NRK > Nyheter

Saturday, 13 August, 08:03

NRK - 30 jun 22 kl. 08:45

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før. Ifølge SSB er dette den største årlige økningen de har sett den siste femårsperioden. Økningen er størst for lovbruddstypene seksuell handling, seksuelt krenkende atferd og voldtekt.
Les mer på NRK


Les mer om:
SSB, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, ofre, for, seksuallovbruddi , fjor
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 22 jul 22 kl. 22:08

Tysklands nasjonalforsamling skal minnes skeive ofre for holocaust

Personer som ble forfulgt og drept for sin seksualitet eller kjønnsidentitet skal være i sentrum for den tyske Forbundsdagens Holocaust-markering i 2023. 27. januar hvert år markerer Tyskland den internasjonale holocaustdagen.

NRK - 03 apr 22 kl. 09:38

Erkjenner ikke straffskyld for voldtekt

Mannen i 20-åra som er siktet for voldtekt og utnyttelse av en 17 år gammel ukrainsk flyktning i Tromsø, erkjenner ikke straffskyld i saken. Det opplyser politiadvokat Kjersti Mari Nilsen i Troms politidistrikt til NRK. Mannen er også tiltalt for ytterligere 11 seksuallovbrudd i en annen sak som skal opp for retten i slutten av april, der flere av de fornærmede er mindreårige.

NRK - 08 apr 22 kl. 21:54

Anmelder politimester etter voldtekt

Stine Sofies Stiftelse anmelder politimesteren i Troms Politidistrikt, for tjenestefeil. De mener at mannen som er siktet for å ha voldtatt en ukrainsk 17-åring burde ha sittet i varetekt, siden han tidligere er tiltalt for flere seksuallovbrudd..

Klartale - 22 apr 22 kl. 10:22

Kripos: Stor fare for at ukrainske flyktninger utsettes for overgrep

På fredag la Kripos fram en ny rapport. Den var til justisminister Emilie Enger Mehl. Det skriver kanalen NRK.

NRK - 25 mar 22 kl. 16:57

Aftenposten: Kripos bekrefter at overgrepsdømte har fraktet ukrainske barn

– Vi kjenner til at personer som tidligere er anmeldt og dømt for overgrep for seksuelle overgrep mot barn, har engasjert seg i frivillighetsarbeid knyttet til å transportere flyktningene, deriblant barn og unge. Det sa justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) på en pressekonferanse om flyktningbølgen fra Ukraina fredag. Kripos bekrefter at personer med overgrepsdommer mot barn har hatt ulike roller knyttet til å frakte ukrainske barn, skriver Aftenposten.

NRK - 03 apr 22 kl. 09:38

Erkjenner ikke straffeskyld for voldtekt

Mannen i 20-åra som er siktet for voldtekt og utnyttelse av en 17 år gammel ukrainsk flyktning i Tromsø, erkjenner ikke straffeskyld i saken. Det opplyser politiadvokat Kjersti Mari Nilsen i Troms politidistrikt til NRK. Mannen er også tiltalt for ytterligere 11 seksuallovbrudd i en annen sak som skal opp for retten i slutten av april.

NRK - 07 jun 22 kl. 13:18

Mann dømt til åtte års fengsel for overgrep

En mann i 20-årene er i Søndre Østfold tingrett dømt til åtte års fengsel for 26 seksuallovbrudd begått mot 14 jenter mellom 2013 og 2021. De fleste av lovbruddene knytter seg til overgrep som har skjedd på internett og sosiale medier. Mannen har brukt trusler og vold overfor de fornærmede for å få viljen sin, ifølge dommen.

NRK - 20 jun 22 kl. 10:43

Den overgrepsdømte mora i Alvdal-saken blir ikke prøveløslatt

Oslo tingrett har bestemt at den overgrepsdømte mora i Alvdal-saken ikke blir prøveløslatt. Rettens avgjørelse er basert på at det fortsatt er fare for gjentakelse av alvorlige seksuallovbrudd. Kvinna ble i 2011 dømt til en tidsbestemt straff på 15 år for langvarige seksuelle overgrep mot sine to yngste barn og to nabobarn i Alvdal i Nord-Østerdal..

NRK - 20 jul 22 kl. 21:33

Utvider varetektsfengsling av voldtektsdømt mann

Mannen som tidligere i år ble funnet skyldig i en rekke seksuallovbrudd i Nord-Troms og Senja tingrett, er varetektsfengslet i åtte nye uker. Mannen har anket straffen på 8 år og 6 måneder, og har sittet i varetekt siden. Han hadde begjært seg løslatt i påvente av ny rettsak.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mann med stort sår i halsen

Politiet har fått melding om ein mann med eit stort sår i halsen i Trondheim, skriv politiet i Trøndelag på Twitter. Naudetatane er på veg. Mannen skal vera bevisst..

NRK - 1 time siden

Mekling sju timer på overtid

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag. Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

NRK - 1 time siden

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier.

NRK - 2 timer siden

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales dessuten å bruke munnbind.

NRK - 3 timer siden

Bankenes innskuddsmarginer har økt

Mens lånerenten går til værs, står kundenes innskuddsrente nærmest på stedet hvil, skriver Dagens Næringsliv. Siden i fjor høst har innskuddsrentene økt med 0,2 prosentpoeng, mens boliglånsrentene har økt med rundt 0,5 prosentpoeng, ifølge Statistisk sentralbyrå. (NTB).

NRK - 4 timer siden

Russlands økonomi falt 4 prosent

Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) falt 4 prosent i årets andre kvartal, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge offisielle tall. Tallene fra landets statistiske sentralbyrå Rosstat omfatter det første fulle kvartalet etter at Russland gikk inn i Ukraina med soldater. (NTB).

NRK - 5 timer siden

Alvorlig skadet etter sykkelulykke

En syklist er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke på Vettre i Asker fredag kveld. Personen ble funnet i Granbakken like før midnatt fredag kveld. Det er uklart hva som har skjedd.

NRK - 6 timer siden

Salman Rushdie ligger på respirator

Forfatteren Salman Rushdie som ble knivstukket i New York fredag ligger på respirator og vil trolig miste et øye. Det opplyser agenten hans, ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Nyhetene er ikke gode.

NRK - 7 timer siden

Mekling på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingen mellom Norsk Industri og Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid. Det opplyste riksmekler Mats Ruland til NRK, kort tid etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag. Dersom brudd blir det streik fra mandag morgen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com