NRK > Nyheter

Wednesday, 01 February, 11:06

NRK - 25 jan 23 kl. 05:54

Fjerner krav om munnbind

Fra og med onsdag 25. januar fjerner Sørlandet sykehus krav om bruk av munnbind for pasienter og besøkende. ​Årsaken er mindre smittepress i befolkningen samtidig som at korttidssykefraværet blant ansatte har flatet ut, skriver sykehuset i en pressemelding. Sykehuset ber fortsatt pasienter som kan være smittet med luftveisvirus om å ta kontakt dersom de har nylig oppståtte luftveissymptomer og er usikker på om de kan møte til avtalt time..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sørlandet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fjerner, kravom , munnbind
Klartale - 23 dec 22 kl. 09:12

Disse bør bruke munnbind nå

Det er mye smitte og virus i samfunnet. Folk med symptomer bør bruke munnbind. Det er for å unngå å smitte andre.

Klartale - 06 dec 22 kl. 11:05

Dette er rådene mot korona-viruset nå

– Hold deg hjemme hvis du får nye luftveis-symptomer og føler deg syk. Du kan gå tilbake på skole eller jobb når du føler det bedre. Selv om symptomene ikke har gått helt over.

Klartale - 24 jan 23 kl. 14:45

Dette er Nato-konflikten

Sverige og Finland vil bli en del av forsvars-samarbeidet Nato. Tyrkia har stilt krav til Sverige, som Sverige ikke ønsker å godta. Det fører til at Tyrkia sier nei til at Sverige og Finland skal bli en del av samarbeidet.

NRK - 01 jan 23 kl. 18:04

Lov å drive med mink igjen i Danmark

Det er igjen lov å drive med mink i Danmark, men oppdretterne må bruke munnbind og anbefales å teste seg for korona jevnlig. Danmark gjennomførte i 2020 masseavlivning av millioner mink i frykt for koronasmitte. Det skjedde da koronaviruset spredte seg raskt blant besetningene hos minkoppdretterne.

NRK - 20 jan 23 kl. 04:12

Sør-Korea dropper krav om munnbind innendørs

Sør-Korea dropper kravet om bruk av munnbind innendørs 30. januar, ifølge statsminister Han Duck-soo. Sørkoreanerne må imidlertid fortsatt bruke munnbind på kollektivtransport og på sykehus og legekontor.

NRK - 08 jan 23 kl. 17:42

VG: Sveriges regjering fjerner forbehold mot Nato-baser

Den svenske regjeringen fjerner forbeholdet mot utenlandske baser i Sverige den dag landet blir Nato-medlem. Det skriver VG. – Vi har valgt å gjøre som Norge: Ikke ta forbehold før man blir alliert, men ta opp det spørsmålet når medlemskapet er på plass, sier forsvarsministeren Pål Jonson til avisen.

NRK - 22 dec 22 kl. 14:26

St. Olav hospital innfører munnbind-tiltak

St. Olavs hospital ber besøkende med luftveisinfeksjoner om å bruke munnbind på sykehuset. De viser til at antall innlagte med influensa og korona øker.

NRK - 23 dec 22 kl. 07:22

Innfører munnbind

Lindesnes kommune innfører munnbind for ansatte på sykehjem og i hjemmetjenesten. Grunnen er at sykefraværet blant ansatte nå er så høyt at man frykter man ikke skal ha nok personell de neste ukene, ifølge kommuneoverlege Viggo Lütcherath. – Både influensa, korona og vanlig forkjølelsesvirus går nå.

NRK - 23 dec 22 kl. 13:05

Sykehuset gjeninnfører bruk av munnbind

Sørlandet sykehus vedtok i et møte med overordnet kriseledelse (OKL) i dag å gjeninnføre bruk av munnbind ved pasientkontakt. – Vi velger nå inn i julehelgen å etablere rutiner som bidrar til å begrense smitten inn i sykehusene, og som lar seg praktisk gjennomføre på kort tid. OKL har derfor bestemt at ansatte benytter munnbind i møte med pasienter og hverandre, sier fagdirektør Susanne Hernes.

NRK - 02 jan 23 kl. 01:22

Flere negative til munnbind

Stadig flere nordmenn er negative til å bruke munnbind. Det viser undersøkelsen Norsk koronamonitor fra Opinion. I desember 2021 svarte hele 80 prosent av de spurte at de var positive til å bruke munnbind.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

E24: Flyr konkurs med 2,4 milliarder kroner i gjeld

Flyselskapet Flyr begjærte seg konkurs tirsdag kveld, etter en mislykket jakt på friske penger. Nå tar bobestyrer Stine Snertingdalen over ansvaret. Av kjennelsen til Oslo tingrett går det frem at den samlede gjelden til Flyr er på 2,44 milliarder kroner.

NRK - 3 minutter siden

Oppdrettsnæringen kan få strengere permitteringsregler

Fiskeindustrien regler for bruk av permittering, kan endres. En arbeidsgruppe er satt ned for å se om særreglene er godt nok tilpasset dagens arbeidsliv. I dag slipper fiskeindustrien å betale lønnen til permitterte ansatte i de første 15 dagene.

NRK - 15 minutter siden

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før. Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

NRK - 15 minutter siden

Endring i matprisene

Rema 1000 og Coop Extra har økt matprisene betraktelig, mens Kiwi har holdt igjen. Det viser NRKs egen kartlegging. Det billigste toalettpapiret hos Extra har blitt 40 prosent dyrere og koster 24,90, mens det billigste toalettpapiret hos Rema har økt med 15 prosent til 19,50.

NRK - 30 minutter siden

Pågrepet og siktet for drapsforsøk

En ung mann er pågrepet og siktet for drapsforsøk i Oslo sentrum natt til fredag 20. januar. Det skriver VG.

NRK - 30 minutter siden

Nøstvettunnelen stengt - Brann i bil

Nøstvettunnelen i Nordre Follo er stengt i begge retninger på grunn av brann i en bil. Personen i bilen som brenner har kommet seg ut og skal ikke være skadd. Tunnelen er nå tom..

NRK - 30 minutter siden

Energikommisjonen sår tvil om klimamåla

Regjeringa får i dag tilrådingar til ein ny energipolitikk, men komiteen er ikkje sikker på om vi har nok kraft til å nå klimamåla for 2030. Kommisjonen konkluderer med at klimamåla for 2030 per i dag «ser svært ambisiøse ut». Men at «politisk vilje» og upopulære val framleis kan tippe vektskåla: – Alt må gå mykje kjappare enn det gjer i dag, seier ei kjelde i Energikommisjonen til NRK.

NRK - 45 minutter siden

Selbu ungdomsskole får Benjaminprisen 2022

Kunnskapsminister Tonje Brenna overrekker Benjaminprisen til Selbu ungdomsskole. Skolen får prisen for sitt langvarige og systematiske arbeid mot rasisme og diskriminering, det skriver Senter for studier om Holocaust og livssynsminoriteter i en pressemelding. Benjaminprisen er en skolepris som deles ut hvert år til en skole som arbeider godt og aktivt mot rasisme, og alle diskriminerende holdninger og handlinger.

NRK - 30 minutter siden

Boris Johnson mener Ukraina må få vestlige kampfly

Tidligere statsminister Boris Johnson mener Storbritannia og andre vestlige land bør forsyne Ukraina med moderne kampfly. Britenes nåværende regjering og USA har sagt nei til Ukrainas forespørsel om å få moderne kampfly fra Vesten, men Boris Johnson er uenig. Ukraina bør få alt det militære materiellet de ber om, sier Johnson, som nå er på besøk i Washington.

NRK - 30 minutter siden

Tyskland stenger konsulat i Istanbul

Tyskland stenger sitt konsulat i Istanbul på grunn av økt fare for et angrep, melder det tyske utenriksdepartementet. Tyskland advarer tyskere i storbyen om at faren er særlig stor i det sentrale Beyoglu-distriktet og rundt den svært travle Taksim-plassen. Avgjørelsen er tatt i samråd med sikkerhetsmyndigheter, skriver departementet, som oppfordrer tyskere til å unngå store folkemengder.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com