NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 10:53

NRK - 25 jan 23 kl. 08:19

Fleire born anbefalt å ta influensavaksine

80.000 barn som tilhøyrer risikogruppene blir anbefalt å ta influensavaksinen. FHI sitt mål er at 75 prosent blir vaksinerte. Men berre 7 prosent har blitt det. – Det er jo trist at vi som foreldre ikkje har oppdaga det, for det er urovekkande for dei barna som blir innlagde, seier Ruth Midtgarden, smittevernoverlege i Stavanger.
Les mer på NRK


Les mer om:
FHI, Ruth Midtgarden, Stavanger, SUS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fleire, born, anbefaltå ta , influensavaksine
NRK - 31 okt 22 kl. 16:03

Stor pågang for å få influensavaksine

I oktober har 50.000 personer fått influensavaksine hos Apotek 1, som er en økning på 31 prosent fra samme periode i fjor. – Halvparten av vaksinene som settes i apoteket er til folk som stikker innom uten å bestille time.

NRK - 03 nov 22 kl. 07:32

Regjeringa vil ha fleire norske teknologer

Regjeringa ønsker at fleire norske statsborgarar tar doktograd innan teknologi, fordi mange utenlendingar ikkje kan sikkerheitsklarerast, skriv Khrono. Ei rekke stillingar krev sikkerheitsklareringar i Noreg, men utanlandske statsborgarar får ofte ikkje ei slik klarering. To av tre doktorgradskandidater innan teknologi er utanlandske statsborgarar, noko som gjer at fleire verksemder får rekrutteringsproblem, skriv avisa.

Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 24 okt 22 kl. 10:28

Pass og nasjonalt ID-kort: Endringar i samtykke for born

Frå og med 1. november kan føresette gi eit varig samtykke til at born skal få pass eller nasjonalt ID-kort. Begge føresette må møte opp på pass- og ID-kontoret for å gi samtykke, men treng ikkje gjere det samtidig.

NRK - 12 okt 22 kl. 14:33

Dekkhotell slår alarm

Mange vinterdekk er mer slitt enn anbefalt, ifølge en oversikt fra Vianor, som har undersøkt mønsterdybden på dekk som lagres hos dem. Det melder ntb. Østlandet peker seg ut med flest vinterdekk som er mer slitt enn anbefalt.

NRK - 14 nov 22 kl. 13:20

Fleire fornærma i «ring på spring»-saka i Bergen

Etterforskinga mot mannen som er sikta drapsforsøk etter å ha angripe ein ungdom på Hjellestad i Bergen, har avdekka fleire fornærma. Angrepet skjedde etter at ungdommar ringde på fleire gongar hjå mannen. I ei pressemelding skriv politiadvokat Farzad Izadi at mannen også skal ha forsøkt å slå ein av dei andre ungdommane med øks, samt forsøkt å kasta stein.

NRK - 28 nov 22 kl. 15:18

Dømt for å ha retta våpen mot fleire personar

Ein mann i slutten av tenåra frå Sunnmøre er dømt til 43 timar med samfunnsstraff, subsidiært 45 dagar i fengsel, for å ha retta ein kopi av eit våpen mot fleire personar i Vatne i sommar. Tenåringen forklarte i retten at han var på ein naustfest der han fann replikavåpenet. Etter kvart tok han den med opp til vegen for å spøke med ein kompis som skulle kome.

NRK - 11 nov 22 kl. 19:13

Sikta for nettkriminalitet

Ein mann i 40-åra frå Møre og Romsdal er sikta for datainnbrot og deling av bilete av privat karakter. Han er no varetektsfengsla inntil anna blir bestemt. Dette er fordi retten meiner at bevismateriale kan forsvinne dersom sikta blir lauslaten.

NRK - 01 okt 22 kl. 22:29

NVE har fått varsel om fleire hendingar mot trafostasjonar

BT skriv laurdag kveld at NVE har fått fleire meldingar om fleire hendingar knytt til trafostasjonar på Vestlandet. Det er mellom anna meldt om skadeverk på trafostasjon i Sandviken, og innbrot på stasjon i Ytre Arna. Avisa skriv vidare at mykje tyder på at hendingane er skadeverk.

NRK - 03 nov 22 kl. 08:43

2500 fleire lærarårsverk i skulen

Ei evaluering av lærarnormen viser at det har blitt over 2500 fleire lærarårsverk i offentlege barne- og ungdomsskular etter at normen blei innført i 2018. Det kjem fram i ei pressemelding frå Kunnskapsdepartementet. Dei fleste skulane har nå færre elevar per lærar, særleg på 1.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.

NRK - 15 minutter siden

Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

Nøstvettunnelen i Nordre Follo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en bil. Personen i bilen som brenner har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom..

NRK - 15 minutter siden

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 30 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 30 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 15 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.

NRK - 45 minutter siden

Mener trusselsituasjonen var godt håndtert

Politimester i Agder Kjerstin Askholt mener trusselsituasjonen i Kristiansand fredag ble riktig håndtert, skriver Fædrelandsvennen. Trusselsituasjonen endte med at en mann ble skutt i beinet av politiet. Mannen er siktet for ulovlig bevæpning på offentlig sted.

NRK - 45 minutter siden

Politibetjentar blir avhøyrt i dag

Dei to politibetjentane, som er mistenkt for tenestefeil etter eit dødsfall i Ålesund i helga, blir avhøyrt i dag. Det opplyser Thomas Arntsen, etterforskingsleiar i Spesialeininga til NRK. Dei skal no etterforske for å finne ut om det kan vere ein samanheng mellom politiet sin framgangsmåte og dødsfallet til ein mann.

NRK - 1 time siden

Russisk journalist dømt for å spre falske nyheter

En russisk journalist er dømt til fengsel i åtte år for spredning av falske nyheter, skriver nyhetsbyrået Reuters. Den markante russiske journalisten Alexander Nevzorov var ikke til stede da dommen ble avsagt i en rettssal i Moskva. Ifølge statlige medier skal Nevzorov ha spredd falske nyheter om den russiske armeen.

NRK - 1 time siden

Reisegarantifondet dekker ikke flybilletter

Reisegarantifondet dekker ikke Flyr-flybilletter, det skriver Reisegarantifondet i en e-post til NRK. Reisegarantifondet er en stiftelse som har som oppgave å administrere reisegarantiordningen i Norge. Ifølge stiftelsen blir de ringt ned med Flyr-spørsmål etter at selskapet begjærte seg konkurs..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com