NRK > Nyheter

Friday, 17 September, 19:15

NRK - 03 aug 21 kl. 05:06

Flere henrettelser i Saudi-Arabia

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember. Saudi-Arabia hadde formannskapet i G20 frem til 1. desember, skriver NTB/DPA..
Les mer på NRK


Les mer om:
Saudi-Arabia, G20, Amnesty, arabia, NTBDPA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, henrettelseri , Saudi-Arabia
NRK - 10 maj 21 kl. 12:07

Bekrefter samtaler med Saudi-Arabia

Irans utenriksminister bekrefter for første gang at landet fører samtaler med Saudi-Arabia, men at det er for tidlig å snakke om resultater. Meldinger i flere medier ble etter hvert bekreftet av regjeringskilder. De går ut på at representanter for Iran og Saudi-Arabia møttes i Bagdad i april..

NRK - 07 aug 21 kl. 21:54

Reuters: Teknisk feil på Aramco

Verdens største oljeselskap jobber med å ordne en teknisk feil som har oppstått på distribusjonsplattformen i Al Qassim i Saudi-Arabia. Det melder Reuters. Saudi Aramco er det statlige oljeselskapet til Saudi-Arabia, og det største oljeselskapet i verden, både målt i oljeproduksjon og oljereserver..

NRK - 08 aug 21 kl. 04:58

Saudi-Arabia åpner for pilegrimer

Fra mandag kan pilegrimer atter en gang dra til Saudi-Arabia, så lenge der er vaksinert, opplyser landets myndigheter. Vaksinerte utlendinger kan fra mandag dra til Mekka på pilegrimsferd etter rundt 18 måneder med innreiseforbud som følge av koronapandemien, melder det statlige nyhetsbyrået Saudi Press Agency. Det dreier seg om en gradvis gjenåpning for utlendinger som ønsker å foreta pilegrimsferden umrah, som i motsetning til hajj kan gjennomføres når som helst på året..

NRK - 05 sep 21 kl. 06:27

Saudi-Arabia skjøt ned raketter

Saudi-Arabia har skutt ned tre raketter og tre doner som ble sendt inn i landet fra Jemen, opplyser forsvarsdepartementet. Houthi-militsen i Jemen hadde natt til søndag ikke kommentert opplysningene, men lignende hendelser har funnet sted flere ganger før..

NRK - 13 jun 21 kl. 19:49

Saudiarabisk hjelp til statskupp

Rettsdokumenter i Jordan hevder prins Hamza ønsket seg hjelp fra Saudi-Arabia til et planlagt statskupp. De to tiltalte i saken er tidligere hoffsjef, Bassem Awadallah og tidligere spesialutsending til Saudi-Arabia, Sharif Hassan bin Zaid. De risikerer opptil 20 års fengsel om de blir kjent skyldig.

VG - 16 jun 21 kl. 15:10

Sliter i ny rolle i Saudi-Arabia – flørter med Godset og norsk fotball

DRAMMEN (VG) Amahl Pellegrino (30) er i tenkeboksen rundt egen fremtid etter en trå start i Saudi-Arabia..

Aftenposten - 16 jun 21 kl. 15:10

Sliter i ny rolle i Saudi-Arabia – flørter med Godset og norsk fotball

DRAMMEN (VG) Amahl Pellegrino (30) er i tenkeboksen rundt egen fremtid etter en trå start i Saudi-Arabia..

NRK - 27 jun 21 kl. 21:03

Saudi Arabia: Vaksinerer 12-åringer

Saudi Arabia vil gi unge mellom 12 og 18 år Pfizer-vaksinen mot koronaviruset, melder landets helsedepartement på Twitter. Også EU har godkjent denne vaksinen for unge ned til 12 år..

NRK - 22 jul 21 kl. 12:19

Nekter for telefonhacking

Saudi-Arabia nekter for å ha benyttet spionprogrammet Pegasus fra israelske NSO Group til å avlytte journalister og menneskerettsaktivister. En saudiarabaisk tjenestemann sier til nyhetsbyrået SPA at anklagene er usunne og at landet ikke støtter en slik praksis. Ifølge Amnesty International og en rekke internasjonale medier er Saudi-Arabia ett av landene som har skaffet seg det israelsk-utviklede spionprogrammet, som blant annet ble funnet på telefonene til ekskona og forloveden til regimekritikeren Jamal Khashoggi.

NRK - 28 aug 21 kl. 15:16

Midtøsten-rivaler møttes i Bagdad

Saudi-Arabia og Iran sendte sine respektive utenriksministre til Bagdad, da Irak avholdt en Midtøsten-konferanse for å diskutere problemene i regionen. Konferansen er ment å virke konfliktdempende, og markere at Irak ønsker å innta rollen som en nøytral megler i regionen. Ledere fra blant andre Egypt, Jordan, Qatar og Frankrike kom til Bagdad lørdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Død person funnet i Nordmarka

En død person er funnet i et vann i Nordmarka i Oslo fredag ettermiddag. Turgåere så personen og meldte fra. – Vi fikk melding klokken 17.

NRK - 15 minutter siden

Utelivsbransjen vil ha dato for åpning

Utelivsbransjen er skuffet etter at regjeringen heller ikke i dag kom med en dato for det siste steget i gjenåpningsplanen av Norge. Utelivet må fortsatt forholde seg til avstandsregler, hvor mange gjester de kan ha og kortere åpningstider. – Vi forventet lettelser og en dato å forholde oss til.

NRK - 30 minutter siden

Gratis influensavaksine for enkelte

Influensavaksinen blir gratis i sesongen 2021/2022, både for risikogruppene for alvorleg influensa og for andre målgrupper, skriv Folkehelseinstituttet. På same måte som i fjor vil fastlegane få kompensert for vaksineringa..

NRK - 45 minutter siden

Høyeste tall koronadøde på 7 måneder

Torsdag ble det registrert 3393 koronarelaterte dødsfall i USA, ifølge Johns Hopkins-universitetet. Tallet er det høyeste siden 5. februar.

NRK - 1 time siden

Mener Ropstad må trekke seg

Gruppeleder for KrF Skien, Erik Næs, sier til NRK at han ikke lenger har tillit til Kjell Ingof Ropstad som partileder. – Før valget syntes jeg dette var alvorlig, men når jeg hørte det jeg hørte i dag og så pressekonferansen, så må jeg si at min tillit forsvant, sier Næs. – Vi er et vedriparti, det er derfor jeg fremdeles står på vårt program, fordi vi er et verdiparti.

NRK - 1 time siden

Mener Ropstad er ferdig

Gruppeleder for KrF Skien, Erik Næs, sier til NRK at han ikke lenger har tillit til Kjell Ingof Ropstad som partileder. Det sier han til NRK. – Før valget syntes jeg dette var alvorlig, men når jeg hørte det jeg hørte i dag og så pressekonferansen, så må jeg si at min tillit forsvant, sier Næs.

NRK - 1 time siden

Min tillit forsvant

Gruppeleder for KrF Skien, Erik Næs, sier til NRK at han ikke lenger har tillit til Kjell Ingof Ropstad som partileder. Det sier han til NRK. – Før valget syntes jeg dette var alvorlig, men når jeg hørte det jeg hørte i dag og så pressekonferansen, så må jeg si at min tillit forsvant, sier Næs..

NRK - 1 time siden

VGTV tapte rettssaken mot Nent

VGTVs bruk av klipp fra Nents sportssendinger ikke er lovlig, konkluderer Oslo tingrett. VGTV må blant annet betale 1,5 millioner kroner i sakskostnader. I tillegg må VG betale vederlag og erstatning for tilgjengeliggjøring for deler av Nents sendinger, skriver Medier24.

NRK - 2 timer siden

Brann i lagerlokale i Sandnes

Det brenner i et lagerlokale i Jernbaneveien i Sandnes. Det skal være mye svart røyk fra lokalet. – Jernbaneveien blir midlertidig stent i forbindelse med slukkearbeidet.

NRK - 1 time siden

Jordbruksoppgjøret skyves

Landsbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) opplyser fredag ettermiddag at årets landbruksoppgjør må sluttføres på en senere tidspunkt. – Regjeringen startet tilleggsforhandlinger med sikte på å bli enige med jordbruket om en kompensasjon for økte kostnader. I lys av det kommende regjeringsskiftet, mener jeg det er ryddigst at forhandlingene sluttføres på et senere tidspunkt i et så viktig spørsmål som bondens inntektsmuligheter, sier Bollestad.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt