NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:37

NRK - 20 sep 23 kl. 06:47

Flomkatastrofen i delt Libya fører til samarbeid mellom stridende

Flomkatastrofen i Libya som tok mer enn 11.000 liv, har tvunget de to regjeringene i det delte landet til samarbeid. Kravet om enhet vokser. Etter tolv år med konflikt og splittelse har den kollektive sorgen over tapene i flomkatastrofen forvandlet seg til et stadig sterkere krav om enhet, ifølge nyhetsbyrået AP. Tragedien har også satt press på de ledende politikerne som mange libyere mener er ansvarlige for katastrofen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Libya, AP, Tripoli

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flomkatastrofeni , delt, Libya, fører, til, samarbeid, mellom, stridende
NRK - 13 sep 23 kl. 21:48

Ordfører i Libya: Anslår at 20.000 kan ha omkommet i flommen

Flommen i Libya kan ha krevd opp mot 20.000 menneskeliv i byen Derna, anslår ordfører Abdulmenam Al-Ghaithi til kanalen Al-Arabiya. Al-Ghaithi baserer estimatet på antall distrikter i byen som er lagt øde som følge av flomkatastrofen som traff Libya i helgen.

NRK - 17 sep 23 kl. 04:26

FN: Minst 11.300 døde i Derna

Dødstallet etter flomkatastrofen i Derna i Libya har steget til 11.300 etter flomkatastrofen. Ytterligere 10.

VG - 18 sep 23 kl. 01:50

Katastrofen i Libya: – Lukten av død føles nesten umulig å beskrive

Over 20.000 kan ha mistet livet i flomkatastrofen i Libya. Nesten 4000 ofre etter flomkatastrofen er nå identifisert..

NRK - 21 sep 23 kl. 11:29

IOM: 43.000 fordrevet i Libya etter flomkatastrofen

Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) sa torsdag at minst 43.000 mennesker er fordrevet etter flomkatastrofen i nordøstre Libya. På Twitter/X skriver IOM at mangelen på rent vann ser ut til å tvinge mennesker ut av byen Derna til områder øst og vest for byen ved Middelhavet.

NRK - 13 sep 23 kl. 21:48

Ordfører i Libya: Anslår at 20.000 har omkommet i flommen

Flommen i Libya har krevd opp mot 20.000 menneskeliv i byen Derna, anslår ordføreren til kanalen Al-Arabiya. Kystbyen øst i Libya er blant områdene som ble hardest rammet av flomkatastrofen.

NRK - 15 sep 23 kl. 13:28

Røde Kors sender 5000 likposer til Libya

Et fly med 5000 likposer tok fredag av fra Genève med kurs for Libya, der det oppdages stadig flere døde etter flomkatastrofen sist helg. Flyet var på vei til Benghazi i den østlige delen av Libya, opplyser Den internasjonale Røde Kors-komiteen på X/Twitter. Det er frykt for at opptil 20.

NRK - 10 aug 23 kl. 07:24

27 migranter funnet døde i ørkenen mellom Tunisia og Libya

Menneskerettighetsaktivister har funnet 27 migranter omkommet i grenseområdet mellom Tunisia og Libya, angivelig etter at tunisiske myndigheter forlot dem. Ifølge National Human Rights Committee i Libya ble migrantene etterlatt i den glovarme ørkenen uten vann, mat eller medisin. Det skal være barn blant de døde.

Aftenposten - 15 aug 23 kl. 11:03

Enorm luftoperasjon da flomkatastrofen rammet: – Aldri vært gjort på denne måten før

Ekstremværet Hans og flomkatastrofen på Østlandet førte til en omfattende helikopteroperasjon..

Klartale - 07 okt 23 kl. 06:00

Hvem får prisen i år?

– Prisen betyr mye for de som er nominerte, sier Kari Helene Partapuoli til Klar Tale.Hun snakker om Jenteprisen. Plan International Norge deler ut prisen.

NRK - 30 jun 23 kl. 10:02

AFP: Droneangrep mot Wagner-base i Libya

En base tilhørende den russiske leiesoldatgruppen Wagner ble fredag morgen utsatt for et droneangrep øst i Libya, opplyser militærkilder til AFP. Wagner-basen ligger ved Al-Kharruba-flybasen, som ligger omtrent 150 kilometer sørvest for Benghazi. En tjenestemann i militæret opplyser til AFP at det er ukjent hvem som står bak angrepet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com