NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 09:57

NRK - 21 apr 22 kl. 13:38

Flertall for søppel-karbonfangst

Prosjektet med å fange og lagre karbon fra anlegget for søppelforbrenning på Klemetsrud i Oslo har bredt flertall i Oslo bystyre. Avtalene og transaksjonene som skal redde prestisjeprosjektet til 9 milliarder kroner blir etter planen vedtatt i bystyret neste uke. Fremskrittspartiet og Folkets Parti FNB vil stemme imot fordi de mener den økonomiske risikoen for Oslo kommune er for stor. Løsningen ble lansert i mars og innebærer at Hafslund Eco, Infranode og HitecVision kjøper opp Fortum Oslo Varme, som driver forbrenningsanlegget. Sammen med penger fra Oslo kommune og staten er prosjektet fullfinansiert uten EU-midler.
Les mer på NRK


Les mer om:
Klemetsrud, Oslo, Folkets Parti FNB, Hafslund Eco, HitecVision, Fortum Oslo Varme, EU, Lars Petter Solås, Solås

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flertall, for, søppel-karbonfangst
NRK - 27 apr 22 kl. 21:10

Finansiering av karbonfangst vedtatt

Løsningen som sikrer finansiering av karbonfangstanlegget på Klemetsrud ble onsdag kveld vedtatt i Oslo bystyre. Forbrenning av søppel på Klemetsrud utgjør i dag om lag 15 prosent av Oslos klimagassutslipp. – Anlegget er planlagt, ferdig tegnet og har en allerede utprøvd teknologi.

VG - 01 nov 21 kl. 05:26

Klima-krasj om karbonfangst: Sammenlignes med vaksine-motstanderne

GLASGOW (VG) Det er full krig innad i klima- og miljøbevegelsen om hvorvidt satsingen på karbonfangst og lagring, CCS, er et effektivt klimatiltak for å redde 1,5 prosentmålet..

Aftenposten - 01 nov 21 kl. 07:08

Klima-krasj om karbonfangst: Sammenlignes med vaksine-motstanderne

GLASGOW (VG) Det er full krig innad i klima- og miljøbevegelsen om hvorvidt satsingen på karbonfangst og….

E24 - 01 nov 21 kl. 07:08

Klima-krasj om karbonfangst: Sammenlignes med vaksine-motstanderne

GLASGOW (VG) Det er full krig innad i klima- og miljøbevegelsen om hvorvidt satsingen på karbonfangst og lagring, CCS, er et effektivt klimatiltak for å redde 1,5 prosentmålet..

NRK - 22 mar 22 kl. 08:19

Kjøper andel for 10 milliarder - kan redde karbonfangst

Hafslund Eco, Infranode og HitecVision kjøper andel i Fortum Oslo Varme for 10 milliarder kroner. Kjøpet ble kunngjort i en børsmelding tirsdag. De tre selskapene sier de vil bygge ut karbonfangst ved søppelforbrenningsanlegget på Klemetsrud i Oslo..

E24 - 22 mar 22 kl. 10:07

Oslo sørger for karbonfangst med ramme på over 9 mrd.

Hafslund Eco, Infranode og HitecVision går sammen om å kjøpe Fortum Oslo Varme. Oslo kommune og partnerne garanterer samtidig for karbonfangst på Klemetsrud..

Aftenposten - 22 mar 22 kl. 16:23

Frp-nestleder om karbonfangst-avtale: – Urimelig

Oslo kommune og partnere går inn med seks milliarder til karbonfangst i Oslo..

E24 - 22 mar 22 kl. 16:23

Frp-nestleder om karbonfangst-avtale: – Urimelig

Oslo kommune og partnere går inn med seks milliarder til karbonfangst i Oslo. Fremskrittspartiets nestleder, Ketil Solvik-Olsen reagerer sterkt på den nye avtalen, og mener det er strømkundene som ender opp med å betale..

NRK - 22 mar 22 kl. 20:43

Karbonfangst på Klemetsrud sikret

Tirsdag ble det inngått en avtale mellom Oslo kommune og de nye eierne av Fortum Oslo Varme som sikrer fullfinansiering av karbonfangstanlegget på Klemetsrud, melder Oslo kommune i en pressemelding. Karbonfangst på Klemetsrud blir en realitet fra 2026, og det vil det fanges opp mot 400 000 tonn CO₂ årlig. Avfallsforbrenninga på Klemetsrud står i dag for 14 prosent av byens utslipp, og er med det den aktøren som slipper ut mest CO₂ i Oslo..

VG - 22 maj 22 kl. 12:05

Biden satser på karbonfangst: Verdens største anlegg kan havne på denne prærien

BEULAH (VG) USA gir bånn gass på karbonfangst. Nå kan jordene i Nord-Dakota blir store lagringsdepot i miljøkampen – men grunneierne tilbys småpenger..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Politiet i Oslo har tiltak rundt 150 arrangement

Det skriv politiet i ei pressemelding. Oslo politidistrikt vil gjere sjølvstendige vurderingar knytt til enkeltarrangement og handteringa av desse, basert på det overordna trugselbilete. PST har endra trugselnivået frå nivå 5 til nivå 4.

NRK - 15 minutter siden

Dobbel renteheving i Sverige

Riksbanken hever styringsrenta i Sverige med 0,5 prosenteiningar til 0,75 prosent. Det er den høgaste hevinga på 22 år..

NRK - 45 minutter siden

Aleksander Matland (35) omkom i fallulykka i Kvinnherad

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 45 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 1 time siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 1 time siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 1 time siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com