NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:18

NRK - 14 sep 23 kl. 11:27

Fem borgarlege parti møtast i Bergen i ettermiddag

NRK erfarer at Høgre har invitert Frp, KrF, V og Sp til eit sonderingsmøte i Bergen i ettermiddag. Det er første gang dei fem potensielle samarbeidspartia samlast. Høgre begynte samtalar med enkeltparti tysdag. Dei fem partia har 32 mandat i bystyret, som ikkje gir dei fleirtal. Ingen av toppkandidatane til partia har svara på spørsmål frå NRK, og presserådgjevar for Høgres Christine Meyer seier ho ikkje har nokon fleire kommentarar torsdag føremiddag.
Les mer på NRK


Les mer om:
NRK, Høgre, Frp, Sp, Bergen, Høgres Christine Meyer, Martin Jonsterhaug, SMS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fem, borgarlege, parti, møtasti , Bergeni , ettermiddag
NRK - 12 sep 23 kl. 07:19

Bakervik melder at byrådet går av

Byrådsleiar Rune Bakervik (Ap) seier til NRK at byrådet kjem til å gå av. Høgres Christine Meyer ligg an til å ta over som byrådsleiar etter at Høgre og Frp gjorde det best i kommunevalet i Bergen. Men dei borgarlege partia får ikkje fleirtal saman med KrF og Venstre.

NRK - 12 sep 23 kl. 07:19

Byrådet i Bergen går av, seier byrådsleiar Bakervik

Byrådsleiar Rune Bakervik (Ap) seier til NRK at byrådet kjem til å gå av. Høgres Christine Meyer ligg an til å ta over som byrådsleiar etter at Høgre og Frp gjorde det best i kommunevalet i Bergen. Men dei borgarlege partia får ikkje fleirtal saman med KrF og Venstre.

NRK - 21 nov 23 kl. 09:19

Listhaug lansert som statsministerkandidat

Fleire partitoppar i Frp vil ha Sylvi Listhaug som statsministerkandidat. Det er usikkert om Erna Solberg er statsministerkandidat for dei andre borgarlege partia enn Høgre, skriv Klassekampen. I helga sa Venstre-leiar Guri Melby seg villig til å vere statsministerkandidat.

NRK - 20 maj 23 kl. 21:47

Valgseier for Sinn Féin i Nord-Irland

Det republikanske partiet ble klart største parti ved lokalvalgene i Nord-Irland. Det melder Reuters. Partiet går frem med 8 prosentpoeng til 31 prosent.

Klartale - 14 jun 23 kl. 13:19

Stemmetillegg

Et parti kan mene at noen kandidater på lista si er ekstra viktige. Da kan partiet gi disse stemmetillegg. Navnene står med fet skrift øverst på stemmeseddelen.

Klartale - 23 jul 23 kl. 06:00

Hvem vinner det spanske valget?

Søndag 23. juli skal spanjolene velge hvilket parti de ønsker at skal styre landet. Mange er spente, spesielt når det gjelder Catalonia-regionen.

Klartale - 10 aug 23 kl. 13:15

Hvilket parti er mest populær blant folket?

Før hvert valg og gjennom året blir det gjort målinger av partiene. Målingene skal vise hvor mange som støtter partiet til enhver tid.Arbeiderpartiet (Ap) har 17,9 prosent av stemmene, ifølge ny måling.

NRK - 05 sep 23 kl. 19:00

Skolevalget: Høyre og Frp størst

Resultatene for årets skolevalg er klare. Høyre er største parti i skolevalget for første gang siden 2013, og har fått 21,9 prosent av stemmene. Frp er nest største parti, og har vokst med 11,4 prosentpoeng sammenlignet med skolevalget i 2019.

Klartale - 07 sep 23 kl. 09:09

Landet får sin første kvinnelige president

Mexico endrer seg. Bare få kilometer fra USA, hvor lovene om abort blir strengere enkelte steder. Mexico går motsatt retning.

NRK - 11 sep 23 kl. 21:25

Barth Eide: – Vi bør være største parti

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) mener det er viktig at Ap er største parti, så de får innflytelse. – Vi mener at vi bør være største parti så det må være målsetningen for neste valg å komme tilbake dit, sier Espen Barth Eide til NRK..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com