NRK > Nyheter

Monday, 15 July, 16:40

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Fem demonstrantar mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Fem av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har skote mot og drepe demonstrantane. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet. Soldatane ved basen brukte tåregass for å driva inntrengarane tilbake..
Les mer på NRK


Les mer om:
FN, Goma, Den, Kongo, AFP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fem, demonstrantarmot , FN-styrkanei , Kongo, skotenog , drepen
Klartale - 13 nov 23 kl. 06:00

Flykter i frykt med barna på slep

Barn og voksne røsker med seg det de klarer å bære. Med frykt i blikket flykter de for livet. 26.

NRK - 26 jul 22 kl. 11:37

Demonstrant mot FN-styrkane i Kongo skoten og drepen

Ein av demonstrantane som deltok på protesten mot FN-basen i Goma i Den demokratiske republikken Kongo er skoten og drepen, melder AFP sin reporter på staden tysdag. Det er uklart kven som har drepe demonstranten. På måndag storma fleire hundre menneske FN-basen i byen Goma aust i Kongo i protest mot det dei meiner er FN-styrkane si manglande evne til å stansa valden i landet.

NRK - 04 aug 22 kl. 11:30

HRW: Sri Lanka bruker unntakslover til å trakassera og arrestera demonstrantar

Menneskerettsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) seier at regjeringa i kriseramma Sri Lanka bruker nødlover for å trakassera og arrestera demonstrantar som ønsker politisk reform. I ei utsegn sa organisasjonen at militæret forsøker å avgrensa protestar etter at Ranil Wickremesinghe blei innsett som ny president førre månad. Det skjer ifølge HRW gjennom trugslar, overvaking og arrestasjonar av demonstrantar, aktivistar, advokatar og journalistar.

NRK - 24 jul 23 kl. 13:01

Demonstrantar brann Koranen utanfor den irakiske ambassaden i København

Ei lita gruppe demonstrantar sette måndag fyr på ei utgåve av Koranen, den heilage boka til islam, framfor den irakiske ambassaden i København. Gruppa, som kallar seg Danske Patrioter, heldt også ein liknande demonstrasjon førre veke og strøymde hendingane på Facebook. Brenninga av Koranen av demonstrantar i Sverige og Danmark har skapt sterke reaksjonar i den muslimske verda.

NRK - 11 maj 24 kl. 08:38

Demonstrantar har tatt seg inn i den finske statskanalen

SVT skriv at demonstrantar har tatt seg inn i lokale til den finske statskanalen Yle sine kontor i Helsinki. Demonstrantane krev at kanalen boikottar Eurovision fordi Israel får lov til å delta i songkonkurransen. SVT skriv at det skal vere snakk om rundt 40 demonstrantar.

NRK - 11 maj 24 kl. 08:38

Demonstrantar har tatt seg inn i den finske rikskringkaster - Krev ESC-boikott

Ei gruppe demonstrantar har tatt seg inn i lokala til den finske allmennkringkaster Yle i Helsinki. Demonstrantane krev at kanalen boikottar Eurovision Song Contest fordi Israel får lov til å delta i songkonkurransen. Ifølgje demonstrantgruppe sjølve skal det vere snakk om rundt 40 demonstrantar.

NRK - 11 maj 24 kl. 08:38

Demonstrantar har tatt seg inn i den finske rikskringkastar – Krev ESC-boikott

Ei gruppe demonstrantar har tatt seg inn i lokala til den finske allmennkringkastar Yle i Helsinki. Demonstrantane krev at kanalen boikottar Eurovision Song Contest fordi Israel får lov til å delta i songkonkurransen. Ifølgje demonstrantgruppe sjølve skal det vere snakk om rundt 40 demonstrantar.

NRK - 10 jul 23 kl. 15:00

Norske styrkar blir i Litauen ut 2024

Regjeringa har no bestemt å vidareføre dei norske styrkanes sitt nærvær i Litauen ut 2024. Det norske bidraget består av eit kompani på inntil 150 personar. Noreg har sidan 2017 vore ein del av Natos forsterkingsstyrke Litauen, kalla Enhanced Forward Presence (eFP).

NRK - 04 aug 22 kl. 14:45

FN-ekspert: Rwanda har angripe soldatar i Kongo

Troppar frå Rwanda skal ha angripe soldatar i DR Kongo, ifølge ein rapport frå ein uavhengig ekspert som jobbar for FN, melder AFP. Dei rwandiske troppane skal ha støtta den væpna gruppa M23, som er aktiv aust i Kongo. Ifølge rapporten, som AFP har fått tilgang til, har rwandiske troppar operert i Kongo sidan iallfall november 2021, og fungert som støtte for opprørsgruppa M23.

NRK - 05 aug 22 kl. 19:06

Rwanda avviser FN-rapport om støtte til opprørere i Kongo

Rwandas regjering avviser anklager fra FN, som hevder å ha solide beviser for at landets regjeringshær aktivt støtter opprørere i nabolandet Kongo. En gruppe uavhengige FN-eksperter la denne uka fram en 131 sider lang rapport der de dokumenterer Rwandas støtte til opprørsgruppen M23 og slår fast at rwandiske regjeringsstyrker opererer i nabolandet. En talskvinne for regjeringen i Kigali avviser rapporten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Domstol i Florida avviser dokumentsaken mot Donald Trump

Det melder Reuters mandag ettermiddag. Ifølge dommeren i saken ble spesialetterforskeren i saken ulovlig utnevnt. Etterforskningen og saken mot Trump har handlet om ekspresidentens håndtering av hemmeligstemplede dokumenter..

NRK - 1 time siden

NBC: Taket Trump-skytteren sto på identifisert sikkerhetstrussel

Ifølge det amerikanske nettstedet NBC var taket attentatmannen skjøt presidentkandidat Donald Trump, og flere andre fra, sett ut som en sikkerhetstrussel før arrangementet..

NRK - 1 time siden

Stor utrykning til fengsel i Trondheim

Nødetatene rykket mandag ut til Leira fengsel i Trondheim etter røykutvikling. En mann i 60-årene er tatt med til St. Olavs hospital etter røykutvikling på Leira fengsel, opplyser Trøndelag politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Gutt på sparkesykkel hardt skadet etter påkjørsel i Trondheim

En 12 år gammel gutt på en elsparkesykkel er påkjørt av en bil på Singsaker i Trondheim. Gutten er hardt skadet. Gutten kjørte sammen med familien sin på elsparkesykkel da han ble påkjørt.

NRK - 1 time siden

Hund begjært avlivet etter å ha bitt 6-åring

Politiet har begjært avlivning av Rottweileren som angrep og beit en 6-åring i Ringsaker i Innladet. Eier har samtykket til avlivning. Hunden har blitt ivaretatt på kennel etter at den angrep 6-åringen, og avlivning vil skje i løpet av uka.

NRK - 1 time siden

TV2: Soldat dømt for voldtekt på kaserne

En ung mann er dømt til fengsel i to år og ti måneder for voldtekt og ulovlig fotografering av medsoldater. Det skriver TV2 mandag..

NRK - 2 timer siden

Skjerper sikkerheten ved Republikanernes landsmøte

Etter hendelsen hvor presidentkandidat Donald Trump ble skutt i øret og en mann mistet livet melder Secret Service mandag at de øker sikkerheten ved Republikanernes landsmøte. Landsmøtet starter mandag og Trump forventes å tale i løpet av møtet..

NRK - 2 timer siden

Levninger funnet i søk etter britisk tenåring

En britisk tenåring har vært savnet siden 17. juni på ferieøya Tenerife. Mandag melder lokalt politi at de har funnet levninger av en person i området tenåringen ble savnet.

NRK - 2 timer siden

Kvinne funnet død etter leteaksjon i Færder

En kvinne er funnet død etter at hun tidligere mandag ble meldt savnet fra en båt i Færder kommune. Politiet opplyser at kvinnen er funnet død og at de pårørende er varslet. Det var en mann som meldte kvinnen savnet tidligere mandag.

NRK - 3 timer siden

Medier: Wiz Khalifa arrestert i Romania

Rapperen Wiz Khalifa har blitt pågrepet i Romania, siktet for besittelse av cannabis. Det melder flere medier, deriblant Deadline og USA Today. Pågripelsen skjedde etter at han røyket cannabis mens han opptrådte på festivalen Beach Please!


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com