NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:37

NRK - 30 aug 23 kl. 03:18

Flom og tørke fører til fôrmangel for bøndene

Fôrsituasjonen for norske bønder er krevende etter tørke i nord og flom i sør. Flere har mistet eller fått redusert avlingene kraftig. Situasjonen gjør at mange norske bønder nå er avhengig av å få kjøpt inn fôr for å dekke behovet til dyrene sine. Tirsdag hadde landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) derfor møte med aktører fra landbruksnæringen og forvaltningen med fôrsituasjonen som tema. – Vi har ikke et fullstendig bilde av fôrsituasjonen før utpå høsten.
Les mer på NRK


Les mer om:
Geir Pollestad, Pollestad, Norges Bondelag, Bonde, Småbrukarlag, OsloViken, Innlandet, Landbruksrådgiving, Felleskjøpet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flomog , tørke, fører, til, fôrmangel, for, bøndene
Klartale - 28 aug 23 kl. 08:33

Flom skaper trøbbel for biler og tog

Nylig herjet uværet «Hans». I helgen regnet det mye igjen. Meteorologene advarer om flom.

NRK - 27 aug 23 kl. 22:50

Flom skaper problemer for tog og vei

Flomvarsler og stengte veier preger starten av denne uka. Flere steder er flomvarslene oppgradert til rødt nivå. Flytoget kjører kun 20-minutters avganger til og fra Oslo Lufthavn på grunn av flom på deler av Oslo S, opplyser Bane Nor.

Klartale - 15 maj 23 kl. 06:00

Klar for en varm og tørr sommer?

Spania, Frankrike, Hellas og Portugal. Det er alle populære land for nordmenn å dra til. Til sommeren kan det bli over 40 grader i disse landene.

Klartale - 15 jun 23 kl. 06:16

Yanina og Olena lærer mer norsk for hver dag som går

Yanina Khaliuk skriver navnet sitt med vakker løkkeskrift. Og navnet på byen hun kommer fra, sentralt i Ukraina.– Skal du ha telefonnummer også, eller?

NRK - 24 maj 23 kl. 11:15

Over 1 million mennesker drevet på flukt i Somalia

En kombinasjon av konflikt, alvorlig tørke og ødeleggende flom har tvunget over 1 million mennesker i Somalia til å flykte fra hjemmene sine siden nyttår. Aldri før har det blitt registrert så mange internt fordrevne i Somalia på så kort tid. Rundt 430.

NRK - 07 sep 23 kl. 12:46

Bøndene vil søke om erstatning for tapte avlinger

Norske bønder vil sende over 6600 søknader om erstatning for tapte avlinger. Regningen kommer på rundt 560 millioner kroner, ifølge Landbruksdirektoratet. Produsenter av korn og grovfôr er særlig berørt, ifølge Landbruksdirektoratet.

NRK - 03 dec 23 kl. 21:23

Minst 47 døde etter flom i Tanzania

Minst 47 personer er omkommet og 85 er skadd etter kraftig regn og flom i det nordlige Tanzania, opplyser landets helsedepartement. Det er ventet at dødstallet vil stige. Ifølge lokale myndigheter er veier i regionen Manyara oversvømt og blokkert av steiner og trær som følge av uværet.

NRK - 07 maj 23 kl. 20:38

Dødstallene stiger etter flom i Kongo

Nesten 400 mennesker er bekreftet omkommet etter at kraftig regn har forårsaket flom og jordskred øst i Kongo. Det var torsdag at kraftig regn i Kalehe øst i landet førte til flom og jordskred. Flere landsbyer ble liggende under vann, hus ble tatt av flommen og jorder ble ødelagt.

NRK - 17 aug 23 kl. 14:19

Fortsatt flom over rødt nivå i Tyrifjorden og Randsfjorden

Det er fortsatt flom over rødt nivå i Tyrifjorden og Randsfjorden. Det viser de siste beregningene til NVE. – Flomtoppen er nådd for alle de store innsjøene og elvene.

NRK - 04 okt 23 kl. 07:47

23 indiske soldater savnet etter flom

Minst 23 soldater er savnet etter styrtregn og flom i delstaten Sikkim nordøst i India. – Leteoperasjoner er i gang, opplyser den indiske hæren onsdag. Et plutselig skybrudd over innsjøen Lhonak utløste flommen i elva Teesta.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 45 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com