Klartale > Nyheter

Lørdag, 19 Juni, 08:02

Klartale - 28 april 21 kl. 12:58

Flere millioner barn mangler vaksiner

På grunn av vaksiner mot korona, mangler flere millioner mennesker vaksiner mot andre, farlige sykdommer. Flest barn er rammet av mangelen..
Les mer på Klartale


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, millioner, barn, mangler, vaksiner
NRK - 20 mai 21 kl. 07:52

Mangler 13.500 helsearbeidere

Samtidig som Norge har 200.000 arbeidssøkere, mangler norske virksomheter 46.000 ansatte: nær halvparten innenfor helsefag og bygg og anlegg, ifølge Navs bedriftsundersøkelse 2021.

NRK - 08 juni 21 kl. 19:03

Pfizer skal teste vaksine på babyer

Koronavaksinen fra Biontech/Pfizer skal nå testes på babyer ned mot seks måneders alder, opplyser legemiddelgiganten Pfizer., ifølge NTB. Opptil 4.

NRK - 08 mai 21 kl. 23:04

FHI: Mulig barn slipper vaksine

En ny studie fra Israel, publisert i tidsskriftet The Lancet, viser at Pfizer-vaksinen omtrent utrydder corona i et samfunn, så lenge halvparten er vaksinert. I april var 4,7 millioner av Israels 6,5 millioner innbyggere over 16 år ferdigvaksinert. FHIs smitteverndirektør Geir Bukholm sier til VG at hvis man oppnår flokkimmunitet allerede når den voksne delen av en befolkning er vaksinert, trenger man ikke vaksinere barn og unge under 18 år.

NRK - 11 mai 21 kl. 11:04

Ekstra penger til sårbare grupper

Politiets arbeid med å bekjempe vold og overgrep mot sårbare grupper under pandemien får tilført 32 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen foreslår en tiltakspakke på 260 millioner kroner, på toppen det som allerede er foreslått i statsbudsjettet for 2021. Justisdepartementet får tilført 32 millioner kroner av denne potten.

NRK - 01 mars 21 kl. 04:23

Planlegger massevaksinering av barn

USA kan starte koronavaksinering av eldre barn innen høsten, og yngre barn innen nyttår eller begynnelsen på neste år, sier USAs smittevernsjef Anthony Fauci. Massevaksinering av barn i skolealder vil gjøre det mulig for millioner av barn å gå på skolen igjen..

NRK - 14 mai 21 kl. 03:22

Picasso maleri til 745 millioner

Et maleri av Pablo Picasso er solgt for nesten 745 millioner kroner hos auksjonshuset Christie's i New York. Christie's prisvurdering var på 55 millioner dollar. Etter en 19 minutters budrunde ble det solgt for 90 millioner dollar, eller 744,6 millioner kroner.

NRK - 31 mars 21 kl. 11:17

115.000 barn lever i fattigdom

Flere og flere barn lever i fattigdom i Norge. De siste ti årene har det økt hvert år. I 2019 var det 4000 flere barn som levde i fattigdom enn året før, viser nye tall fra SSB.

NRK - 08 juni 21 kl. 11:48

Vegvesenet får kritikk i rapport

Statens vegvesen får kritikk fra Statens havarikommisjon etter ulykken i Snåsa i februar i fjor der to personer omkom. – Undersøkelsen har avdekket flere mangler ved entreprenørenes vinterdriftsarbeid, samt mangler ved Statens vegvesens oppfølging og kvalitetssikring av arbeidet, slår rapporten fast. Både føreren av et vogntog og føreren av en personbil døde da de to kjøretøyene frontkolliderte på E6 ved Hammer i Snåsa.

NRK - 19 april 21 kl. 10:48

100 millioner doser ekstra til EU

EU har inngått avtale med Pfizer om levering av ytterligere 100 millioner vaksinedoser i 2021, opplyser selskapet. Dermed blir 600 millioner doser levert i år. Den nye avtalen kommer som følge av at EU-kommisjonen har valgt å benytte seg av muligheten til å kjøpe ytterligere 100 millioner vaksinedoser i tråd med en avtale signert 17.

NRK - 13 mai 21 kl. 06:03

Australia sikrer seg Moderna

Australia har inngått en kontrakt med legemiddelselskapet Moderna for å sikre seg 25 millioner doser med koronavaksine. Avtalen om fatter 10 millioner doser til levering i år, og 15 millioner doser neste år, opplyser Moderna. Statsminister Scott Morrison sier at den første forsendelsen kan ventes i siste kvartal i år.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 2 timer siden

– Vi ville ha et hjem med hund

Hunden Bodil er med ut på både tur og trening. Det er paret Malin og Even glade for..

Klartale - 15 timer siden

Nå kan du bli millionær når du panter flasker

Du har kanskje sett pante-lotteriknappen når du skal pante flasker? Hvis du trykker på den i løpet av de neste ukene kan du bli millionær..

Klartale - 17 timer siden

Må teste 147 vaksinerte etter feil

Det skjedde en feil da 147 personer ble vaksinert på Kongsvinger torsdag. Sju av dem fikk en sprøyte med bare saltvann..

Klartale - 17 timer siden

Nye regler for smittevern

Regjeringen åpner samfunnet mer fra søndag..

Klartale - 17 timer siden

Nå blir det lettere å reise

Reiserådet er nå opphevet. Nå blir det enklere å reise ut av landet..

Klartale - 18 timer siden

Skal stemme for boikott av verdensmesterskapet i fotball

Søndag samles norske fotballklubber for å stemme over boikott av verdens-mesterskapet i Qatar. Halvparten av folket ønsker å boikotte mesterskapet..

Klartale - 19 timer siden

«Snåsamannen» Joralf Gjerstad er død

Joralf Gjerstad var kjent som Snåsamannen. Nå er han død. Gjerstad ble 95 år gammel..

Klartale - 19 timer siden

Slik vil de åpne mer av Norge

Norge skal snart åpne mer. Fredag skal statsminister Erna Solberg si mer om planen for å åpne landet igjen. Du kan se det her fra 13.

Klartale - 19 timer siden

Mindre kriminalitet under pandemien

Når verden ble stengt ned, stoppet også kriminaliteten. Det viser en ny studie..

Klartale - 20 timer siden

Flere anmeldte seksuallovbrudd mot barn

Tall fra politiet viser at det er anmeldt 1.052 seksual-lovbrudd mot barn under 16 år. Dette er en økning på over 50 prosent..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt