NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 13:07

NRK - 12 maj 22 kl. 09:20

Fjerner momsfritak for elbiler – innfører tilskuddsordning, erfarer NRK

Regjeringen foreslår å fjerne momsfritaket for alle elbiler fra neste år. Det kommer fram i revidert nasjonalbudsjett, som legges fram i dag, erfarer NRK. I stedet vil regjeringen innføre en tilskuddsordning. Tilskuddsordningen skal speile et merverdiavgiftsfritak for kjøpsbeløp opp til 500.000 kroner, heter det i budsjettet.
Les mer på NRK


Les mer om:
NRK

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fjerner, momsfritak, for, elbiler, innfører, tilskuddsordning, erfarer, NRK
NRK - 12 maj 22 kl. 12:08

NAF: Stortinget må rydde opp i regjeringens elbil-svik

NAF er svært kritisk til ordningen for merverdiavgift på elbiler som lanseres. Regjeringen fjerner momsfritak for elbiler innfører i stedet tilskuddsordning, og vil at kjøpere skal betale moms for elbiler som koster mer enn 500.000 kroner.

NRK - 08 nov 21 kl. 12:44

Flere elbil-endringer

Regjeringen foreslår at elbiler får full trafikkforsikringsavgift for 2022. Samtidig reduseres trafikkforsikringsavgiften med 95 kroner. Støre-regjeringen opprettholder momsfritak også for de dyreste elbilene i sitt budsjettforslag, og innfører full omregistreringsavgift for elbiler.

Aftenposten - 14 jun 22 kl. 08:32

Regjeringen ville fjerne momsfritak på elbil. Nå snur de etter forhandlinger med SV.

SV har fått gjennomslag for at det fortsatt skal være momsfritak på elbiler..

NRK - 19 apr 22 kl. 14:34

500.000 elbiler på norske veier

En halv million elektriske person- og varebiler kjører nå på norske veier. Det skriver Norsk elbilforening i en pressemelding. – Elbil er nå blitt folkebilen.

NRK - 09 maj 22 kl. 12:04

Klimaetaten: – Fossilbiler bør betale mer

Bompengeøkningen i forliket om Oslopakke 3 er langt fra stor nok til å nå Oslo kommunes klimamål. Særlig bensin- og dieselbiler må betale mye mer hvis målet om 95 % utslippskutt i 2030 skal nås. Det går fram av beregninger som Klimaetaten i Oslo kommune gjorde før forhandlingene startet, og som nå er offentliggjort.

VG - 12 maj 22 kl. 10:25

Reagerer på mulig fjerning av momsfritak på elbiler: - Håpløst og uforutsigbart

Elbilforeningen raser mot det som skal være regjeringens nye elbil-politikk: – Dobbelt løftebrudd, sier generalsekretær Christina Bu..

VG - 12 maj 22 kl. 10:25

Reagerer på fjerning av momsfritak på elbiler: - Håpløst og uforutsigbart

Elbilforeningen raser mot det som skal være regjeringens nye elbil-politikk: – Dobbelt løftebrudd, sier generalsekretær Christina Bu..

E24 - 12 maj 22 kl. 10:51

Reagerer på fjerning av momsfritak på elbiler: – Håpløst og uforutsigbart

Elbilforeningen raser mot det som skal være regjeringens nye elbil-politikk: – Dobbelt løftebrudd, sier generalsekretær Christina Bu..

Aftenposten - 12 maj 22 kl. 11:18

Reagerer på fjerning av momsfritak på elbiler: – Håpløst og uforutsigbart

Elbilforeningen raser mot det som skal være regjeringens nye elbil-politikk: – Dobbelt løftebrudd, sier generalsekretær….

VG - 14 jun 22 kl. 07:21

Enighet om revidert nasjonalbudsjett: Reduserer ikke drivstoffavgiftene og beholder elbil-fordel

Det ventes at regjeringen tilbakefører 2,5 milliarder til bistand, og opprettholder dagens momsfritak på elbiler. Samtidig bekrefter Sp bekrefter at drivstoffavgiften ikke reduseres..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Avviser at de har henrettet sudanske soldater

Det sudanske militæret anklager Etiopia for å ha henrettet sju soldater og en sivil sudansk statsborger som var i deres varetekt. Etiopia avviser anklagene..

NRK - 15 minutter siden

Momoa ny talsmann for FN-miljøprogram

Skuespiller Jason Momoa, kjent fra Aquaman og Game of Thrones er utnevnt til talsmann for FNs miljøprogram «Life below water». På Instagram skriver Momoa at det er en stor ære å få denne utnevnelsen. – Uten et friskt hav vil ikke livet slik vi kjenner det eksistere..

NRK - 30 minutter siden

Kreml avviser mislighold av utenlandsgjeld

Kreml kaller meldinger om at Russland ikke klarer å betjene sin utenlandsgjeld for grunnløse. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC , meldte mandag at Russland ikke har kunnet foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som forfalt søndag. Kreml kaller meldingene grunnløse.

NRK - 15 minutter siden

Solberg mener PST bør lære av feilen

Solberg mener vurderingen av voldspotensialet er avgjørende for å kartlegge voldstrusler i samfunnet. Her har PST feilet, mener hun. Spørsmålene PST bør lære av mener Solberg er: – Er det andre indikatorer vi kunne lagt vekt på?

NRK - 30 minutter siden

Må avlyse legetimer

Sykehuset i Hammerfest må avlyse flere legetimer fordi spesialister ikke kommer seg til sykehuset. Årsaken er at Widerøe har stengt ned deler av kortbanenettet. Koimmunikasjonssjef ved Finnmarkssykehuset i Hammerfest, Eirik Palm, bekrefter dette til Dagbladet..

NRK - 30 minutter siden

Helgelandssykehuset i gul beredskap

Helgelandssykehuset er i gul beredskap, opplyser sykehuset på sine hjemmesider. Dette får konsekvenser for bemanningssituasjonen i Helgelandssykehuset da enkelte vikarer ikke kommer seg til Helgeland og at ambulanseflyene også kan bli stående på bakken..

NRK - 2 timer siden

Markering i Trondheim

De skeive organisasjonene i Trondheim, i samarbeid med Trondheim kommune, inviterer til Solidaritetsmarkering på Torvet tirsdag ettermiddag. Det er skytetragedien i Oslo natt til lørdag der to mennesker ble drept som er bakgrunnen for markeringen. Det vil bli holdt appeller fra det skeive miljøet og kulturelle innslag.

NRK - 45 minutter siden

Dømd for å ha valdtatt 14-åring

Frostating Lagmannsrett har behandla ankesaken til ein mann i 50-åra som i februar vart dømd til fire års fengsel for å ha valdtatt ein 14 år gammal gut. Mannen skal ha låst guten inne i ein kjellar der overgrepa skjedde. 14-åringen prøvde å rømme, men fekk det ikkje til.

NRK - 1 time siden

Driftsstans på kullkraftverket i Longyearbyen

Kullkraftverket i Longyearbyen er rammet av driftsstans på grunn av feil på begge fyringskjelene. Det opplyser lokalstyreleder Arild Olsen. Det kan ta lang tid før feilen er reparert.

NRK - 45 minutter siden

Mener abortloven rammer svarte kvinner mest

Høyesteretts beslutningen om å legge bort kvinners rett til abort i USA, forventes å ha stor innvirkning på svarte og fargede kvinner. Det mener flere eksperter, ifølge Reuters. Mange svarte kvinner bor i stater som vil forby abort og som har de mest regide lovene, for eksempel i sørstatene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com