NRK > Nyheter

Saturday, 15 June, 03:36

NRK - 22 aug 22 kl. 14:23

Fiskeriministeren om Freya: Avliving var det beste alternativet

Å avlive hvalrossen Freya var det beste alternativet, svarer fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap) på skriftlig spørsmål fra MDG. Folk fulgte ikke myndighetenes anbefalinger om å holde avstand til Freya, skriver Skjæran. – Det resulterte i situasjoner der både publikum og hvalrossen sto i fare for å bli skadd, eller liv kunne gå tapt. Dyret fremsto etter hvert også som mer stresset, skriver han. MDGs Lan Marie Berg spurte fiskeriministeren om å redegjøre for hvilke vurderinger Fiskeridirektoratet gjorde da det ble besluttet å avlive hvalrossen, og hvorfor ikke tiltak som økt sikkerhet eller bedøving og flytting av dyret ble gjennomført.
Les mer på NRK


Les mer om:
Freya, Bjørnar Skjæran, MDG, Skjæran, MDGs Lan Marie Berg, Fiskeridirektoratet, Dyrevelferdsloven, Oslo, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fiskeriministerenom , Freya, Avlivingvar det , beste, alternativet
Klartale - 12 aug 22 kl. 08:25

Hvalrossen Freya må kanskje dø

Hvalrossen Freya har kost seg. Hun har slappet av i båter i Oslo og Bærum. Men dyret er stort, og folk kommer for nær.

NRK - 24 jul 22 kl. 09:27

Leter fortsatt etter Freya

Fiskeridirektoratet fortsetter søndag arbeidet med å lokalisere kjendishvalrossen Freya på nytt. Dette vil de fortsette med utover dagen, opplyser kommunikasjonsdirektør i Fiskeridirektoratet, Nadia Jdaini til NRK. Freya ble sist observert fredag kveld, rett utenfor Lysaker ved Bøyesanden.

Klartale - 25 jul 22 kl. 16:30

Slik går det med populære Freya

– Hun det bra. Det sier Fiskeridirektoratet i en pressemelding mandag. De snakker om hvalrossen Freya på 600 kilo.

Klartale - 08 aug 22 kl. 13:31

Freya drar sørover

Hvalrossen Freya har vært mye snakket om i media. Hun har oppholdt seg i området rundt Oslo i det siste. Nå kan hun være på vei sørover.

Klartale - 23 aug 22 kl. 11:26

Skjelettet til Freya havner på museum

Gjennom sommeren har hvalrossen Freya vært veldig populær. Mange har vært interessert og fulgt dyret. Søndag 14.

Klartale - 17 sep 22 kl. 06:00

Hvorfor bryr vi oss mer om noen dyr enn andre?

I sommer fikk mange se hvalrossen Freya i Oslofjorden. Hvalrosser pleier ikke å oppholde seg langs Norskekysten. Hun fikk mye oppmerksomhet.

NRK - 20 jul 22 kl. 15:38

Fiskeridirektoratet: Avliving av Freya er ikke et alternativ

Fiskeridirektoratet oppfordrer folk i området til å la hvalrossen Freya være i fred. Det skriver de i en pressemelding. Videre skriver direktoratet at Freya er et vilt dyr som nødvendigvis ikke «er like dorsk og klossete som man kan få inntrykk av».

NRK - 11 aug 22 kl. 16:39

Fiskeridirektoratet vurderer avliving av Freya som eit alternativ

Fiskeridirektoratet vurderer publikum si åtferd og manglande etterfølging av anbefalingane om å halda avstand til kvalrossen Freya kan setta liv og helse i fare. Direktoratet vurderer nå yttelegare tiltak, der avliving av Freya kan vera eit reelt alternativ, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridirektoratet Nadia Jdaini. I mellomtida held direktoratet på anbefalingane om å halda avstand og ikkje å bada i område i nærleiken av kvalrossen..

NRK - 11 aug 22 kl. 16:39

Fiskeridirektoratet vurderer avliving av Freya

Fiskeridirektoratet vurderer publikum si åtferd og manglande etterfølging av anbefalingane om å halda avstand til kvalrossen Freya kan setta liv og helse i fare. Direktoratet vurderer nå yttelegare tiltak, der avliving av Freya kan vera eit reelt alternativ, opplyser senior kommunikasjonsrådgiver i Fiskeridirektoratet Nadia Jdaini i ei pressemelding. I mellomtida held direktoratet på anbefalingane om å halda avstand og ikkje å bada i område i nærleiken av kvalrossen.

NRK - 21 jul 22 kl. 08:21

Vurderer å sperre av områder rundt Freya

De siste dagene har innbyggerne i Oslo blitt bedt om å holde avstand til hvalrossen Freya, men fortsatt er det mange som oppsøker henne. I et innlegg på Facebook skriver Bymiljøetaten at de er i dialog med politiet og Fiskeridirektoratet, og at avsperring av mindre områder er noe som vil bli vurdert. I innlegget skriver de at forstyrrelser fra nærgående folk og båter kan stresse Freya, men at hvalrosser normalt ikke utgjør noen fare så lenge man holder avstand.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Fire mindreårige gutter til sykehus etter utforkjøring

Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag. En bil har kjørt utfor, melder politiet i Agder på X. Nødetatene rykket ut til en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag.

NRK - 45 minutter siden

Biden vil gi hundretusener av innvandrere lovlig opphold i USA, melder CBS News

Biden-administrasjonen planlegger et historisk skifte i innvandringspolitikken, nemlig opphold til hundretusener som i dag er i USA ulovlig, ifølge CBS News. Det dreier seg om lovbeskyttelse for hundretusener av papirløse innvandrere som i dag er i USA, sier fire personer med kjennskap til planene til CBS News. Kildene utdyper at innvandrere som bor ulovlig i USA, er gift med amerikanske statsborgere, og som har bodd i USA i minst ti år, kan få arbeidstillatelse og utvisningsbeskyttelse.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke ved Kristiansand

Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke ved Kristiansand natt til lørdag. En bil har kjørt utfor, melder politiet i Agder på X. Meldingen oppdateres..

NRK - 1 time siden

To menn reddet opp etter å ha falt i vannet ved Stathelle

Nødetatene har rykket til Stathelle i Bamble i Telemark etter melding om at to personer hadde falt i vannet. To menn ble hjulpet opp på brygga. – Mennene blir undersøkt av ambulansepersonell.

NRK - 3 timer siden

16 år gammel gutt knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til sjøsiden ved Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rett før midnatt natt til lørdag. En 16 år gammel gutt skal være kritisk skadd. – Vi rykket ut med et stort antall patruljer, og finner en person som var kritisk skadd.

NRK - 3 timer siden

En person knivstukket på Oslo s

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person er sendt til sykehus og beskrives som kritisk skadd, melder Oslo politidistrikt i en oppdatering klokken 00:12 Politiet har pågrepet en person de mistenker står bak knivstikking. Tre andre personer er anholdt.

NRK - 3 timer siden

Politiet: En person knivstukket på Oslo S

Politi og ambulanse rykket ut til Oslo Sentralstasjon etter melding om knivstikking rundt midnatt natt til lørdag. – En person blir behandlet på stedet. Ingen flere fremstår skadet.

NRK - 4 timer siden

Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika

Som ventet ble Cyril Ramaphosa gjenvalgt som president i Sør-Afrika etter at ANC fikk på plass en regjeringskoalisjon. For første gang på 30 år har ANC ikke lenger rent flertall i nasjonalforsamlingen. Fredag samlet de folkevalgte seg for første gang siden valget nylig, og en av oppgavene var å velge president.

NRK - 4 timer siden

Ylvis fikk gjev pris: – Veldig stas

Komikerbrødrene Bård og Vegard Ylvisåker er tildelt Leif Justers ærespris, også kjent som Juster-prisen. Prisen deles ut årlig til noen som har gjort eller gjør en stor innsats på en norsk revyscene. Det var programleder og skuespiller Tom Sterri som overrakte prisen til duoen fredag kveld.

NRK - 4 timer siden

Bevæpnet politi tok i bruk pepperspray i Alta

Bevæpnet politi rykket ut etter flere meldinger om en mann som bar på en øks ved Aronnes i Alta fredag kveld. Mannen var da ikke truende mot noen, men fremsto likevel skremmende for noen. Politiet fikk raskt kontroll på vedkommende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com