NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 07:01

NRK - 26 nov 22 kl. 14:22

Fire drept i sammenstøt nær Benins grensen mot Burkina Faso

Soldater fra Benin har drept fire væpnede menn etter at de ble angrepet ved en militærpost nær grensen mot Burkina Faso, opplyser Benins hær. Hæren sier ikke noe om hvilken gruppe de drepte skal ha tilhørt, men både Benin og nabolandene Togo, Ghana og Elfenbenskysten har sett en økende trussel fra jihadistgrupper i Sahel som kommer langs grensen mot nord. Ifølge hæren ble en militærpost i byen Kaobagou angrepet av et titall personer tidlig fredag, men soldatene slo dem tilbake. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Benin, Burkina Faso, Benins, Togo, Elfenbenskysten, Sahel, Kaobagou, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fire, drepti , sammenstøt, nær, Benins, grensenmot , Burkina, Faso
NRK - 24 dec 22 kl. 13:57

Sju drept i sammenstøt i Darfur

Sju personer er drept i sammenstøt mellom arabiske og ikke-arabiske folkegrupper i Darfur i Sudan, melder statlige medier. Det er foreløpig ikke klart hva som utløste sammenstøtet rundt to mil utenfor regionhovedstaden Nyala i Sør-Darfur. Vitner sier arabiske gjetere støtte sammen med bønder fra minoritetsgruppen daju og andre ikke-arabiske folkegrupper.

NRK - 27 aug 22 kl. 16:11

Voldelige sammenstøt i Libya

Minst to personer skal ha blitt drept og flere andre er såret i sammenstøt mellom rivaliserende militsgrupper i Libyas hovedstad Tripoli. Natt til lørdag ble det hørt skyting og eksplosjoner flere steder i byen, og skuddvekslingen fortsatte gjennom lørdagen. Det er TV-stasjonen Al Jazeera som melder at to er drept, men det er ikke blitt offisielt bekreftet ennå.

NRK - 20 jul 22 kl. 23:07

105 drept i sammenstøt i Sudan

Dødstallene stiger i Sudan etter sammenstøt mellom to grupper delstaten Blånilen i forrige uke. Nå er 105 mennesker bekreftet døde. I tillegg til de 105 drepte er 291 personer såret etter sammenstøtene i delstaten sør i landet.

NRK - 27 jul 22 kl. 00:29

Ti drept i sammenstøt sør i Syria

Minst ti mennesker er drept i sammenstøt mellom væpnede grupper i to landsbyer sør i landet, ifølge observatørgruppen SOHR. Væpnede tilhengere av Syrias regjering støtte sammen med væpnede motstandere av myndighetene i Damaskus. Henholdsvis seks og fire personer fra de to sidene ble drept, opplyser London-baserte SOHR.

NRK - 24 dec 22 kl. 16:14

Elleve drept i sammenstøt i Darfur

Elleve personer er drept i sammenstøt mellom arabiske og ikke-arabiske folkegrupper i Darfur i Sudan, opplyser en lege lørdag. Det er foreløpig ikke klart hva som utløste sammenstøtene rundt to mil utenfor regionhovedstaden Nyala i Sør-Darfur. Vitner sier arabiske gjetere støtte sammen med bønder fra minoritetsgruppen daju og andre ikke-arabiske folkegrupper.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:34

Hevder minst 49 er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan

Minst 49 armenske soldater er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, hevder statsministeren i landet, ifølge nyhetsbyrået AFP. Tirsdag morgen ble forsvarsministrene i Russland og Armenia enige om å stabilisere situasjonen på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan, melder nyhetsbyrået Reuters. Flere soldater på begge sider er drept i sammenstøt på grensen mellom Armenia og Aserbajdsjan natt til tirsdag.

NRK - 18 sep 22 kl. 10:14

Kirgisistan: 36 drept etter sammenstøt med Tadsjikistan

Kirgisiske myndigheter melder at 36 mennesker er drept i sammenstøt langs grensen mot Tadsjikistan, der volden har blusset opp atter en gang. – Totalt 36 personer er drept som følge av den væpnede konflikten i Batken-regionen og ytterligere 134 personer er såret, opplyser det kirgisiske helsedepartementet søndag. Det ble tidligere meldt at 26 personer hadde mistet livet i sammenstøtene.

NRK - 03 nov 22 kl. 16:56

Iran: Politifolk skal være drept under demonstrasjoner

Flere medlemmer av sikkerhetsstyrkene i Iran skal ha blitt drept eller såret i sammenstøt med demonstranter i byen Karaj i nærheten av hovedstaden Teheran. Det melder de statlige nyhetsbyråene Irna, Tasnim og Fars i Iran. Flere demonstranter var samlet i Karaj torsdag for å markere at det er 40 dager siden 22 år gamle Hadis Najafi ble skutt og drept under en demonstrasjon.

NRK - 11 jan 23 kl. 08:14

Politimann brent til døde i Peru

En politimann er død i Peru etter at demonstranter gikk til angrep på en politipatrulje og satte fyr på bilen deres i byen Juliaca mandag, ifølge myndighetene. Drapet skjedde etter at 17 sivile ble drept i sammenstøt i Juliaca tidligere mandag. Byen ligger i et fattig område ved Titicaca-sjøen sørøst i landet.

NRK - 11 aug 22 kl. 09:02

13 drept i sammenstøt i Tsjad

13 mennesker er drept i sammenstøt mellom bønder og nomader i Tsjad, opplyser en talsmann for myndighetene i området. Kamp om beiterettigheter og vannressurser mellom fastboende bønder og nomadiske gjetere er ikke uvanlig i Tsjad og krever ofte liv. Det siste sammenstøtet skjedde i Djongol, rundt 700 kilometer øst for hovedstaden N'Djamena.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Politiet har tatt ut siktelse mot helikopterfirma etter ulykke i Verdal

Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken. En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1.

NRK - 10 minutter siden

Mor og besteforeldre bortførte nyfødt baby i Danmark

Lørdag kveld fikk politiet i Danmark melding om at en nyfødt baby var blitt bortført fra fødeavdelingen ved Slagelse sykehus på Sjælland. Babyen var da bare noen timer gammel. – Barnets mor, bestemor og bestefar er pågrepet og siktet for å ha bortført barnet, sier Jakob Jensen som er vaktleder for Sørsjelland og Lolland Falsters politi, til Ritzau.

NRK - 1 time siden

En person til sykehus etter boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. Tre personer som bor i huset kom seg ut av huset. – En person blir kjørt til sykehus for behandling/sjekk og to andre blir sendt til legevakt for sjekk, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 45 minutter siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 1 time siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 1 time siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 1 time siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 1 time siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 1 time siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com