Klartale > Nyheter

Thursday, 30 June, 08:43

Klartale - 10 maj 22 kl. 13:20

Flere kan dø av sykdom enn bomber

The Global Fund er et internasjonalt fond. De tror at sykdom vil drepe flere enn bomber og kuler som følge av Ukraina-krigen. Fondet jobber med å kjempe mot sykdommer som hiv, aids og malaria. Peter Sands sier han ser alle de samme kjennetegnene på en pandemi av tuberkulose blant det ukrainske folket. Sands er leder for fondet.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Global Fund, Ukraina, Sands, Sand, Adhanom Ghebreyesus, Verdens

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flerekan dø av , sykdom, enn, bomber
Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

Klartale - 09 jun 22 kl. 12:07

Dette døde vi av i fjor

Det døde ifølge Folkehelse-instituttet (FHI) 41.676 personer i Norge i 2021. Det er 13 år siden det døde så mange.

NRK - 08 maj 22 kl. 05:17

Flere kan dø av sykdom enn bomber i Ukraina-krigen

Russlands angrep på Ukraina kan ha utløst en helsekrise som vil ta livet av flere enn krigens bomber og kuler, advarer internasjonalt fond. The Global Fund, som bekjemper spredningen av sykdommer som hiv, aids og malaria i verden, slår alarm. Vi ser alle kjennetegnene på en pandemi av tuberkulose i Ukraina, sier fondets leder Peter Sands.

NRK - 20 maj 22 kl. 14:31

Sverige: – Apekopper en allmennfarlig sykdom

Den svenske regjeringen klassifiserer nå apekopper som en allmennfarlig sykdom, melder Aftonbladet. I går, torsdag, ble det første svenske tilfellet oppdaget i Stockholm-regionen. At apekopper blir klassifisert som allmennfarlig sykdom vil si at den svenske smittevernloven trer i kraft.

NRK - 22 jun 22 kl. 11:01

Årsaken til dødsfallene i Kristiansand: Sønn (61) døde av akutt sykdom

Foreløpig obduksjonsrapport av de to mennene som ble funnet døde i en privatbolig i Kristiansand i helga, viser at den yngste døde av akutt sykdom. Faren døde noe etter sønnen. Det skriver Fædrelandsvennen.

Klartale - 21 jun 22 kl. 11:03

Verdens atommakter ruster opp

De forente nasjoner (FN) har en traktat for atomvåpen. Den er en avtale som gjør det forbudt for land å bruke atomvåpen. Landene skal heller ikke utvikle, teste eller skaffe atomvåpen.

Aftenposten - 09 mar 22 kl. 17:37

Russiske fly skal ha sluppet flere bomber på et barnesykehus

Det meldes onsdag at russiske fly har sluppet flere bomber på et barnesykehus i byen..

Klartale - 18 maj 22 kl. 07:00

Rettssaken etter Kongsberg-drapene begynner i dag

Onsdag 18. mai begynner rettssaken mot Espen Andersen Bråthen. Han er tiltalt i det som blir kalt Kongsberg-drapene.

Klartale - 24 mar 22 kl. 13:31

Ukrainas president ber om Natos hjelp

En bombe med hvit fosfor gjør stor skade. Russland bruker slike våpen i Ukraina. Det sier president Volodymyr Zelenskyj.

NRK - 11 apr 22 kl. 07:28

Britisk etterretning: Russisk avhengighet av ustyrte bomber øker sjansen for sivile dødsfall

Russiske styrkers fortsatte avhengighet av ustyrte bomber reduserer deres evne til å diskriminere når de gjennomfører angrep, samtidig som risikoen for ytterligere sivile ofre øker, hevder britisk etterretning. Samtidig skal russisk angrep har fortsatt i Donetsk- og Luhansk-regionene. – Ukrainske styrker slo tilbake flere angrep som resulterte i ødeleggelse av russiske stridsvogner, kjøretøy og artilleriutstyr, skriver de..

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Maria Ressa nekter å stenge nyhetsside

– Vi stenger ikke ned. Eller, jeg burde ikke ha sagt det. Vi har rett til å anke denne beslutningen.

Klartale - 14 timer siden

Frykter følgene av at færre nordmenn finner ny musikk på radio

De som skaper musikk merker nå at folk har fått nye medievaner, sier Willy Martinsen. Han er kommunikasjons-direktør i Tono. Det er interesse-organisasjonen for de som skaper musikk i Norge.

Klartale - 16 timer siden

Dataangrep mot flere aviser

Øyvind Brenne er utviklings-redaktør i VG. Han sier til sin egen avis at de er utsatt for et angrep, som har ført til at nettsidene er ustabile.– Jeg har nå fått bekreftet at dette skyldes et tjenestenekt-angrep.

Klartale - 17 timer siden

Nato inviterer inn Sverige og Finland

Sverige og FInland vil bli tatt opp som nye medlemmer i forsvars-samarbeidet Nato.Onsdag bestemte ledere i Nato seg for å invitere landene inn. Det ble avgjort på et toppmøte i Nato.

Klartale - 17 timer siden

Politiet er usikre på om skytteren har fått hjelp før angrepet

43 år gamle Zaniar Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk. Han skjøt mot to utesteder i Oslo natt til lørdag. Politiet er ganske sikre på at han angrep alene.

Klartale - 18 timer siden

Flere vil få tilbud om fjerde dose korona-vaksine

– Overvåkingen vår viser at det blir mer smitte, sier Ingvild Kjerkol. Hun er helseminister.Kjerkol sier vaksinen er den viktigste delen av beredskapen til regjeringen.

Klartale - 19 timer siden

Dette kan være årsaken til angrepet

Dataangrepet mot Norge skal ha startet natt til onsdag. Det ble meldt på en kanal som blir brukt av hackergruppa Killnet. Den er på det sosiale mediet Telegram.

Klartale - 27 maj 21 kl. 12:41

Les papiravisen digitalt

Les Klar Tale før den kommer i posten til deg.Du kan lese Klar Tale og samtidig løse Ukens oppgave.Få nyhetene lest opp samtidig som du leser teksten.

Klartale - 22 timer siden

Stort dataangrep mot Norge

Flere store nettsider i Norge er ute av drift onsdag. Avisa Dagbladet melder at BankID er en av sidene som det er umulig å komme inn på. Det samme gjelder for nettsidene til Arbeidstilsynet.

Klartale - 22 timer siden

Russisk hackere sier de vil angripe Norge

Avisa melder at BankID er ute av drift onsdag formiddag. Det samme er nettsidene til Arbeidstilsynet.Altinn melder på sine nettsider at «de opplever ustabilitet».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com