NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:52

NRK - 07 sep 23 kl. 22:15

Flere jordskjelv utenfor Vestlandet

Jordskjelvvakta opplyser til NTB at de har fått flere henvendelser, og at de er i ferd med å sjekke sine data. Det europeiske jordskjelvsenteret opplyser at det har vært et jordskjelv i Norskehavet 51 kilometer vest for Ulsteinvik. Skjelvet hadde en styrke på 4. Det skjedde klokka 21.49.
Les mer på NRK


Les mer om:
NTB, Norskehavet, Ulsteinvik, NORSARs, Florø, Otto Sandvik, Sandvika, Tjørvåg, Moltustranda, Vestlandet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, jordskjelv, utenfor, Vestlandet
NRK - 19 dec 23 kl. 10:31

Vulkanutbruddet: Svovelsky kan treffe Vestlandet i natt

En svovelsky fra vulkanutbruddet på Island kan treffe Vestlandet i natt. Det melder VG. Klokken 5 natt til onsdag ventes en svovelsky fra vulkanutbruddet på Island å nå Vestlandet.

Klartale - 05 okt 23 kl. 15:30

Har funnet grav fra steinalderen i Norge

Graven er like gammel som pyramidene i Egypt. Den er fra begynnelsen av tidlig steinalder. Graven kan gi svar på hvordan jordbruket kom til Vestlandet.

NRK - 25 okt 23 kl. 17:57

Rundt 700 jordskjelv registrert på Island

Det er registrert nærmere 700 jordskjelv på Island siden midnatt natt til onsdag. Forskerne vil ikke si om dette betyr at et vulkanutbrudd er i emning. Jordskjelvene har skjedd på Reykjanes-halvøya, som blant annet huser hovedflyplassen Keflavik.

Klartale - 29 nov 23 kl. 12:53

Jordskjelv på Vestlandet

Både kanalen NRK og avisa VG har fått flere meldinger om jordskjelv på Sunnmøre. Skjelvet skal ha startet litt etter klokken 12, ifølge VG.Folk som jobber med jordskjelv har fått beskjed om at det har vært skjelv.

NRK - 27 maj 23 kl. 11:31

Jordskjelv registrert i Sandnessjøen

Rundt halv ni lørdag morgen ble det registrert et jordskjelv i Sandnessjøen, skriver iSandessjøen. Skjelvet, som skal ha oppstått litt nord for Søvik, skal ha hatt en styrke på 2,5 – Vi kan bekrefte at det har vært registrert et jordskjelv i Sandnessjøen i morgentimene, sier jordskjelvvakt Annie Jerkins ved Norsar til avisa. – Det er vanskelig å si hvordan folk merket det, det kommer an på hvor dypt skjelvet var.

NRK - 19 jul 23 kl. 14:20

Østlandet og Vestlandet får Europas billigste strøm torsdag

Strømkunder på Østlandet og Vestlandet betaler bare 18 øre/kWh torsdag. Det er den laveste døgnprisen i hele Europa. Det er første gang siden november 2022 at Øst- og Vestlandet har Europas billigste strøm i løpet av en dag, skriver bransjenettstedet Europower.

NRK - 18 dec 23 kl. 20:44

Minst åtte omkom i jordskjelv nordvest i Kina

Minst åtte mennesker har mistet livet i et jordskjelv med styrke 5,9 i provinsen Gansu nordvest i Kina, melder det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua. Jordskjelvet fant sted på 10 kilometers dybde, rundt 100 kilometer fra provinshovedstaden Lanzhou, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS. Skjelvet inntraff like før midnatt lokal tid mandag.

VG - 16 jan 24 kl. 07:05

Jordskjelv utenfor Vestlandet - målt til 3,8

Tidlig tirsdag morgen ble det registrert et jordskjelv utenfor norskekysten ved Vestland..

Klartale - 12 sep 23 kl. 11:00

Kamp mot klokka i Marokko

Det har gått et kraftig jordskjelv i Marokko. Nå jobber folk med å finne overlevende. Men de jobber mot klokka.

Klartale - 13 nov 23 kl. 11:15

Forbereder seg på vulkanutbrudd

Island frykter vulkanutbrudd. Det er sannsynlig at det kan komme et utbrudd i nær fremtid. Det sa Islands meteorologiske institutt lørdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Minst 13 drept i angrep på Gaza

Tirsdag er minst 13 personer drept i israelske angrep på Gazastripen, ifølge palestinske helsemyndigheter. IDF skriver selv på Telegram at de fortsetter kampene i Rafah og sentrum av Gaza. Luftforsvaret har angrepet over 40 mål det siste døgnet, sier de..

NRK - 45 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 45 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 1 time siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 1 time siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 1 time siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 3 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 2 timer siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com