NRK > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 08:55

NRK - 22 april 15 kl. 12:26

Flere vil studere helse- og realfag

Til studier innen realfag er det over 11 prosent flere søkere i år enn i fjor, mens søkningen til helse- og sosialfagutdanningene har økt med nesten 10 prosent fra 2014, ifølge tall fra Samordna Opptak..
Les mer på NRK


Les mer om:
Samordna Opptak

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, vil, studere, helseog , realfag
NRK - 11 juni 21 kl. 14:18

Helse Vest ut av beredskap

Helse vest følger Helse sør-øst og går ut av beredskap for første gang siden mars 2020. Det regionale helseforetaket har vært i beredskap siden 12. mars i fjor.

P4 - 05 aug. 15 kl. 07:39

Flere voksne vil studere

Stadig flere voksne har søkt om å begynne å studere ved høgskoler og universitet i år. Det har vært en økning på over 10 prosent av søkere mellom 26 og 39 år sammenlignet med i fjor, viser tall fra Samordna opptak. Forsker Terje Næss er ikke overrasket.

NRK - 02 juni 21 kl. 12:23

63 koronainnlagt i dag

Onsdag var 63 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en nedgang på to pasienter fra dagen før. 16 av pasientene får respiratorbehandling, og 27 ligger på intensivavdeling.

E24 - 22 april 15 kl. 12:22

Flere vil studere helse- og realfag

Årets søkertall viser en markant økning i antall studenter som ønsker å studere helse- og realfag til høsten..

P4 - 23 mai 19 kl. 17:19

Bergen skal styre luftambulansen

Styret i Helse Vest har i dag bestemt at luftambulansen skal styres fra Bergen. Det har vært en lengre diskusjon på vestlandet, fordi Stavanger også har ønsket seg ansvaret. Styret i Helse vest var i dag samlet i Førde for å avslutte krangelen og har bestemt at luftambulansene skal koordineres fra en felles sentral i Bergen.

P4 - 25 mars 16 kl. 11:07

Færre vil studere utenlands

Færre vil studere i utlandet. I fjor dro nesten 6500 norske studenter på utveksling i utlandet i tre måneder eller mer. Det er en svak nedgang fra året før, viser tall fra norsk senter for forskningsdata.

Klartale - 14 nov. 19 kl. 23:04

Rullestolen stopper folk som vil studere til politi

Sitter du i rullestol og vil bli politi? Da kan du ikke studere på Politihøgskolen. Espen Oseid Danielsen mener skolen bryter menneske-rettighetene..

NRK - 29 mars 20 kl. 08:25

Vil la arbeidsledige studere

300.000 personer er registrert som arbeidsledige eller permitterte. Nå vil NHO og LO endre reglene slik at de kan studere og heve kompetansen.

E24 - 29 mars 20 kl. 08:50

NHO og LO vil la arbeidsledige studere

300.000 personer er registrert som arbeidsledige eller permitterte. Nå vil NHO og LO endre reglene slik at de kan studere og heve kompetansen..

NRK - 10 juni 21 kl. 13:31

Vaksinerer utenlandsstudenter

Flere av de større kommunene har begynt å kalle inn studenter som skal til utlandet til høsten. FHI oppfordrer alle kommunene til å finne løsninger. FHI sier at de som skal studere eller gå på skolen i utlandet, er ikke prioritert foran andre.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Raisi leder presidentvalget i Iran

Ultrakonservative Ebrahim Raisi leder presidentvalget i Iran. Det melder statlige TV-kanaler i landet. Det er trolig Raisi vil gå av med seieren.

NRK - 15 minutter siden

Raisi vant presidentvalget i Iran

Ultrakonservative Ebrahim Raisi har vunnet presidentvalget i Iran. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Store verdier utenfor børs

Nye salg og børsnoteringer synliggjør svimlende verdier hos norske laksefamilier, skriver E24. Eva Kristoffersen og søsteren eier lisenser verdt 1,8 milliarder. Kristoffersen er daglig leder og største eier i sjømatselskapet Egil Kristoffersen og Sønner, som eier seks lisenser for produksjon av laks og ørret.

NRK - 45 minutter siden

Kan nekte Biden nattverd

Katolske biskoper i USA vurderer å nekte nattverd til president Joe Biden. Det ble vedtatt med 168 mot 55 stemmer på fredag. Grunnen er at Biden støtter kvinners rett til abort.

NRK - 1 time siden

Syv personer omkom i flyulykke

Totalt 20 personer skal ha vært om bord i flyet som styrtet sørvest i Sibir. Syv av dem omkom, resten er alvorlig skadd. Det skriver nyhetsnettstedet RT.

NRK - 1 time siden

Syv omkom i flyulykke

Syv personer skal ha omkommet i en flyulykke sørvest i Sibir, ifølge russiske medier. Det skriver NTB. Ulykken skjedde da det tomotors flyet av typen L-410 forsøkte å nødlande.

NRK - 1 time siden

Gratulerer rival med presidentvalg

Allerede før valgresultatet er klart og stemmene ferdig telt, gratulerer Hassan Rouhani ultrakonservative Ebrahim Raisi med seieren. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Raisi har vært storfavoritt i tiden før valget..

NRK - 1 time siden

Trøbbel for Nasa-teleskop

Nasas romteleskop Hubble, som i over 30 år har skuet ut i universet, har vært ute av drift de siste dagene, ifølge den amerikanske romfartsorganisasjonen Nasa. Problemet er knyttet til en datamaskin som sender informasjon, og Nasa understreker at selve teleskopet og andre instrumenter er i orden. Et forsøk på å starte maskinen på nytt mandag fungerte ikke, og det lyktes heller ikke å bytte til en backup-maskin.

NRK - 4 timer siden

Mann alvorlig skadet på Grünerløkka

Mannen som ble funnet bevisstløs på gata nær Kubaparken på Grünerløkka i Oslo i natt, har alvorlige skader, melder NTB. Mannen var bevisstløs da helsepersonell tok seg av ham i Fossveien kl. 1.

NRK - 2 timer siden

Helsearbeider voldtatt på jobb

Arbeidstilsynet er koblet inn etter at en mann i 30-årene er siktet for voldtekt av en helsearbeider på jobb på Karmøy 8. juni. Kvinnen var ansatt i Helse Fonna og var på hjemmebesøk hos mannen som var underlagt tvunget psykisk helsevern og bosatt i en kommunal leilighet, skriver Haugesunds Avis.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt