NRK > Nyheter

Wednesday, 28 September, 15:26

NRK - 13 aug 22 kl. 19:45

Fire døde i styrtflom sørvest i Kina

Minst fire personer har mistet livet og ni er skadd som følge av styrtflom i Pengzhou i det sørvestlige Kina, opplyser statlige medier. Mobilvideoer lagt ut i sosiale medier viser at vannstanden stiger i en elv utenfor byen. I en video forsøker folk i panikk å redde seg i land fra det som kort tid før var grunt vann. Oversvømmelser er vanlig i Kina om sommeren. Bare i juni måtte en halv million mennesker forlate hus og hjem som følge av oversvømmelser sør i landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Pengzhou, Kina, Sichuan, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fire, dødei , styrtflom, sørvesti , Kina
NRK - 09 jul 22 kl. 09:38

16 døde etter styrtflom i India

Minst 16 personer er døde og flere er savnet etter en styrtflom ved et populært hinduistisk pilegrimsmål i den indisk-administrerte delen av Kashmir. Rundt 10.000 mennesker holdt leir i nærheten av det avsidesliggende Amarnath-templetet ved Baltal i Kashmir, da voldsomt regn førte til styrtflom lørdag.

NRK - 05 jun 22 kl. 02:04

Store ødeleggelser etter uvær i Frankrike

En kvinne døde i styrtflom i det nordlige Frankrike, mens uvær har ført til store ødeleggelser av vingårder andre steder i landet. Kvinnen døde da hun ble sittende fast under en bil i styrtflom utløst av kraftig regnvær i byen Rouen nord i Frankrike lørdag. I regionene Landes og Gers sørvest i Frankrike gjorde hagl som var større enn golfballer, store skader på flere vingårder.

NRK - 21 sep 22 kl. 13:14

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 37 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge økte 0,7 prosentpoeng fra uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - 2 timer siden

Fortsatt rekordlav fyllingsgrad i vannmagasinene i Øst- og Sørvest-Norge

Fyllingsgraden i Øst- og Sørvest-Norge var i uke 38 på sitt laveste de siste 20 årene. Nivået totalt i Norge sank 0,3 prosentpoeng fra uken før. I Øst- og Sørvest-Norge ble det satt ny rekord da fyllingsgraden nådde sitt laveste nivå på denne tiden av året de siste 20 årene.

NRK - 21 aug 22 kl. 13:23

Mange fryktet omkommet etter styrtflom i Afghanistan

Mange mennesker fryktes omkommet etter en styrtflom i Logar-provinsen øst i Afghanistan, melder lokale myndigheter. De første meldingene tyder på at minst 20 mennesker, halvparten av dem barn, har mistet livet, og at ytterligere 30 er skadd mens minst fire er savnet i Khoshi-distriktet. Som følge av styrtflommen er over 3.

NRK - 18 aug 22 kl. 17:28

Minst 16 døde etter styrtflom i Kina

Minst 16 mennesker er døde og 18 savnet etter at et kraftig regnvær har ført til styrtflom vest i Kina, melder statlige medier torsdag. Beredskapsmyndighetene beskriver hendelsen i Datong fylke i provinsen Qinghai som en «fjellflom», et fenomen som ofte skyldes kraftig bygevær i fjellområdene. Videoer lagt ut på nyhetsnettstedet Beijing News viser gjørmete vann som strømmer ned en bred gate, veier som er delvis skylt vekk og trær som er revet opp med roten.

NRK - 24 aug 22 kl. 05:40

Minst 89 døde i styrtflom i Sudan

Minst 89 mennesker er døde i styrtflom i Sudan siden starten av regnsesongen i mai, opplyser myndighetene. I tillegg er minst 36 mennesker skadd, opplyser Abdul-Jalil Abdul-Rahim, som er talsmann for sivilforsvarsrådet i Sudan. Mer enn 20.

NRK - 29 jun 22 kl. 03:36

Mange varsler om krittikkverdige forhold i politiet

De siste fire årene er det varslet om kritikkverdige forhold i politiet 101 ganger. Det er flest varsler i Sørvest politidistrikt. På forespørsel fra Stavanger Aftenblad har Politidirektoratet (Pod) laget en oversikt over varslingssaker i årene 2018 til 2021.

NRK - 17 jul 22 kl. 13:12

Flere døde i styrtflommer i Kina

Minst et titall mennesker er døde etter styrtflommer sørvest og nordvest i Kina. I provinsen Sichuan i sørvest er minst seks personer døde og tolv savnet etter at store nedbørsmengder har ført til styrtflom, melder den statlige kanalen CGTN. Lørdag var rundt 1.

Klartale - 29 jun 22 kl. 08:44

Politiansatte har varslet om kritikkverdige forhold

Politidirektoratet (Pod) har laget en oversikt over varslingssaker. Sakene er fra 2018 til 2021. Direktoratet fant 101 varslingssaker.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Shell skjerper sikringen på Nyhamna

Shell skjerper sikringen på og rundt Nyhamna i Aukra kommune. Kommunikasjonssjef Kitty Eide sier de gjør dette for å øke årvåkenheten i lys av hendelsene de siste dagene. For at tiltakene skal være så effektive som mulig så kommenterer de ikke konkret hva det går ut på.

NRK - 5 minutter siden

9-åring påkjørt- sjåfør har stukket av

En 9 år gammel gutt er påkjørt av en bil i Modum i Vikersund. Gutten er oppegående, men blir sjekket om helse.Sjåfør av bilen har stukket fra stedet, melder politiet i Sør-Øst.

NRK - 15 minutter siden

VG: Norges Skiforbund dropper FIS-møte grunnet russisk deltagelse

Det skriver VG. Torbjørn Broks Pettersen, som representerer Norges Skiforbund i en av flere ulike langrennskomiteer i FIS, forteller om beskjeden til avisen. – Jeg var på vei til toget nå snart, men nå holder jeg meg hjemme.

NRK - 30 minutter siden

Politiet: Trafikken over Storskog har stoppet onsdag ettermiddag

– Trafikken over Storskog inn i Norge stoppet opp klokken 13.15 i dag. Vi har ikke fått noen informasjon fra russisk side, så det er vanskelig å si om Russland har innført utreise begrensinger eller om det skyldes normale svingninger, skriver Sølve Solheim, avsnittsleder for operativ utlendingskontroll i Finnmark politidistrikt til VG.

NRK - 30 minutter siden

Yara hevar ikkje beredskapen nå

Yara følgjer situasjonen tett og vil følgje alle råd frå styresmaktene, men har ikkje heva beredskapen generelt no. Det opplyser Yara i ei pressemelding til NRK. I forbindelse med gasslekkasjen i Østersjøen hevar Equinor beredskapen på alle sine anlegg i Noreg.

NRK - 30 minutter siden

Forsvaret klare til å bistå med sikkerhet på sokkelen

Politiet og bransjen har satt i verk flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Forsvaret bistår foreløpig ikke, men sier de står klar. – Forsvaret følger situasjonen nøye og er i tett dialog med politiet for å få en felles forståelse av situasjonen.

NRK - 30 minutter siden

LNG-rederier hever sikkerhetsnivået

Flere norske rederier som transporterer flytende gass (LNG), hever sikkerhetsnivået i kjølvannet av den spente sikkerhetssituasjonen etter Nord Stream-lekkasjene. – Vi høyner sikkerhetsnivået på terminalene, som vi antar har størst risiko. Det blir skjerpet adgangskontroll og ikke minst cybersikkerhet.

NRK - 45 minutter siden

Sju drept i iransk droneangrep

Iran har startet en ny bombekampanje mot den iransk-kurdiske opposisjonsgruppa KDPI i Nord-Irak. Sju mennesker ble onsdag drept i droneangrep. Iranske myndigheter bekrefter at en «separatistgruppe i Nord-Irak» ble angrepet med «presisjonsmissiler» og såkalte selvmordsdroner.

NRK - 45 minutter siden

Lakseselskapa rasar på børsen

Regjeringa sitt varsel om innføring av grunnrenteskatt på havbruk, har skapt sjokkbølger på Oslo Børs i dag. Sjømatindeksen er i skrivande stund ned 18 prosent sidan børsopning. Slik er situasjonen for dei største lakseaksjane akkurat no: • Salmar er ned 26,72 prosent • Grieg Seafood har falt 24,59 prosent • Mowi har falt 15,7 prosent • Lerøy Seafood har falt 21,92 prosent • Austevoll Seafood er ned 18,90 prosent.

NRK - 1 time siden

Endringer i titler i det danske kongehuset

Danmarks Dronning Margrethe har besluttet at de tre barna til hennes yngste sønn, prins Joachim, ikke skal tituleres prinser og prinsesse. Fra 1. januar 2023 skal de benytte sine titler som grever og komtesse av Monpezat.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com