NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:31

NRK - 14 apr 22 kl. 19:30

Florida innfører omstridt abortlov

Guvernøren i Florida, republikaneren Ron DeSantis, har undertegnet en kontroversiell lov som med få unntak forbyr abort etter 15. uke. Den nye loven trer i kraft 1. juli og gir bare unntak dersom morens liv er i fare, dersom abort er nødvendig for å forhindre alvorlig skade, eller fosteret har en dødelig abnormitet. Loven gir ikke unntak der graviditet er et resultat av voldtekt, incest eller menneskehandel.
Les mer på NRK


Les mer om:
Florida, Ron DeSantis, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Florida, innfører, omstridt, abortlov
NRK - 06 nov 21 kl. 21:26

Polakker demonstrerte mot abortlov

Titusenvis av mennesker demonstrerte i Polen lørdag i protest mot landets strenge abortlov som demonstrantene sier tok livet av en gravid kvinne. Den 30 år gamle kvinnen var 22 uker på vei da hun i september oppsøkte sykehus fordi det lekket fostervann. Legene besluttet å vente til fosteret døde i mors liv framfor å utføre en abort.

NRK - 05 okt 21 kl. 19:26

Hareide vil ha dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering, mener tidligere partileder Knut Arild Hareide. Han sier til Vårt Land at partiets stemme kan bli svært viktig når den nye regjeringen utreder liberalisering av abortloven – Da tror jeg at det å beholde den loven som ligger der, bør være et utgangspunkt for KrF, sier Hareide. Han understreker at han ikke ønsker å endre dagens abortlov, og tror veldig mange vil heie på KrF i kampen mot en utvidelse.

Klartale - 06 maj 22 kl. 11:03

Mener tilgang til trygge aborter redder liv

Kvinner har hatt rett til selvbestemt abort i USA i nesten 50 år. Nå kan den retten trues, ifølge et lekket notat. Tedros Adhanom Ghebreyesus sier at tilgang til trygge aborter redder liv.

NRK - 06 mar 22 kl. 21:02

Kraftige skogbranner i Florida

Rundt 750 personer har i helgen måtte evakuere på grunn av kraftige skogbranner nord i Florida i USA. Brannmannskaper og nødetater har de siste dagene kjempet mot flammene i Bay County nordvest i Florida, et samfunn som ennå sliter med å komme på beina etter å ha blitt hardt rammet av orkanen Michael for fem år siden. Ingen er skadd som følge av brannene, men det er usikkert når de evakuerte kan flytte hjem igjen, ifølge lokale myndigheter.

VG - 04 okt 21 kl. 10:55

Droppet nesten festival på grunn av ny abortlov

Billie Eilish (19) kritiserte delstatens abortlov og klimafornektere da hun i helgen opptrådte på texas-festival..

VG - 04 okt 21 kl. 10:55

Droppet nesten festival på grunn av ny abortlov

AUSTIN (VG) Billie Eilish (19) kritiserte delstatens abortlov og klimafornektere da hun i helgen opptrådte på en Texas-festival..

VG - 05 okt 21 kl. 19:27

Hareide ber KrF kjempe for dagens abortlov

KrF bør kjempe for å forsvare dagens abortlov mot liberalisering og glemme samarbeid med Fremskrittspartiet, mener Knut Arild Hareide..

NRK - 07 okt 21 kl. 03:12

Abortlov i Texas suspenderes

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir suspendert. Avgjørelsen, som kommer fra en føderal dommer, er den første smellen for lovgivningen, som til nå har overlevd en rekke forsøk på å felle den. Selv om loven blir suspendert, er det uklart hvor fort og om aborttilbudet vil bli det samme i Texas som før, fordi leger er bekymret for at de kan bli saksøkt uten en mer permanent rettslig avgjørelse.

Dagbladet - 07 okt 21 kl. 04:52

Suspenderer abortlov

Texas' nye abortlov, som siden september har gjort de fleste aborter ulovlig i USAs nest mest folkerike delstat, blir suspendert..

NRK - 04 maj 22 kl. 00:39

Guvernør i Oklahoma skrev under abortlov

Guvernøren i delstaten Oklahoma, Kevin Stitt, har skrevet under på en av USAs strengeste abortlover. – Jeg ønsker at Oklahoma blir delstaten der retten til liv verdsettes mest i landet, fordi jeg representerer alle de fire millioner innbyggerne i delstaten, som med overveldende flertall ønsker å beskytte de ufødte, skriver Stitt på Twitter. Delstatens nye abortlov forbyr aborter fra det tidspunkt fosterets hjerteslag kan påvises, det vil si etter rundt seks ukers graviditet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 15 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 15 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 30 minutter siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 2 timer siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 3 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com