NRK > Nyheter

Thursday, 06 October, 12:49

NRK - 22 sep 22 kl. 19:14

Fire pågrepet for terrorplaner på Island

Fire menn i trettiårene er pågrepet på Island mistenkt for å ha planlagt terrorangrep mot den islandske staten. De fire ble pågrepet av det islandske politiets spesialenhet i Reykjavik-området onsdag, mistenkt for terrorplanlegging og produksjon av våpen med 3D-printeren. To av dem er varetektsfengslet. Det er ikke kjent hvilke institusjoner det skal dreie seg om. På spørsmål fra statskringkasteren RÚV sier den islandske politidirektøren Karl Steinar Valsson at det er rimelig å tro at Alltinget og politiet kan ha vært mål for et angrep.
Les mer på NRK


Les mer om:
Island, Reykjavik, RÚV, Karl Steinar Valsson, Alltinget, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fire, pågrepet, for, terrorplaner, Island
NRK - 10 maj 22 kl. 17:22

Saken mot voldtektssiktet mann i Trondheim utvidet

En mann i Trondheim som først ble pågrepet etter en melding om feststøy, er nå siktet for fire voldtekter og anmeldt for fire overgrep. Da politiet rykket ut til mannens bolig 10. april, ble det funnet våpen og mindre mengder narkotika.

Klartale - 09 aug 22 kl. 14:15

Hva skjer egentlig etter at politiet har pågrepet noen?

Hver uke kan vi lese saker om folk som har gjort noe ulovlig. De blir pågrepet av politiet og avhørt. Noen blir også tiltalt.

NRK - 26 sep 22 kl. 16:26

Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker.

NRK - 09 jun 22 kl. 17:26

Guvernørkandidat pågrepet av FBI i Michigan

Republikaneren Ryan Kelley, som kjemper om å bli partiets kandidat i guvernørvalget i Michigan, er pågrepet av FBI. Kelley er en av fem republikanere som kjemper om å få stille i guvernørvalget i høst. FBI bekrefter at han ble pågrepet ved sitt hjem i Grand Rapids torsdag.

NRK - 05 jul 22 kl. 19:39

Flere pågrepet under pride-parade i Ankara

Tyrkisk politi stanset tirsdag en pride-parade i Ankara. Flere av deltakerne ble pågrepet i forbindelse med markeringen. Tyrkia forbyr alle LHBTQ-arrangementer.

NRK - 06 jul 22 kl. 03:11

Ingen pågrepet etter ran

Politiet meldte i morges at én person var pågrepet etter et ran på Grønland i Oslo. Mannen er pågrepet etter å ha blitt stanset i en bil på Ryen. Først trodde de at denne mannen hadde sammenheng med ranet, men onsdag morgen sier de at dette ikke er tilfelle.

NRK - 23 sep 22 kl. 17:17

Journalisten som rapporterte Amini-saken er pågrepet

Den iranske journalisten Nilufar Hamedi, som skrev den første saken om Mahsa Amini (22) som døde i varetekt hos moralpolitiet i Iran, er pågrepet. Hamedi, som er journalist fra avisen Shargh, ble pågrepet torsdag. Avisen skrev at i tillegg til Hamdi, ble ytterligere to andre journalister, en fotograf og en politisk aktivist pågrepet i forbindelse med de pågående demonstrasjonene i landet.

NRK - 04 aug 22 kl. 09:17

Japansk journalist straffeforfølges i Myanmar

Den 26 år gamle japanske journalisten og filmskaperen, Toru Kubota er pågrepet av militærjunaten i Myanmar, siktet for brudd på innvandringsloven og for å ha oppmuntret til motstand mot militæret. Japaneren ble pågrepet mens han dekket en demonstrasjon i Yangon i forrige uke. Strafferammen for brudd på forbudet mot oppfordring til kritikk av militæret er tre års fengsel.

NRK - 02 sep 22 kl. 10:54

Enda en person er pågrepet etter voldshendelsen på Grønland

Enda en person er pågrepet etter voldshendelsen på Grønland onsdag 10. august, der en mann ble alvorlig skadet etter å ha blitt angrepet med kniv. – Han ble pågrepet i Oslo i går.

NRK - 22 aug 22 kl. 17:17

Aftonbladet: Flere pågrepet etter kjøpesenter-drap

Flere pågrepne personer kan være knyttet til angrepet på et kjøpesenter i Malmö, ifølge Aftonbladet. En drapssiktet 15-åring er varetektsfengslet. En mann ble drept, og en tilfeldig forbipasserende kvinne ble såret, i skytingen som fant sted fredag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Svensk politi: Mistanken om sabotasje er styrket

Åstedsundersøkelsen ved gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 er nå fullført. Etterforskningen har styrket mistankene om grov sabotasje, skriver svensk sikkerhetspolti i en pressemelding. Det har vært eksplosjoner ved Nord Stream 1 og 2 i svensk økonomisk sone, som har forårsaket omfattende skader på gassrørledningene, står det videre..

NRK - 15 minutter siden

Russland: Vi vil aldri tillate atomkrig

Russlands utenriksdepartement sier at de forplikter seg til prinsippet om å aldri tillate en atomkrig, skriver Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Analyse: Tusen ganger høyere metannivå i Østersjøen enn normalt etter gasslekkasjene

Det er tusen ganger høyere metannivå enn normalt i området rundt gasslekkasjene fra Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen, ifølge svenske forskere. Det viser resultaterer fra forskningsfartøyet Skagerack, som har gjennomført analysen noen nautiske mil fra lekkasjene, skriver Sveriges Radio. Ifølge vitenskapelig leder om bord, Katarina Abrahamsson, kan de høye metankonsentrasjonene påvirke havets plankton, men det er behov for flere analyser for å bekrefte dette.

NRK - 30 minutter siden

ABE-reformen borte

Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreforma, som vart innført av tidlegare statsminister Erna Solberg, er ikkje lenger omtalt i budsjettdokumenta. Reforma gjekk ut på å krevje at offentleg sektor skulle vise omstillingsevne og -vilje. I budsjetta frå statsminister Solbergs regjeringar medførte den at offentlege verksemder måtte spare inn mellom 0,5 og 0,8 prosent på driftspostane årleg.

NRK - 30 minutter siden

Elbilforeningen: Tidenes verste elbilbudsjett

Det er ikke bare NAF som reagerer på elbilsatsingen i budsjettet. – Denne regjeringa går på diesel! Med forslag til statsbudsjett blir det dyrere å både kjøpe og bruke elbil.

NRK - 45 minutter siden

Frikortgrensa blir på 3040 kroner neste år

Egenandelstaket for helsetjenester blir på 3040 kroner neste år. Det betyr at man får frikort når man har betalt 3040 kroner i helseutgifter. I år er dette beløpet på 2921 kroner.

NRK - 45 minutter siden

0,75 prosent til bistand

Regjeringa vil bruke 0,75 prosent av brutto nasjonalinntekta (BNI) til bistand. Dermed er dei langt unna Stortinget sitt vedtak om å bruke 1 prosent av BNI på bistand. I budsjettet skriv dei at veksten i anslått brutto nasjonalinntekt er "eksepsjonelt høg".

NRK - 45 minutter siden

Foreslår 43 millioner til Nationaltheatret: – Lettet

Nationaltheatret-bygningen er i svært dårlig stand, og regjeringen tar sikte på at prosjektet skal gjennomføres med effektiv framdrift uten unødig opphold, skriver de i Statsbudsjettet. Direktør Marta Færevaag Hjelle er lettet over at teatret får 25 millioner til drift, samt 15 millioner til videre utgreing av hvordan teatret skal rehabiliteres. – Regjeringen har tatt ned forventingene våre, så man blir lettet for hva som helst.

NRK - 1 time siden

EU vedtar ny sanksjonspakke

EUs stats- og regjeringssjefer har formelt vedtatt en ny sanksjonspakke som reaksjon på Russlands annektering av områder i Sør- og Øst-Ukraina. Det bekrefter Det europeiske råd i en pressemelding torsdag. De nye sanksjonene innebærer blant annet pristak på russisk olje, forbud mot sjøtransport av russisk olje til tredjeland, samt forbud mot relaterte tjenester.

NRK - 1 time siden

Støre svarer på Erna Solbergs kritikk

Statsminister Jonas Gahr Støre tar regjeringens første statsbudsjett i forsvar. – Det er et stramt budsjett, slår Støre (Ap) fast overfor NTB. – Vi er i en tid der realiteten for mange er at selv om de får det samme neste år som de får nå, så vil de likevel ha mindre å rutte med fordi prisene stiger, sier statsministeren, som torsdag er i Praha for å delta på et felleseuropeisk toppmøte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com