VG > Utenriks

Friday, 24 March, 09:33

VG - 26 jan 23 kl. 13:35

Fetteren til Birgitte Tengs ber om møte om erstatning med justisministeren

En av advokatene til fetteren til Birgitte Tengs har bedt Justisdepartementet om et møte om en mulig erstatning for den feilaktige drapsdommen..
Les mer på VG


Les mer om:
Birgitte Tengs, Justisdepartementet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fetteren, til, Birgitte, Tengs, berom , møteom , erstatning, med justisministeren
NRK - 14 dec 22 kl. 08:36

Fetteren til Birgitte Tengs vitner – tiltaltes forsvare har kalt ham inn

Fetteren til Birgitte Tengs skal vitne i rettssaken i tingretten i Haugesund onsdag. En mann i 50-årene er tiltalt for å ha drept Tengs i 1995. Fetteren skal vitne i retten fra rundt klokken 9 og fram til lunsj.

Klartale - 06 feb 23 kl. 10:05

Tiltalte dømt for drapet på Birgitte Tengs

Birgitte Tengs ble voldtatt og drept på Karmøy i Rogaland. Dette skjedde i 1995. Tengs ble bare 17 år gammel.

Klartale - 17 okt 22 kl. 14:04

Riksadvokaten beklager til Birgitte Tengs’ fetter

En mann på 52 år har blitt siktet for drapet på Birgitte Tengs. Fetteren til Tengs ble først dømt for drapet. Han ble senere frikjent i saken.

Klartale - 07 nov 22 kl. 08:33

Tengs-saken som kan gi svar

En 52 år gammel mann er tiltalt for drap på Birgitte Tengs. Drapet skjedde i 1995 på Karmøy i Rogaland. Politiet mener de har nok bevis til å bevise hvem som drepte 17-åringen.

NRK - 14 dec 22 kl. 08:36

Fetteren til Birgitte Tengs vitner i retten i dag

Fetteren til Birgitte Tengs skal vitne i rettssaken i Haugesund tingrett onsdag. En mann i 50-årene er tiltalt for å ha drept Tengs i 1995. Fetteren skal vitne i retten fra rundt klokken 9 og fram til lunsj.

NRK - 07 nov 22 kl. 10:16

Aktor: Ingen bevis mot fetteren

Statsadvokat Nina Grande sier påtalemyndigheten er litt usikre på hvordan man skal ordlegge seg i saken, for å kunne ivareta uskyldspresumpsjonen opp mot fetteren. Fetteren ble forrige uke endelig frifunnet etter at han har vært stemplet som drapsmannen i saken i alle år. I 1997 ble fetteren dømt for drapet på Birgitte Tengs.

NRK - 28 okt 22 kl. 10:07

Justisministeren vil vurdere lovendring med tilbakevirkende kraft

Justisminister Emilie Mehl vurderer (Sp) å innføre lover med tilbakevirkende kraft slik at erstatningsdommene i Tengs- og Baneheia-sakene kan gjenopptas. Fristen på ti år for gjenåpning av de sivile erstatningssakene etter drapet på Birgitte Tengs i 1995 og barnedrapene i Baneheia i 2000 er for lengst utløpt, skriver Rett24. I motsetning til for straffesaker, som aldri foreldes, mister en domfelt i sivile saker derfor retten til å få saken gjenopptatt etter ti år og en sivil dom kan derfor i noen tilfeller bli stående selv om den åpenbart er uriktig.

NRK - 14 dec 22 kl. 11:01

Fetteren stiller spørsmål ved hvorfor han er i retten

Tiltaltes forsvarer Bråstein har lest opp flere gamle avhør med fetteren til Birgitte Tengs. Etterhvert blir han spurt av både både aktor, dommer og fetteren hva hensikten med dette er. Fetteren spør også om hva som er hensikten med at han er i retten.

Klartale - 17 okt 22 kl. 12:25

Mann i 50-årene tiltalt for drapet på Birgitte Tengs

Det er Rogaland statsadvokat-embeter som har tiltalt mannen. De mener den 52 år gamle mannen drepte Birgitte Tengs. Og de mener at de kan bevise det slik at det er uten rimelig tvil.

NRK - 26 okt 22 kl. 10:31

Birgitte-saken: Fetteren vil møte i retten

7. november starter rettssaken mot 52-åringen som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs. 52-årinens forsvarer har tidligere varslet at fetteren til Tengs ville bli et tema i retten.

Fler nyheter fra VG

VG - Igår: 21:23

Nå kan ikke Putin dra hvor han vil: – Vil forsikre seg

Nå må Russlands president Vladimir Putin (70) være forsiktig med hvor han drar. Spørsmålet er om han risikerer å bli pågrepet om han drar på Brics-toppmøtet i Sør-Afrika i august, sier professor til VG..

VG - Igår: 11:09

Skjebnedag for Boris: Dette risikerer han

Boris Johnsen skal grilles om Partygate-skandalen. Hvis han ikke blir trodd, kan konsekvensene blir enorme, ifølge britisk ekspert..

VG - I førrgår: 02:33

Mener Japan-besøk var beskjed til Kina

Japans statsminister ble historisk da han besøkte Ukraina samtidig som Xi Jinping smilte med Putin i Moskva. .

VG - I førrgår: 22:18

USA: Våpenhvile vil fryse frontlinjene og gi Russland tid

Vladimir Putin og Xi Jinping har ikke sagt noe som får oss til å tro at krigen i Ukraina tar slutt med det første, sier en talsmann for Det hvite hus..

VG - 21 mar 23 kl. 05:35

Paludan får ikke slippe inn i Storbritannia for å brenne Koranen

Britiske myndigheter nekter dansksvenske Rasmus Paludan innreise fordi han hadde planer om å dra til Wakefield for å brenne et eksemplar av Koranen onsdag..

VG - 20 mar 23 kl. 22:50

Biden avgraderer etterretningsrapporter om koronavirusets opphav

USAs president Joe Biden har signert loven som krever offentliggjøring av etterretningsrapporter om opprinnelsen til koronaviruset..

VG - 20 mar 23 kl. 21:07

– Bekymret for at Kina gjentar forslaget om våpenhvile

I Kinas fredsplan for krigen i Ukraina foreslår de våpenhvile mellom partene. USA frykter det vil medføre at russiske styrker blir værende i Ukraina..

VG - 18 mar 23 kl. 00:49

Tove-drapet: Overvåkningsvideo gir nye svar

Bilder fra en overvåkningsvideo tatt på en nattklubb gir nye svar på hva som skjedde i timene før drapet på svenske Tove (21)..

VG - 17 mar 23 kl. 23:31

Mann dømt for voldtekt og tyveri i Sverige: Skal ha bodd i kjelleren

En 39 år gammel mann er dømt for å ha voldtatt og stjålet gjenstander fra kvinnelige beboere i en studentblokk i Stockholm..

VG - 17 mar 23 kl. 20:09

Spekulasjoner om ny mobilisering: – De har fått innkalling

Over hele Russland mottar menn innkalling til militær trening. Samtidig sier forsvarsdepartementet at de vil hente inn 400.000 nye kontraktssoldater..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com