NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 12:30

NRK - 04 aug 21 kl. 18:38

Feltsykehuset i Kabul blir værende

Selv om UD ber nordmenn forlate Afghanistan, kommer Forsvaret ikke til å endre på sin beslutning om å videreføre feltsykehuset på flyplassen i Kabul. – Reiserådene er beregnet på reisende og gjelder ikke en militær misjon, sier major Elisabeth Eikeland, talsperson ved Forsvarets fellesoperative hovedkvarter, til NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
UD, Afghanistan, Forsvaret, Kabul, Elisabeth Eikeland, Forsvarets, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Feltsykehuseti , Kabulblir , værende
NRK - 26 aug 21 kl. 19:25

Feltsykehuset fortsatt operativt

Det norske feltsykehuset ved flyplassen i Kabul i Afghanistan er fortsatt operativt, ifølge utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). – Feltsykehuset er operativt inntil videre, men de må jo også gjøre sine vurderinger av hvor lenge det er mulig å være til stede, sier Søreide til NRK. Kommunikasjonssjef Ole Christian Emaus ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) forteller til NRK at folk som har blitt rammet av eksplosjonene blir behandlet på det norske feltsykehuset..

NRK - 18 aug 21 kl. 07:45

Norge forsterker feltsykehuset

Forsvaret har sendt ekstra personell til Kabul for å støtte driften av feltsykehuset på den internasjonale flyplassen, der Norge leder driften. – Sykehuset er avgjørende for den allierte tilbaketrekningen som nå pågår, og er i praksis det eneste medisinske tilbudet, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i en epost til NTB. Personellet som ankom Kabul tirsdag kveld, skal bistå med blant annet samband og lederstøtte, slik at sykehuspersonellet skal kunne drive med sin primæroppgave, altså den medisinske beredskapen, opplyser Forsvarsdepartementet.

NRK - 26 aug 21 kl. 19:47

Forsvarsministeren: – Alvorlig

– Situasjonen er, som vi ser, alvorlig, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen om angrepene ved flyplassen i Kabul på en pressekonferanse torsdag. Forsvarsministeren sie at det norske feltsykehuset på Kabuls flyplass drives videre, og at sikkerheten skjerpes. – Det norskledede feltsykehuset og alt tilgjengelig sanitetspersonell er mobilisert for å ta imot skadde.

NRK - 27 aug 21 kl. 14:41

Norsk feltsykehus har behandlet 50

Det norske feltsykehuset i Kabul har behandlet rundt 50 skadde personer etter torsdagens eksplosjoner i den afghanske hovedstaden. Det sier talsperson ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), Ivar Moen, til Forsvarets forum fredag. – Det er både sivile og militære blant de skadde ved sykehuset, sier Moen.

NRK - 29 aug 21 kl. 17:03

Norsk feltsykehus fremdeles i drift

Det norske feltsykehuset på flyplassen i Kabul er fortsatt i drift. Det er ventet at feltsykehuset blir værende på flyplassen fram til de amerikanske styrkene, som bidrar i evakueringen, trekker seg ut tirsdag 31. august.

NRK - 15 aug 21 kl. 17:25

Norsk mannskap blir værende

Foreløpig blir det norske mannskapet ved feltsykehuset i Kabul værende i Afghanistan. Det forteller talsmann Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter til NRK. 36 nordmenn er stasjonert ved sykehuset som ligger like ved flyplassen i Kabul.

VG - 24 aug 21 kl. 14:54

Forsvaret: Feltsykehuset i Kabul kan være stengt om en uke

Forsvaret er forberedt på å pakke ned og stenge det norske feltsykehuset på Kabul-flyplassen innen fristen 31.august. Samtidig er Norge blant de landene som nå jobber intenst for å forlenge denne fristen..

NRK - 26 aug 21 kl. 15:59

UD: – Feltsykehuset mobilisert

Det er uvisst om personer med tilknytning til Norge er skadet i eksplosjonen utenfor flyplassen i Kabul. Det opplyser Utenriksdepartementet til NRK. – Vi har mottatt melding om at skal ha gått av en bombe utenfor flyplassen i Kabul.

VG - 13 aug 21 kl. 13:29

Stridskadde afghanere behandles på det norske feltsykehuset i Kabul

Siden mars har norsk personell ved feltsykehuset ukentlig behandlet 1–2 afghanske pasienter skudd- og eksplosjonsskader..

VG - 13 aug 21 kl. 13:29

Stridskadede afghanere behandles på det norske feltsykehuset i Kabul

Siden mars har norsk personell ved feltsykehuset ukentlig behandlet 1–2 afghanske pasienter skudd- og eksplosjonsskader..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ny runde med sanksjoner innført mot Russland

Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft i dag. – Russlands krig mot Ukraina er et alvorlig brudd på folkeretten.

NRK - 15 minutter siden

– Har tatt kontroll over landsby

Russiske styrker skal ha tatt kontroll over landsbyen Orlivka i Donetsk regionen i Ukraina, ifølge det russiske utenriksdepartementet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Landsbyen ligger 9,5 kilometer fra den byen Avdiivka som er kontrollert av russerne.

NRK - 1 time siden

En person skadet etter arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.

NRK - 45 minutter siden

Politiet: Avdøde i Nord-Odal ble skutt

Etter å ha mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter politiet at en mann som er funnet død i Nord-Odal, ble skutt. – Politiet kan bekrefte at avdøde ble skutt, men vi kan ikke per nå kommentere noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Christine Lundstein. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept broren sin i 40-årene på en hytte i Austvatn i Nord-Odal sent torsdag kveld.

NRK - 1 time siden

Dømt for rasistiske ytringar på ferjetur

Ein mann i 30-åra er dømd til 21 dagars fengsel etter å ha uttrykt rasistiske ytringar mot ein medpassasjer på ei ferje frå Moss til Horten. Hendinga skjedde i februar i fjor, og mannen var rusa under hendinga. Mannen skal ha gått bort til ein gut og uttrykt rasistiske ytringar i kafeen ombord.

NRK - 1 time siden

– Så dødsangsten i blikket til folk

Bjarne Finsrud, som mottok medalje for edel dåd i gull i februar, står nå i vitneboksen i rettssaken mot Zaniar Matapour. Natt til 25. juni 2022 var han den første som taklet Matapour, og var med på å legge ham i bakken.

NRK - 1 time siden

Erling Folkvord bisettes tirsdag

Tirsdag bisettes tidligere Rødt-politiker Erling Folkvord i en åpen seremoni fra Arbeidersamfunnet i Oslo. Han døde fredag 1. mars.

NRK - 1 time siden

Redningshelikopter på tur til arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.

NRK - 1 time siden

Elleve studenter døde i bussulykke

Elleve studenter fra et universitet i Kenya omkom da bussen de satt i kolliderte med en lastebil på en trafikkert motorvei. I tillegg ble 42 studenter alvorlig skadd i ulykken, ifølge politiet. Ulykken skjedde mandag ettermiddag i Maungu, 360 kilometer fra hovedstaden Nairobi, da studentene fra Kenyatta-universitetet var på vei til kystbyen Mombasa.

NRK - 1 time siden

Noreg gir 70 millionar til flyktningar og migrantar

Noreg gir 70 millionar kroner til arbeidet til FNs migrasjonsorganisasjon, IOM, kunngjer utanriksminister Espen Barth Eide. Tysdag hadde han møte med IOMs nye leiar, Amy E. Pope.




Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com