NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 09:46

NRK - 10 okt 22 kl. 20:06

Flere døde i iransk fangeopprør

Både innsatte og andre har mistet livet i et fangeopprør i Rasht nord i Iran, opplyser iranske myndigheter mandag. En bølge av demonstrasjoner og protester har skylt over landet etter at Mahsa Amini (22) døde etter at hun ble pågrepet av moralpolitiet i september. 22-åringen ble beskyldt for å ha brutt de strenge påkledningsreglene for kvinner. Fangeopprøret tok til søndag. Det oppsto da slagsmål mellom dødsdømte fanger i Lakan-fengselet i Rasht på grunn av «personlige uoverensstemmelser», sier byens statsadvokat Mehdi Fallahmiri ifølge nyhetsbyrået IRNA.
Les mer på NRK


Les mer om:
Rasht, Iran, Mahsa Amini, Lakan, Mehdi Fallahmiri, IRNA, Fallahmiri, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flere, dødei , iransk, fangeopprør
NRK - 20 okt 22 kl. 19:59

Det hvite hus: Iransk personell hjelper Russland i Ukraina

Iransk personell på den russiskokkuperte Krim-halvøya hjelper russiske styrker med å gjennomføre droneangrep mot ukrainske mål, ifølge Det hvite hus. Det sier Det hvite hus' sikkerhetstalsmann torsdag. – Vår vurdering er at iransk militærpersonell var på bakken på Krim og bisto Russland med disse operasjonene, sier John Kirby.

NRK - 07 jan 23 kl. 06:31

Unge iranere henrettet etter protester mot regimet

Iran har henrettet to unge menn etter protestbølgen i landet. De fikk ingen rettssikkerhet, mener stortingspresident Masud Gharahkhani. En iransk domstol fant i desember Mohammad Mehdi Karami og Seyyed Mohammad Hosseini skyldig i å ha drept et medlem av landets sikkerhetsstyrker under protestene måneden før.

VG - 03 okt 22 kl. 10:17

Flere medier: Iransk politi skal ha angrepet studenter

Iransk politi havnet i opptøyer med studenter ved et av landets mest prestisjefylte universiteter søndag, melder flere utenlandske medier..

NRK - 14 okt 22 kl. 22:08

Iransk politi anklages for seksuelt overgrep mot demonstrant

En video av iransk opprørspoliti som ser ut til å forgripe seg seksuelt på en kvinnelig demonstrant i Teheran, har utløst nytt raseri i sosiale medier. Mange ber om at politisjefen i den iranske hovedstaden går av som følge av hendelsen, skriver BBC. Det er også noen regimevennlige stemmer blant dem som fordømmer gjerningspersonene.

NRK - 26 okt 22 kl. 19:31

USA utvider sanksjonene mot Iran

USA innfører nye sanksjoner mot sentrale personen innen iransk etterretning, Revolusjonsgarden og fengselsvesenet, samt flere institusjoner og selskap. USA har fra før innført sanksjoner mot en rekke iranske statsborgere, institusjoner og selskap. Blant dem som nå settes på sanksjonslista, er lederen og nestlederen for Revolusjonsgardens etterretningsorganisasjon, vakter i flere av landets fengsler og et iransk selskap som benyttes av myndighetene for å sensurere innhold i sosiale medier.

NRK - 28 sep 22 kl. 13:17

To drept i iransk droneangrep i Nord-Irak

Iran har startet en ny bombekampanje mot basene til den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. To mennesker ble onsdag drept under et droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

VG - 03 okt 22 kl. 10:17

Medier: Iransk politi skal ha angrepet studenter

Iransk politi havnet i opptøyer med studenter ved et av landets mest prestisjefylte universiteter søndag, melder flere utenlandske medier..

NRK - 12 nov 22 kl. 13:56

Kritisk for sultestreikende aktivist i Iran

Tilstanden til menneskerettsaktivisten Hossein Ronaghi, som sultestreiker i et iransk fengsel, er ifølge broren nå kritisk. 37-åringen ble pågrepet og fengslet etter å ha kritisert regimets maktbruk mot demonstranter i september. Nå har han sluttet å ta til seg vann i protest mot at han nektes permisjon på medisinsk grunnlag.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:25

Iran har avfyrt raketter mot kurdiske mål i Nord-Irak

Iran gikk mandag morgen til angrep mot iransk-kurdiske eksilgrupper i Nord-Irak. Minst én person ble drept og åtte såret, opplyser en lokal ordfører. – Fem raketter ble rettet mot en bygning som benyttes av Kurdistans demokratiske parti i Iran, sier ordfører Tariq al-Haidari i byen Koysanjaq.

NRK - 16 nov 22 kl. 16:03

Iran frigir beslaglagte greske oljetankere

Iran har frigitt to greske oljetankere som ble beslaglagt i mai. Oljetankerne har nå forlatt Iran, ifølge greske myndigheter. – Etter flere måneder lange samtaler med Iran har de gresk-flaggede oljetankerne Prudent Warrior og Delta Poseidon nå reist, heter det i en uttalelse fra det greske departementet for maritim handel.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Familien åpner Nerdrum-museum

Øde Nedrum og moren Turid Spildo har bestemt seg for å åpne et eget og permanent utstillingssenter for Odd Nerdrums kunst. Det skriver de på sin egen nettside Nerdrum.no.

NRK - 10 minutter siden

SSB: Fire av fem nye biler i fjor var elbiler

79 prosent av bilene som ble førstegangsregistrert i 2022 var elbiler. Det er en økning fra 71 prosent i 2021. Av alle personbiler på norske veier går nå 21 prosent kun på strøm.

NRK - 10 minutter siden

Flatanger: Kan ta lang tid før veien åpner

Kvikkleireskredet som gikk i Flatanger 10. mars førte til at fylkesvei 6928 ble helt stengt. Rundt 100 personer i Utvorda og Sitter er fortsatt uten veiforbindelse og helt avhengig av båt Raset, som var rundt 150 meter bredt, inneholdt like mye masse som 30.

NRK - 15 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.

NRK - 30 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 30 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 30 minutter siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 45 minutter siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 45 minutter siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..

NRK - 2 timer siden

Mener Norge må bli bedre på å bevare språk

Europarådet mener Norge må bli bedre på å bevare de seks minioritetsspråkene i Norge. Det kommer fram gjennom en vurdering de nylig gjorde. Nordsamisk, sørsamisk, lulesamisk, kvensk, romanes og romani er definert som minoritetsspråk i Norge, og dermed beskyttet av Minoritetsspråkpakten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com