NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:18

NRK - 24 nov 22 kl. 12:13

Fire storbyer krever utslippsfrie vareleveranser

Fra 2025 må alle leveranser til Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger kommuner skje med nullutslipps- eller biogassteknologi. Det skriver Kommunal Rapport. – Skal du levere til kommunene våre, må du investere i nullutslipp- eller biogasskjøretøy, opplyser de fire kommunene i en pressemelding. Veitrafikk er den største kilden til klimagassutslipp i alle de fire byene. Å redusere disse utslippene er vesentlig for å nå kommunenes klimamål..
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Stavanger, Kommunal Rapport

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fire, storbyer, krever, utslippsfrie, vareleveranser
NRK - 27 dec 22 kl. 12:35

Forbud mot fossildrosjer

Innen 1. oktober 2027 skal drosjene i fylkene Akershus, Buskerud og Østfold være utslippsfrie. Det går fram et forslag som Viken fylkeskommune har sendt på høring.

Aftenposten - 11 sep 22 kl. 19:30

Er en av Europas rimeligste storbyer verdt reisen?

Er en av Europas rimeligste storbyer verdt reisen?.

NRK - 15 nov 22 kl. 15:52

Storbyer vil utsette høring om ny skatt

En rekke norske kommuner, deriblant storbyer som Bergen, Stavanger og Trondheim ber om å få utsatt høringsfristen for den nye grunnrenteskatten for havbruk. Det sier imidlertid Finansdepartementet nei til, skriver IntraFish. – Vi har fått avslag på søknaden om utsatt frist på havbruk.

NRK - 07 dec 22 kl. 06:57

Kina: Lettelser i koronatiltakene

Kinesiske myndigheter kunngjør lettelser i koronatiltakene over hele landet, ifølge AFP. Det skjer dagen etter at en rekke kinesiske storbyer lettet på tiltakene. I Beijing gjenåpnet butikkene mandag, mens pendlere slipper å teste negativt for å ta kollektivtransport.

Klartale - 12 jan 23 kl. 06:22

Nav-ofre kjemper mot staten

– Det er kaos og rot, sier Rune Halseth oppgitt til Klar Tale. Han er et av ofrene for det som blir kalt Nav-skandalen. En feil som i årevis sendte folk i fengsel for svindel med trygd.

Aftenposten - 20 sep 22 kl. 06:52

Norsk teknologi: Dette skipet kan bli verdens første i sitt slag.

Et nytt norsk cruiserederi skal bygge utslippsfrie skip øremerket for bruk i norske fjorder..

E24 - 20 sep 22 kl. 06:52

Norsk teknologi: Dette skipet kan bli verdens første i sitt slag.

Et nytt norsk cruiserederi skal bygge utslippsfrie skip øremerket for bruk i norske fjorder. Forutsetningen er at det ikke lempes på vedtatte miljøkrav..

NRK - 14 okt 22 kl. 23:01

Grunnleggeren av Nikola kjent skyldig i bedrageri av investorer

Grunnleggerne av lastebilprodusenten Nikola er i USA kjent skyldig i bedrageri av investorer knyttet til påstander om produksjonen av utslippsfrie kjøretøy. En jury i en føderal domstol i New York avsa kjennelsen fredag etter fem timers overveielser. I rettssaken tegnet påtalemyndigheten et bilde av Nikola-grunnlegger Trevor Milton som en svindler.

E24 - 15 okt 22 kl. 08:02

Grunnleggeren av Nikola kjent skyldig i bedrageri av investorer

Grunnleggeren av lastebilprodusenten Nikola er i USA kjent skyldig i bedrageri av investorer knyttet til påstander om produksjonen av utslippsfrie kjøretøy..

NRK - 28 okt 22 kl. 02:14

Vil forby salg av fossilbiler fra 2035

EU-parlamentet og ministerrådet ble torsdag enige om at ingen nye bensin- og dieselbiler skal bli solgt i EU fra 2035. – Vi har akkurat avsluttet forhandlingene om utslippsnivåer for biler, skriver Pascal Canfin, som leder miljøkomiteen i EU-parlamentet, på Twitter. – En historisk EU-beslutning for klimaet som bekrefter målet om 100 prosent utslippsfrie biler innen 2035, legger han til.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com