NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 17:44

NRK - 02 april 21 kl. 08:28

Flåtten kryper høyere

Forskere har funnet flått på over 1.000 meter over havet, melder NTB. Det er også funnet larver og da regnes arten som etablert. Tidligere har man ikke funnet etablert flått i Norge over 580 meter over havet og lenger nord enn Helgelandskysten. Klimaendringer og endringer i flora og fauna vil kunne medføre at skogflått og museflått sprer seg nordover og i høyden..
Les mer på NRK


Les mer om:
NTB, Norge, Helgelandskysten

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Flåtten, kryper, høyere
Klartale - 16 april 21 kl. 14:16

Flåtten er tilbake - nå enda høyere

I fjor var det rekord-mye flått i Norge. Nå er sesongen i gang igjen, og flere er allerede bitt av det lille krypet..

NRK - 03 feb. 21 kl. 12:55

Åpner for å øke bostøtten

Finansminister Jan Tore Sanner åpner for å øke bostøtten som følge av høye strømpriser i vinter, ifølge NTB. Mandag opplevde mange nordmenn en femdobling i strømprisene. Bostøtten har også tidligere blitt brukt som virkemiddel i slike situasjoner..

NRK - 19 mai 21 kl. 16:35

Stortinget strides om statsstøtte

De rødgrønne går inn for å be regjeringen fjerne statsstøtten til den omstridte organisasjonen Human Rights Service (HRS), ifølge NTB. I et såkalt anmodningsvedtak ber Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV regjeringen om ikke å videreføre støtten til HRS i statsbudsjettet for neste år. Fredag neste uke skal Stortinget stemme over forslaget.

Dagbladet - 21 juli 21 kl. 05:59

Fikk flått-sjokk

Eva Byrkjeland fra Lunde trodde flåtten var død, og la den fra seg i et syltetøyglass. Da hun noen uker seinere sjekket glasset igjen hadde den lagt tusenvis av egg..

NRK - 30 mars 21 kl. 10:06

8663 fløy ut av Norge i helga

Tall fra Avinor viser at 8863 personer fløy ut av landet i helga. Av disse fløy nesten 2000 til Polen, drøyt 1000 til Tyskland og rundt 1000 til Nederland. Kun 500 av passasjerene reiste til Spania, ifølge Avinor..

NRK - 03 april 21 kl. 13:45

75.000 fløy i palmehelgen

Rundt 75.000 personer fløy fra en av Avinors lufthavner i årets påskehelg, en firedobling fra samme helg i fjor, tross anbefalingen om å unngå unødvendige reiser. De fleste fløy innenlands, skriver E24.

NRK - 04 april 21 kl. 14:36

Ras stengjer Flåmsbana

Eit steinras stengjer Flåmsbana mellom Myrdal og Flåm. – Det har hamna steinar i sporet ved Blomheller. Toget kom seg forbi, men vi har no stengd bana, opplyser pressevakta i Bane Nor.

Aftenposten - 21 juli 21 kl. 18:20

Fløya-børsen: «Skapte mye trøbbel for Kvik-forsvaret med sin fysikk, men venter fortsatt på sin første Fløya-scoring

Slik vurderte vi Fløya-spillernes innsats i kampen mot Kvik Halden..

Aftenposten - 24 juli 21 kl. 17:24

Fløya-børsen: «Fløya-veteranen vartet opp med en scoring som vil bli husket lenge»

Slik vurderte vi Fløya-spillernes innsats i cupkampen mot TUIL..

VG - 25 mars 21 kl. 18:03

Kunnskapsdepartementet gjør ikke endringer i opptaksreglene til høyere utdanning til høsten

Det har vist seg umulig å finne en ny modell for opptaket til høyere utdanning, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Kvinne i 40-årene funnet død

Politiet opplyser at personen som ble funnet død i Fredrikstad torsdag, er en kvinne i 40-årene. Dødsfallet blir betegnet som mistenkelig. Ifølge politiet var ikke kvinnen bosatt i den aktuelle leiligheten.

NRK - 5 minutter siden

Nå er Trolltunga nasjonal turiststi

Miljødirektoratet har torsdag gitt Trolltunga i Ullensvang status som nasjonal turiststi. – Vi er glade for at vi nå kan autorisere Trolltunga som nasjonal turiststi, et verdenskjent ikon der naturens eget verk utgjør attraksjonskraften, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, i en presesmelding..

NRK - 15 minutter siden

Sju personer i kollisjon på E18

En bil har kjørt inn i en annen bakfra i østgående retning på E18 ved Grenstøl i Tvedestrand. Totalt er sju personer involvert i ulykken. Ingen er fastklemte og alle er bevisste.

NRK - 15 minutter siden

Mann funnet død i Tønsberg

En mann er funnet død langs en sti i Eikskogen i Tønsberg. Nødetatene satte i gang med hjerte- og lungeredning da de kom til stedet. Pårørende til mannen er varslet..

NRK - 45 minutter siden

Brann etter lynnedslag i Trøndelag

Lynet har slått ned på Gartland i Grong og satt fyr på terrenget. Brannmannskap fra Høylandet er på tur. Og, enda et lynnedslag er skjedd ved Formofoss i Snåsa.

NRK - 45 minutter siden

Forsinkelser på E18

Det er mye trafikk mellom Dørdal og Larvik som skaper rundt 30 minutters forsinkelser på E18, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 45 minutter siden

Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres. Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres.

NRK - 15 minutter siden

Selger bit av Dianas bryllupskake

Et 40 år gammelt kakestykke fra det eventyraktige bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana skal selges på auksjon 11. august. Den omtalte biten stammer fra en av de 23 offisielle bryllupskakene som ble bakt til bryllupet for 40 år siden, i 29.

NRK - 30 minutter siden

Én av ti drikker mer enn før korona

I overkant av én av ti nordmenn drikker mer alkohol enn før pandemien. To av ti drikker mindre, mens juli ligger an til å bli måneden i år med høyest alkoholkonsum, viser en undersøkelse fra Norsk koronamonitor..

NRK - 30 minutter siden

Åpner for rettssak mot Shakira

En spansk dommer mener bevisene er tilstrekkelige for at den colombianske sangeren Shakira må møte i retten tiltalt for skattesvindel, melder Reuters. Påtalemyndighet mener sangeren unnlot å betale opptil 14,5 millioner euro, rundt 150 millioner kroner, i skatt på inntekt opptjent mellom 2012 og 2014. Representanter for sangeren hevder Shakira ikke bodde i Spania før i 2015 og derfor har oppfylt all sine skatteforpliktelser..




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt