NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:28

NRK - 24 mar 23 kl. 10:59

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet. – Når vi følgde opp rømmingshendinga, fant vi fleire avvik ved tilsyn, seier Gudrun Egge i Fiskeridirektoratet på nettsidene sine. Dei har no politimeldt selskapet for ulike brot på akvakulturlovgjevinga , men ønskjer ikkje å utdjupe kva brot dette gjeld.
Les mer på NRK


Les mer om:
Aller Aqua Norway AS, Høyanger, Fiskeridirektoratet, Gudrun Egge, Nadia Jdaini, IntraFish, Aller Aqua

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fiskeridirektoratet, melder, Aller, Aqua, etter, fiskerømming
NRK - 20 jun 23 kl. 16:38

– Hold dere unna «Hvaldimir»!

Fiskeridirektoratet har i dag mottatt meldinger som gir grunn til stor uro om velferden til hvithvalen kjent som «Hvaldimir». Det skriver Fiskeridirektoratet på egen nettside. Det er meldinger om bading med hvalen og svært mye båttrafikk rundt den.

VG - 10 nov 23 kl. 17:44

Aqua grammy-nominert med nicki minaj

Det dansk-norske bandet Aqua er nominert i kategorien «Best song written for visual media» for sangen «Barbie World» sammen med Nicki Minaj og Ice Spice..

NRK - 08 nov 23 kl. 07:36

Melder om godt sildefiske på Lopphavet

Fiskeridirektoratet melder at sildefisket for alvor er i gang i Kvænangen og Loppa. Sjøtjenestens fartøy «Rind» har gjennomført kontroller av fiskeriet. De melder at det er fin sild i fangstene.

NRK - 25 maj 23 kl. 18:18

2022: Oppdrettsfisk fra Nord-Norge verdt 45 milliarder kroner

Det ble solgt oppdrettsfisk i 2022 for 106,5 milliarder kroner. Nesten halvparten av inntektene kom fra Nord-Norge, melder Fiskeridirektoratet. Inntektene til lakseselskapene i Norge økte med 32,5 prosent fra 2021 til i fjor.

E24 - 22 dec 22 kl. 12:51

Fiskeridirektoratet kritiserer lakseskattforslag

Fiskeridirektoratet mener forslaget til ny lakseskatt er mangelfullt og kan gi bedrifter en uforutsigbar skatteregning..

NRK - 28 feb 23 kl. 14:46

Flere unge kvinner blir fiskere

Fra 2021 til 2022 er det blitt 5 prosent flere fiskere i 30-årene og 9 prosent flere fiskere under 20 år. Hvis kvinner under 20 år ses på isolert, øker de mest, og er blitt 13 prosent flere, opplyser Fiskeridirektoratet i en pressemelding. – Fiskeridirektoratets statistikk om fiskere viser at det er attraktivt å komme inn i fiskerinæringen, noe som er veldig positivt, sier direktør Jon-Erik Henriksen ved forvaltningsdivisjonen i Fiskeridirektoratet..

Aftenposten - 11 mar 23 kl. 07:36

Han fileterer Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet bør ikke fileteres i et forsøk på distriktspolitikk..

NRK - 21 mar 23 kl. 10:44

Aksjon mot fiskerinæringen i Troms

Politi, Kystvakt, Økokrim, Fiskeridirektoratet og Skatteetaten aksjonerer mot flere aktører i fiskerinæringen tirsdag, skriver Nordlys. Erik Lieungh, senior kommunikasjonsrådgiver ved Troms politidistrikt, bekrefter til NRK at de har mannskap ute på flere lokasjoner. – Vi bistår politiet i denne aksjonen.

NRK - 21 mar 23 kl. 10:44

Aksjon mot fiskerinæringen i Troms - to pågrepet

Politi, Kystvakt, Økokrim, Fiskeridirektoratet og Skatteetaten aksjonerer mot flere aktører i fiskerinæringen tirsdag, skriver Nordlys. To personer er pågrepet og fire selskaper er siktet i forbindelse med politiaksjonen. Erik Lieungh, senior kommunikasjonsrådgiver ved Troms politidistrikt, bekrefter til NRK at de har mannskap ute på flere lokasjoner.

NRK - 24 maj 23 kl. 12:44

Ber folk unngå kontakt med «Hvaldimir»

Hvithvalen kjent som «Hvaldimir» oppholder seg nå i indre Oslofjord. Fiskeridirektoratet oppfordrer folk nå til å unngå kontakt med belugaen. – Vi oppfordrer spesielt folk i båter til å holde god avstand for å unngå at hvalen blir skadet eller i verste fall drept av båttrafikk, sier fiskeridirektør Frank Bakke-Jensen i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 45 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 30 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 30 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 30 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 45 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com