NRK > Nyheter

Sunday, 16 January, 20:12

NRK - 29 sep 21 kl. 10:29

Fekk tittelen verdas lågaste ku

Få veker etter at ho gjekk bort, fekk kua Rani frå Bangladesh godkjent tittelen som verdas lågaste ku, melder AFP. Kua var 50,8 centimeter høg, og blei ein kjendis på nettet. Fleire tusen reiste til garden utanfor Dhaka for å eit glimt av minityrkua. Rani døydde få dagar etter at eigaren Kazi Mohammad Abu Sufian hadde søkt Guinness rekordbok om tittelen verdas lågaste ku i august. – Vi har blanda kjensler rundt godkjenninga.
Les mer på NRK


Les mer om:
Rani, Bangladesh, AFP, Dhaka, Kazi Mohammad Abu Sufian, Guinness

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fekk, tittelen, verdas, lågasteku
NRK - 04 nov 21 kl. 17:54

Matvareprisane steig i oktober

Verdas matvareprisar steig i oktober til det høgaste nivået på ti år, ifølge FNs organisasjon for ernæring og landbruk, FAO. Det er tredje månad på rad at prisane stig. Samtidig er det venta at kornlagera i verda kjem til å krympe på grunn av folkeauke..

NRK - 20 jun 21 kl. 19:03

Selskap kunne klart seg utan støtte

5016 selskap som fekk koronastøtte i fjor, hadde eit årsresultat som var større enn støtta dei fekk. 495 millionar kroner kunne ha blitt betalt tilbake. Det skriv NTB.

NRK - 25 sep 21 kl. 17:36

Migrantar fekk gå i land på Sicilia

122 flyktningar og migrantar fekk gå i land då redningsskipet Ocean Viking la til kai i byen Augusta på Sicilia laurdag. Det opplyser hjelpeorganisasjonen SOS Méditerranée, som eig skipet. Alle om bord blei testa for korona før dei fekk gå i land.

NRK - 15 okt 21 kl. 09:30

To av ti bedrifter fekk avslag

To av ti bedrifter frå næringslivet fekk avslag på kompensasjonssøknaden sin i pandemien, skriv P4. Tal som nyheitsstaden har henta inn viser at Skatteetaten og Brønnøysundregistera fekk inn 131.294 søknader sidan kompensasjonsordninga vart innført.

NRK - 01 nov 21 kl. 03:17

LDP sikret reint fleirtal i Japan

Regjeringspartiet LDP mista eitt mandat men beheldt eit klart fleirtal i underhuset i den japanske nasjonalforsamlinga i valet søndag, melder kringkastaren NHK. Valet var det første etter at Fumio Kishida overtok som statsminister. LDP fekk 259 av 465 seter i underhuset, og det er reint fleirtal.

NRK - 16 aug 21 kl. 11:42

20 nye smitta i Ålesund

Ålesund kommune fekk søndag 15. august meldt 20 stadfesta smittetilfelle. Dette er det høgaste smittetalet på eitt døgn under pandemien, melder kommunen.

NRK - 24 aug 21 kl. 13:46

Rekordsmitte i Ålesund

Ålesund har registrert det høgaste talet på koronasmitta på eitt døgn under pandemien. I går fekk dei stadfesta 26 nye smitta, og aldri før har så mange blitt smitta på eitt døgn i sunnmørsbyen. Kommuneoverlege Olav Mestad seier i ei pressemelding at hurtigtestar er venta til Ålesund i løpet av veka.

NRK - 14 okt 21 kl. 18:41

To av offera døydde på sjukehus

Tilsette på Kongsberg sjukehus fortel at to av dei som vart skadde onsdag kveld, døydde etter at dei hadde komme til sjukehuset. Kongsberg sjukehus vart sett i høgaste beredskap då dei onsdag kveld fekk inn dei første meldingane om angrepet og at fleire var skadde. Tre av dei som vart ramma, vart frakta til sjukehuset med så alvorlege skadar at det vart gitt livreddande førstehjelp.

NRK - 27 sep 21 kl. 19:19

Bronse i Bocuse d'Or for andre gong

Christian André Pettersen frå Bodø og Sandnes fekk bronse under kokke-VM, Bocuse d'Or. Pettersen deltok for andre gong fordi han forrige gong vart nummer tre. Han har lova faren som døde i 2013 at han skulle bli verdas beste kokk..

NRK - 08 okt 21 kl. 15:17

Gorbatsjov: – Gode nyheiter

Den tidlegare sovjetiske leiaren, Mikhail Gorbatsjov, seier at fredsprisutdelinga til journalistane Maria Ressa og Dimitrij Muratov var «gode nyheiter for verdas presse». – Denne prisen aukar pressens betydning i den moderne verda, seier han ifølge AFP. Avisa til Dmitirij Muratov, Novaja Gazeta, blei starta med prispengane som Gorbatsjov tok imot då han fekk fredsprisen i 1990..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt