NRK > Nyheter

Tirsdag, 15 Juni, 20:59

NRK - 02 mai 21 kl. 03:14

Fire astronauter på vei hjem

En romkapsel med fire astronauter om bord har forlatt Den internasjonale romstasjonen og er på vei tilbake til jorden. Dersom ferden tilbake til jorden går etter planen blir det den første amerikanske landingen nattetid siden Apollo 8-mannskapet kom hjem fra månen i 1968..
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, Apollo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fire, astronauter, vei, hjem
NRK - 02 mai 21 kl. 09:39

Vellykket landing for astronauter

Fire astronauter fra Den internasjonale romstasjonen er trygt tilbake på jorda etter at Dragon-kapselen deres landet utenfor kysten av Florida i USA. Turen tilbake til jorda tok 6,5 timer. Om bord i kapselen var tre amerikanske og en japansk astronaut, som takket SpaceX som brakte dem både til og fra ISS..

Dagbladet - 16 feb. 21 kl. 15:05

Europa søker nye astronauter

For første gang på 11 år søker Den europeiske romorganisasjonen, ESA, nye europeiske astronauter. Får du jobben, kan du få oppleve å gå på månen..

NRK - 16 feb. 21 kl. 20:45

Europa søker nye astronauter

For første gang på 11 år søker Den europeiske romorganisasjonen (ESA) etter nye astronauter. Helst bør du ha to mastergrader eller mer for å få lov til å spenne på deg romdrakten. ESA håper at mange flere kvinner vil søke enn ved tidligere opptak..

E24 - 24 april 21 kl. 14:22

SpaceX-romkapsel fremme ved Den internasjonale romstasjonen

Fire astronauter i en romkapsel fra selskapet SpaceX er framme ved Den internasjonale romstasjonen (ISS)..

NRK - 02 mars 21 kl. 11:29

Utsetter testflyving

En ubemannet testflyving for Boeings romkapsel Starliner, som etter planen til slutt skal frakte astronauter til den internasjonale romstasjonen ISS, er utsatt..

NRK - 14 mars 21 kl. 10:23

Vil ha lange opphold på månen

Så snart Kina har etablert månebaser, vil deres astronauter bli værende på månen i lange perioder. Det sier arkitekten bak Kinas månelandingsprogram, Wu Weiren. – Sammenlignet med USA som bare vil være på månen noen timer, vil vi bli værende, sa han..

NRK - 14 mars 21 kl. 10:23

Kina vil ha lange opphold på månen

Når Kina har etablert månebaser, vil deres astronauter bli værende på månen i lange perioder. Det sier arkitekten bak Kinas månelandingsprogram. – Sammenlignet med USA som bare vil være på månen noen timer, vil vi være der over lengre tid, sa han..

E24 - 16 april 21 kl. 20:39

Storavis: Elon Musks SpaceX vant kontrakt om å lande astronauter på månen

Vesentlig lavere pris skal ha gitt Elon Musks selskap et fortrinn over hovedkonkurrent Jeff Bezos..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 21:58

Elon Musks SpaceX vant kontrakt om å lande astronauter på månen

Vesentlig lavere pris skal ha gitt Elon Musks selskap et fortrinn over hovedkonkurrent Jeff Bezos..

NRK - 17 april 21 kl. 06:55

ISS-mannskap landet på jorda

Tre astronauter fra den internasjonale romstasjonen ISS landet lørdag morgen i Kazakstan med en Sojus romkapsel, opplyser Nasa. De tre astronautene, en kvinne og to menn, har vært på romstasjonen i seks måneder og skal være i fin form..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Smitte etter konsert i Sola

En av artistene i «Tina-Simply the best» har testet positivt for covid-19 etter konserter som gikk av stabelen i Sola kulturhus fredag og lørdag i forrige uke. Nå bes publikum om å teste seg. Alle de 50 besøkende har fått sms fra kommunen og bedt om å gå i ventekarantene..

NRK - 45 minutter siden

Ronaldo ble historisk

Cristiano Ronaldo skåret to av målene da Portugal slo Ungarn 3–0 i fotball-EM i kveld. Ronaldo har dermed skåret totalt elleve mål i EM-sluttspill og ble med det tidenes mestskårende i EM-sammenheng..

NRK - 1 time siden

NRK-redaktør ble årets redaktør

Oslo Redaktørforening kåret i dag Helje Solberg, nyhetsredaktør i NRK, til årets redaktør. «Årets redaktør har styrt skuta si støtt i korona-unntaksåret,» heter det i begrunnelsen. «Med koronanedstengningen oppsto det et meget stort behov for faktabasert journalistikk og informasjon i hele Norge.

NRK - 1 time siden

USA passerte 600.000 koronadødsfall

I dag passerte antallet registrerte dødsfall som knyttes til koronapandemien, 600.000 i USA, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet. USA president Joe Biden varslet i går at landet var i ferd med å nå det han omtalte som en trist milepæl.

NRK - 1 time siden

Frankrike vil koronavaksinere barn

Frankrike vil vaksinere alle barn over 12 år i håp om å oppnå flokkimmunitet og å bremse spredningen av koronamutasjoner i landet. Målet er å oppnå at 80 prosent av befolkningen blir vaksinert, noe eksperter mener er nødvendig for å stoppe spredningen av viruset. Vaksineringen er ikke obligatorisk og trenger foreldrenes godkjenning..

NRK - 2 timer siden

Sarkozy avviste anklager

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy møtte i dag i retten i Paris tiltalt for å ha brukt dobbelt så mye i valgkampen sin i 2012 som det lovlige maksimumsbeløpet på 22,5 millioner euro. Sarkozy avviste anklagene og sa at han ledet valgkampen politisk, men ikke var involvert i organisering og logistikk. Han nektet også for at valgkampen i 2012 var organisert i mye større skala enn i 2007.

NRK - 2 timer siden

DNA-prøver av Jan Helge Andersen

Politiet har tatt nye DNA-prøver av Jan Helge Andersen, og han skal i nye avhør i Baneheia-saken, bekrefter hans forsvarer Svein Holden til Nettavisen. – Dette var forventet, og han er innstilt på å forklare seg om det politiet ønsker å spørre om, sier Holden. Andersen ble sammen med Viggo Kristiansen dømt for drapene på to småjenter i Baneheia i Kristiansand i 2000..

NRK - 2 timer siden

Slovakisk rett opphever frifinnelse

Slovakisk høyesterett har opphevet frifinnelsen av en forretningsmann som var tiltalt for å ha bestilt drapene på journalisten Jan Kuciak og hans forlovede. Gravejournalisten var før han ble drept, i ferd med å lage en sak om forbindelsene mellom slovakiske samfunnstopper og den italienske mafiaen. Forretningsmannen Marian Kocner var tiltakt for å være hjernen bak drapene, men ble frikjent i september i fjor da dommeren menste det ikke var nok bevis.

NRK - 2 timer siden

Tilbakekaller «Opphøgde potteter»

Hoff tilbakekaller «Opphøgde potteter ekstra sprø» og «Opphøgde potteter ekstra sprø med salt og pepper» på grunn av risiko for spor av melk i produktene. Partiet med førstnevnte produkt har best før-dato 20. april 2023 og 21.

NRK - 2 timer siden

Se Dagsnytt 18


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt