NRK > Nyheter

Thursday, 23 September, 04:15

NRK - 27 jul 21 kl. 07:25

Flere nordmenn vil ha elbil

De siste fire årene er langt flere blitt positive til å eie elbil. 2017 var 31 prosent negative til å eie elbil, mens denne andelen har sunket til 24 prosent i 2021, ifølge en undersøkelse fra Naf. Andelen som kan tenke seg å eie elbil har økt fra 30 prosent til 43 prosent..
Les mer på NRK


Les mer om:
Naf

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, nordmenn, vilha , elbil
E24 - 15 jun 21 kl. 12:10

Elbil-boom får innvirkning på byggeprosjekter

Reglene for byggeprosjekter i TEK17 endres etter at flere og flere nordmenn velger å kjøpe elbil. De nye reglene for «ladeklare bygg» trer i kraft 1. juli..

E24 - 10 sep 21 kl. 18:19

MDG stiller elbil-krav for å støtte Støre

Dager før valget stiller MDG nå flere elbil-krav de sier må innfris for å støtte Jonas Gahr Støre som Norges neste statsminister. – Denne ultimatum-linjen er kanskje ikke så smart, svarer Espen Barth Eide (Ap)..

E24 - 29 apr 21 kl. 06:38

Fra 1. juli blir det lagt til rette for lading av elbil i alle nye bygg

I alle nybygg skal det fra 1. juli være klargjort for å installere elbilladere, har regjeringen bestemt. Det blir enklere å installere ladepunkt for elbil..

E24 - 02 maj 21 kl. 12:53

Advarer venstresiden mot elbil-moms neste år

Ap varsler elbil-moms fra årsskiftet hvis de tar regjeringsmakten. – Da risikerer vi at Norge ikke når 2025-målet, sier sjefen i Elbilforeningen..

Aftenposten - 02 maj 21 kl. 14:37

Ap varsler elbil-moms fra neste år - bransjen advarer

Ap varsler elbil-moms fra årsskiftet hvis de tar regjeringsmakten. – Da risikerer vi at Norge ikke når 2025-målet, sier….

NRK - 01 jun 21 kl. 15:13

Seks av ti nye personbiler elbiler

I mai valgte seks av ti nybilkjøpere en ren elbil. Det er en økning på 146.6 prosent sammenlignet med elbil-salget i mai 2020, og i årets første fem måneder har elbilsalget økt med 48,7 prosent sett opp mot samme periode i fjor, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)..

NRK - 29 jun 21 kl. 13:09

Strengere regler for elbil

Nå blir det strengere regler for å kjøre elbil i kollektivfeltet på alle innfartsårer til Oslo og Akershus. Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding. De nye reglene innebærer at det må være en passasjer i elbilen for et lengre tidsrom i rushtiden.

NRK - 01 jul 21 kl. 05:25

Elbil i brann på bilverksted i Oslo

Det brenner i en elbil inne på et bilverksted i Drammensveien på Skøyen i Oslo. Oslo brann- og redningsetat opplyser at de fikk melding om brannen via en automatisk varsling klokken 4.24..

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 19:00

Elbilsalget fortsetter å øke. Dette bør du tenke på før du kjøper elbil.

I år er det solgt 61 ulike elbil-modeller i Norge. Hvilken bør du velge, og hva bør du tenke på hvis du skal kjøpe brukt?.

NRK - 08 sep 21 kl. 17:00

Elbil brant under lading i Oslo

Nødetater er i Tråkka i Oslo etter melding om røykutvikling fra en bil. Brannvesenet har kontroll på stedet, foreløpig uvisst om røyken stammer fra brann, Det er snakk om en elbil hvor det har begynt å ryke under ladning. Brannen har tiltatt og det ryker kraftig fra bilen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Ubåtverft sender faktura

Frankrikes Naval Group sier verftet kommer til å sende en detaljert kostnadsoversikt til Australia i løpet av de neste ukene. Fakturaen kommer til å inneholde kostnadene det franske verftet forventer at myndighetene i Canberra betaler for å skrote ubåtavtalen..

NRK - 2 timer siden

Passasjersvikt kan gi rutekutt

Bruken av Ruters kollektivtilbud i Oslo og Akerhus falt kraftig under pandemien, og passasjertallene i høst er rundt 70 prosent av normalen. Det kan føre til rutekutt. Nedgangen i kollektivbruken har vedvart, selv om biltrafikken ser ut til å være tilbake som normalt, målt ut fra passeringstall i bomringene og Vegvesenets trafikktellinger, skriver Aftenposten..

NRK - 2 timer siden

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 3 timer siden

Argentina har tilbakebetalt gjeld

Argentina betalte onsdag nærmere 1,9 milliarder dollar av sitt 44 milliarder dollar store lån til Det internasjonale pengefondet (IMF). Det gjeldstyngede søramerikanske landet fikk 44 milliarder av et i alt 56 milliarder dollar stort lån fra IMF..

NRK - 3 timer siden

799 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 799 koronasmittede i Norge. Det er 170 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 737 koronasmittede per dag.

NRK - 4 timer siden

Mann pågrepet med kniv

En mann ble onsdag kveld pågrepet etter å ha vist frem en kniv i en butikk på Carl Bernes plass i Oslo. Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Ingen personer er skadd, melder politiet i Oslo..

NRK - 5 timer siden

Oppgang på børsen i USA

Børsen i i New York endte opp onsdag etter at den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten Evergrande forsikret markedet om at gjelda ikke blir misligholdt. Dow Jones-indeksen var onsdag opp 1 prosent, i likhet med den bredere S&P-indeksen og teknologitunge Nasdaq..

NRK - 5 timer siden

Elleve menn dømt i Marokko

Elleve menn er dømt til 20 år i fengsel hver for sin rolle i bortføringen og gruppevoldtekten av en tenåring i Marokko. Khadija Okkarou, som da var 17, gikk offentlig ut og fortalte om voldtekten i 2018. Hun sa hun ble bortført og holdt fanget i to måneder av en gjeng som voldtok og torturerte henne..

NRK - 6 timer siden

Ny ordfører i Bergen

Rune Bakervik (Ap) ble insatt som ny ordfører i Bergen under bystyremøte i Bergen onsdag kveld. Han ble valgt for resten av valgperioden 2019-2023. – Jeg skal gjøre mitt beste, og jobbe for Bergen hver dag, sa han fra talerstolen.

NRK - 6 timer siden

VG: Snart lettere å reise ut av EU

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til VG at han tror det snart vil være enklere å reise mellom land for fullvaksinerte. Etterhvert som flere lands koronasertifikater blir kompatible med den europeiske løsningen, vil det gjøre langturene enklere. Tirsdag ble koronapassene for Albania, Færøyene, Marokko og Panama koblet opp til EUs løsning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt