NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 09:30

NRK - 25 jan 23 kl. 07:36

Flyruter mellom norske storbyer klimaversting

Nordmenns flyvaner bidrar til dobbelt så høye CO2-utslipp som svenske, franske og tyske flypassasjererer, viser tall fra NTNU. Strekningene mellom Oslo og Trondheim, og Oslo og Bergen var henholdsvis de fjerde og femte travleste flyrutene i hele Europa i fjor, ifølge Europstat. Hver dag går det 44 flyvninger mellom Oslo og Trondheim. Forskere fra NTNU har funnet at denen flyruten alene står for 11 prosent av alle CO₂-utslippene fra innenriks luftfart i Norge. – Gjennomsnittsnordmannen har gjerne nok å rutte med til å kunne ta seg en helgetur og ta disse kanskje unødvendige flyturene.
Les mer på NRK


Les mer om:
CO2, NTNU, Oslo, Trondheim, Bergen, Europa, Europstat, CO₂, Norge, Helene Muri, NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flyruter, mellom, norske, storbyer, klimaversting
NRK - 21 dec 22 kl. 06:31

Kinesisk flyselskap gjenopptar alle internasjonale ruter

Kinesiske Juneyao Airlines gjenopptar alle internasjonale flyruter fra 2023. Selskapet planlegger også noen langdistanse, interkontinentale ruter fra 2023, skriver Reuters. Flyruter fra kinesiske byer, som Shanghai og Nanjing, til destinasjoner i Japan, Sør-Korea og Sørøst-Asia gjenopptas skriver selskapet, ifølge Reuters.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:52

Storbyer vil utsette høring om ny skatt

En rekke norske kommuner, deriblant storbyer som Bergen, Stavanger og Trondheim ber om å få utsatt høringsfristen for den nye grunnrenteskatten for havbruk. Det sier imidlertid Finansdepartementet nei til, skriver IntraFish. – Vi har fått avslag på søknaden om utsatt frist på havbruk.

NRK - 07 dec 22 kl. 06:57

Kina: Lettelser i koronatiltakene

Kinesiske myndigheter kunngjør lettelser i koronatiltakene over hele landet, ifølge AFP. Det skjer dagen etter at en rekke kinesiske storbyer lettet på tiltakene. I Beijing gjenåpnet butikkene mandag, mens pendlere slipper å teste negativt for å ta kollektivtransport.

NRK - 08 dec 22 kl. 08:42

Frankrike forbyr innenriksflyginger

Frankrike forbyr tre populære flyginger fra Orly-flyplassen i Paris i et forsøk på å redusere landets CO2-utslipp og bruken av private jetfly. Det er EU-kommisjonen som har gitt Frankrike grønt lys for å innføre forbudet av innenriksflyginger mellom Orly og byene Bordeaux, Nantes og Lyon, skriver nettstedet Electrek. Frankrike foreslo i 2021 å forby kommersielle kortdistanseflyginger i landet, men var avhengig av EU-godkjennelse som følge av betydelig motstand til forslaget fra fagforeningen UAF.

NRK - 24 jan 23 kl. 07:50

Uvær skaper trafikale utfordringer i Finnmark

Flere veistrekninger i Finnmark er stengt og kolonnekjørt på tirsdag. E6 Hatter er stengt på grunn av redusert sikt. E69 mellom Hønsa og Nordkapptunnelen er stengt.

Klartale - 03 okt 22 kl. 11:02

Får utenlandsk hjelp på norsk sokkel

Forrige uke ble gassrør i Østersjøen er ødelagt. Flere mener de ble sprengt. Russland har levert mye gass til Europa.

Aftenposten - 08 dec 22 kl. 15:38

Dette er neste sommeres nye flyruter. To europeiske reisefavoritter får flere ruter.

Vår- og sommerprogrammet hos flyselskapene er klare. Det er særlig to land i Europa som får flere ruter..

NRK - 22 dec 22 kl. 20:16

USA herjes av vinterstorm

Over 1500 flyruter ble innstilt i USA torsdag, der kraftig snøfall, vind og kulde skaper store problemer i førjulstida. Fem delstater – Kentucky, Missouri, Oklahoma, Georgia og North Carolina – har alt satt i verk kriseplaner, og det ventes at flere delstater vil gjøre det samme. – Dette er ikke som snødagene da du var barn.

Klartale - 11 jan 23 kl. 16:00

Dette er vårens norske filmer på kino

Den første norske filmen har premiere denne uka. Fredag 13. januar er det klart for «Natt».

Nyhetspressen - 23 jan 23 kl. 11:27

Nettcasinoer fortsetter å øke i popularitet

Selv om norske myndigheter fra 1. januar innførte nye strenge virkemidler for å kneble spillselskapene, så har populariteten fortsatt å øke. Dette viser en klar indikasjon på at norske myndigheter og norske spillere ikke trekker i samme retning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Flere pågrepet etter Peshawar-terror

Det er foretatt flere pågripelser etter mandagens selvmordsangrep i en moské i Peshawar, opplyser pakistansk politi. Det er ikke kjent hvem som er pågrepet eller hvilken gruppe de eventuelt har tilknytning til, men politisjefen i Peshawar, Ijaz Khan, beskriver pågripelsene som betydelige. Ifølge Khan etterforskes det nå om selvmordsbomberen fikk hjelp fra noen på innsiden da han uforstyrret tok seg inn på det strengt bevoktede området der moskeen ligger.

NRK - 15 minutter siden

Skoleassistent tiltalt for seksuelle overgrep

En 32 år gammel mann som jobbet som skoleassistent på en barneskole i Oslo er tiltalt for seksuelle handlinger mot tre elever. Jentene var i seks til sju års-alderen da overgrepene begynte. Saken går i Oslo tingrett fra onsdag og ut uka..

NRK - 30 minutter siden

Forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand

Det er forsinkelser mellom Oslo S og Nordstrand på grunn av en signalfeil. Både regiontog og lokaltog er rammet. Bane Nor jobber med å rette feilen..

NRK - 30 minutter siden

Helltunnelen stengt

E6 Trondheim - Stjørdal: Helltunnelen stengt i nordgående retning, mot Stjørdal, på grunn av et stanset kjøretøy. Omkjøring skiltet via Fv950..

NRK - 45 minutter siden

Dr. Phil gir seg etter 25 år

Programleder Phil McGraw gir seg etter 21 sesonger og det populært TV-programmet «Dr. Phil» tas av luften. McGraw har i programmet blant annet gitt råd til kjendiser, foreldre og kjærestepar.

NRK - 1 time siden

El Pais: Spania sender fire til seks stridsvogner til Ukraina

Spania vil sende mellom fire og seks Leopard 2-stridsvogner til Ukraina, opplyser anonyme regjeringskilder til avisen El Pais. Det er ikke kjent når de spanske stridsvognene kan være på plass i Ukraina. Det er tidligere kjent at Spania vil sende stridsvogner til Ukraina, men forsvarsminister Margarita Robles har opplyst at de først må repareres.

NRK - 1 time siden

Radioaktiv kapsel funnen i Australia

Vest i Australia er ein knøttliten radioaktiv kapsel funnen. Det opplyser styresmaktene. Kapselen på 6 gange 8 millimeter falt av ein lastebil under transport, og store leitemannskap har leita etter han over eit stort område.

NRK - 1 time siden

355 norske selskaper konkurs i januar

I årets første måned gikk 355 norske selskaper konkurs. Det er en økning på 60 prosent fra januar i fjor. Det skriver inkassoselskapet Fair Group i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Ung gutt påkjørt på Hasle i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på Økernveien på Hasle. Politiet har fått melding om at en ung gutt er påkjørt. Sjåføren av bilen skal ha kjørt fra stedet.

NRK - 1 time siden

Disse navnene toppet listene for 2022

Onsdag morgen annonserte Statistisk sentralbyrå (SSB) topp 10-navnelisten for 2022. Nora, Jakob og Noah er de mest populære babynavnene i Norge. Nykommere på listetoppen for jenter er Iben, Sofia og Sara.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com