NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 11:04

NRK - 14 okt 22 kl. 01:40

Fatah og Hamas undertegnet avtale om valg

Representanter for de palestinske grupperingene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale som skal bane vei for valg neste år. Det er Algerie som har meglet frem avtalen, og den ble også signert der. Ifølge avtalen skal det holdes valg på president og palestinsk lovgivende forsamling innen oktober neste år. Fatah og Hamas har vært i konflikt siden valget i 2006 som Hamas vant, men som ikke er akseptert av det internasjonale samfunnet. Hamas har kontrollert Gaza og Fatah Vestbredden..
Les mer på NRK


Les mer om:
Fatah, Hamas, Algerie, Gaza, Fatah Vestbredden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fatahog , Hamas, undertegnet, avtaleom , valg
NRK - 14 okt 22 kl. 01:40

Fatah og Hamas undertegner avtale om valg

Representanter for de palestinske grupperingene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale som kan bane vei for valg neste år. Avtalen ble signert i Algerie av lederen for Fatah-delegasjonen til samtalene, Azzam al-Ahmed, og Hamas-leder Ismail Haniyeh. Fatah-leder Mahmoud Abbas, som har vært palestinsk president siden 2005, var imidlertid ikke til stede.

NRK - 04 sep 22 kl. 10:01

Hamas seier dei har avretta fem palestinarar på Gaza

Den islamistiske gruppa Hamas som regjerer på Gazastripa, sa søndag at dei har avretta fem palestinarar, inkludert to for å ha samarbeida med Israel, melder AFP. avrettingane for samarbeid er utført i området på fem år. Ifølge Hamas har dei dømde fått moglegheit til å forsvara seg.

NRK - 27 okt 22 kl. 19:23

Israel og Libanon enige om delelinje til havs

srael og Libanon undertegnet torsdag en historisk avtale om maritim grense og rettigheter til gassfelt i Middelhavet. Avtalen ble kjent tidligere i måneden, og torsdag ble den undertegnet av Israels statsminister Yair Lapid og Libanons president Michel Aoun. Ettersom de to landene fortsatt formelt er i krig, var det ikke snakk om at de to lederne kunne møtes.

NRK - 06 jul 22 kl. 11:02

Palestinas president og Hamas-lederen med sjeldent møte

Palestinas president Mahmoud Abbas og Hamas-lederen Ismail Haniyeh møttes offentlig for første gang på over fem år. De to møttes i Algerie, som for tiden markerer sitt 60-årsjubileum for uavhengighet fra Frankrike. Sist de møttes ansikt til ansikt var i Doha i Qatar i oktober 2016.

NRK - 27 jan 23 kl. 20:42

Hamas hyller angrepet

Ifølge den israelske avisen Haaretz har palestinske Hamas sagt at de står bak skyteangrepet i Øst-Jerusalem. Ingen gruppe har ennå sagt at de står bak drapene, men de militante palestinske gruppene Hamas og Islamsk jihad hyller angrepet. En talsperson for Hamas beskriver det som gjengjeldelse for den israelske militæraksjonen der ti palestinere ble drept i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 13 feb 23 kl. 05:58

Israelsk luftangrep mot Hamas-anlegg

Flere eksplosjoner rystet Gazastripen tidlig mandag. Israel sier de har angrepet et rakettanlegg som brukes av Hamas. Israelske jagerfly angrep et underjordisk anlegg der det ble oppbevart råmaterialer Hamas bruker til produksjon av raketter, ifølge det israelske forsvaret.

NRK - 17 feb 23 kl. 02:14

Colombia og Venezuela undertegnet handelsavtale

Colombia og Venezuela vil ta opp igjen handelen mellom de to landene. Ifølge en avtale som ble undertegnet torsdag. Det sa Venezuelas president Nicolás Maduro da avtalen med Colombias president Gustavo Petro ble undertegnet.

Aftenposten - 20 okt 22 kl. 09:00

Aftenposten mener: Palestinerne trenger samling

En ny avtale mellom Fatah og Hamas gir et visst håp..

NRK - 17 sep 22 kl. 16:32

Kasakhstan får nytt navn på hovedstaden igjen

Kasakhstans president har undertegnet en ny lov som begrenser hvor lenge presidenten kan sitte i embetet. Samtidig får hovedstaden tilbake sitt gamle navn. Fredag stemte landets nasjonalforsamling for å endre navnet hovedstaden fra Nur-Sultan tilbake til Astana.

NRK - 17 jan 23 kl. 07:32

Norge slutter opp om sterkt Israel-kritisk opprop

Over 90 land, blant dem Norge og Sverige, har undertegnet et opprop der de gir uttrykk for dyp bekymring over Israels nye straffetiltak mot palestinerne. Israels nye regjering vedtok tidligere i måneden en rekke nye straffetiltak mot palestinerne som svar på at de har bedt FNs øverste juridiske organ, Den internasjonale domstolen i Haag (ICJ) om å granske okkupasjonen. Norge stemte avholdende da Palestinas krav om ICJ-gransking ble vedtatt i FNs hovedforsamling, men utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har tatt kraftig avstand fra straffetiltakene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB.

NRK - 10 minutter siden

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 15 minutter siden

Andersens forsvarer: Nekter fortsatt for drap på Lena

Jan Helge Andersen forsvarer Svei Holden sier klienten hans nekter for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen. – Jeg hadde nettopp en samtale med han, og han fastholder først og fremst at han ikke er skyldig i den anklagen om drap. Men nå får vi bare ta påtalemyndighetens vurderinger til etterretning så vil vår oppgave være å belyse saken best mulig, sier Holden til NRK.

NRK - 15 minutter siden

Indisk opposisjonsleder kastet ut av nasjonalforsamlingen

Den indiske opposisjonslederen Rahul Gandhi får ikke lenger være medlem av nasjonalforsamlingen i landet etter at han torsdag ble dømt for ærekrenkelse. – Rahul Gandhi har blitt diskvalifisert fra nasjonalforsamlingen som følge av ærekrenkelsesdommen, heter det i en uttalelse fra Indias nasjonalforsamling fredag. Flere medlemmer av nasjonalforsamlingen har protestert mot torsdagens domfellelse, der Gandhi dømt til to års fengsel for ærekrenkelse løst knyttet til Indias statsminister Narendra Modi.

NRK - 15 minutter siden

TV2: Viggo er ikke overrasket

Viggo Kristiansen er ikke overrasket over at Riksadvokaten ønsker å forfølge saken mot Jan Helge Andersen, sier han til TV2. – Jeg må si at tilliten min til rettssystemet er styrket etter dette. Når det er sagt, mener jeg at dagens utfall er forventet, sier Viggo Kristiansen.

NRK - 30 minutter siden

Estland utviser russisk diplomat

Utenriksdepartementet i Estland har besluttet å utvise en russisk diplomat som jobber ved den russiske ambassaden i Tallin, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Bistandsadvokat: De pårørende er fornøyd med gjenopptakelse

Bistandsadvokat Håkon Brækhus sier de pårørende er fornøyd med at riksadvokaten har bedt om gjenopptakelse av saken mot Andersen. – Det er klart at slik vi ser det er det mye bedre at dette bringes inn for domstolene, enn at det ikke gjøres det. Så sånn sett er man veldig fornøyd med dagens avgjørelse.

NRK - 30 minutter siden

Styrker internasjonalt samarbeid mot ulovlig hogst av regnskog

Norge styrker samarbeid med FN og Interpol for å stoppe ulovlig hogst i regnskogen, skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg er stolt av å kunne lansere norsk støtte til en fornyet fase i samarbeid med Interpol og FN. Denne støtten gjør at de kan fortsette å bistå regnskogsland i etterforskning og forfølgelse av skogkriminalitet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

NRK - 45 minutter siden

Sjødin støtter gjenåpning av drapssak

Viggo Kristiansens mangeårige forsvarer Arvid Sjødin er fornøyd med at riksadvokaten ber om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Det er veldig viktig at riksadvokaten har sørget for at dette vil komme for domstolen. Da kan vi få en endelig avgjørelse i skyldspørsmålet.

NRK - 45 minutter siden

Søker flere samiske fosterforeldre

Samiske barn i fosterhjem har krav på å få ivaretatt sitt språk, kultur og identitet. Stendi tar derfor nye metoder i bruk for å finne samiske familier som kan tenke seg å bli fosterhjem, skriver Stendi i en pressemelding. Stendi, tidligere Aleris Omsorg, er et norsk selskap som driver virksomhet innen barnevern, fosterhjem, brukerstyrt personlig assistanse, heldøgnsboliger, hjemmetjenester og eldreomsorg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com