NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 14:14

NRK - 14 okt 22 kl. 01:40

Fatah og Hamas undertegner avtale om valg

Representanter for de palestinske grupperingene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale som kan bane vei for valg neste år. Avtalen ble signert i Algerie av lederen for Fatah-delegasjonen til samtalene, Azzam al-Ahmed, og Hamas-leder Ismail Haniyeh. Fatah-leder Mahmoud Abbas, som har vært palestinsk president siden 2005, var imidlertid ikke til stede. I henhold til avtalen, som også andre palestinske grupperinger signerte, skal valg holdes innen oktober neste år på president og den palestinske lovgivende forsamlingen. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Fatah, Hamas, Algerie, ahmed, Ismail Haniyeh, Mahmoud Abbas, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fatahog , Hamas, undertegner, avtaleom , valg
NRK - 14 okt 22 kl. 01:40

Fatah og Hamas undertegnet avtale om valg

Representanter for de palestinske grupperingene Fatah og Hamas har undertegnet en forsoningsavtale som skal bane vei for valg neste år. Det er Algerie som har meglet frem avtalen, og den ble også signert der. Ifølge avtalen skal det holdes valg på president og palestinsk lovgivende forsamling innen oktober neste år.

NRK - 04 sep 22 kl. 10:01

Hamas seier dei har avretta fem palestinarar på Gaza

Den islamistiske gruppa Hamas som regjerer på Gazastripa, sa søndag at dei har avretta fem palestinarar, inkludert to for å ha samarbeida med Israel, melder AFP. avrettingane for samarbeid er utført i området på fem år. Ifølge Hamas har dei dømde fått moglegheit til å forsvara seg.

NRK - 06 jul 22 kl. 11:02

Palestinas president og Hamas-lederen med sjeldent møte

Palestinas president Mahmoud Abbas og Hamas-lederen Ismail Haniyeh møttes offentlig for første gang på over fem år. De to møttes i Algerie, som for tiden markerer sitt 60-årsjubileum for uavhengighet fra Frankrike. Sist de møttes ansikt til ansikt var i Doha i Qatar i oktober 2016.

NRK - 27 jan 23 kl. 20:42

Hamas hyller angrepet

Ifølge den israelske avisen Haaretz har palestinske Hamas sagt at de står bak skyteangrepet i Øst-Jerusalem. Ingen gruppe har ennå sagt at de står bak drapene, men de militante palestinske gruppene Hamas og Islamsk jihad hyller angrepet. En talsperson for Hamas beskriver det som gjengjeldelse for den israelske militæraksjonen der ti palestinere ble drept i en flyktningleir på den okkuperte Vestbredden..

NRK - 13 feb 23 kl. 05:58

Israelsk luftangrep mot Hamas-anlegg

Flere eksplosjoner rystet Gazastripen tidlig mandag. Israel sier de har angrepet et rakettanlegg som brukes av Hamas. Israelske jagerfly angrep et underjordisk anlegg der det ble oppbevart råmaterialer Hamas bruker til produksjon av raketter, ifølge det israelske forsvaret.

Aftenposten - 20 okt 22 kl. 09:00

Aftenposten mener: Palestinerne trenger samling

En ny avtale mellom Fatah og Hamas gir et visst håp..

Klartale - 19 dec 22 kl. 07:00

Må strømavtaler være så vanskelige å forstå?

Hvor mange av disse ordene kan du forklare. Prøv.Nettleie.

NRK - 28 maj 22 kl. 11:44

Kina undertegner avtale med Samoa

Kinas utenriksminister Wang Yi er på rundreise i Stillehavsregionen og undertegnet lørdag en avtale om økt samarbeid med øynasjonen Samoa. Detaljene i avtalen er ikke kjent, men i et utkast lekket av kinesiske myndigheter legges det vekt på både økonomisk og sikkerhetsmessig samarbeid. Samoas regjering bekrefter at landets statsminister Fiama Naomi Muta'afa lørdag diskuterte «klimaendringene, pandemien, samt fred og sikkerhet» med Wang.

NRK - 03 dec 22 kl. 13:32

Plastproduserende land skeptiske til avtale mot plastforurensning

Flere land med stor produksjon av plast og olje er negative til en internasjonal avtale med tydelige krav for å stanse plastforurensing. Det ble klart på det første møtet til en FN-komité som skal lage et utkast til en ny plastavtale. Møtet ble holdt i Punta del Este i Uruguay og ble avsluttet fredag.

NRK - 24 nov 22 kl. 16:10

UD gjenopptar Venezuela-forhandlinger

Forhandlingene mellom regjeringen i Venezuela og deler av opposisjonen starter opp igjen på lørdag. Det skriver den norske ambassaden i Mexico på Twittter. Forhandlingene skal foregå i Mexico og starter opp med at partene undertegner en av avtale om det som kalles sosiale forhold.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Mann tiltalt for nye truslar mot BT-tilsette

Ein mann i 40-åra er sett under tiltale ved Hordaland tingrett etter å ha sendt truande e-postar til to tilsette i Bergens Tidende. I november blei det klart at mannen skulle i retten tiltalt for drapstruslar mot BT-redaktør Frøy Gudbrandsen. I ein tilleggstiltale kjem det no fram at mannen har truga endå ein tilsett i avisa.

NRK - 30 minutter siden

To nye siktet etter skytingen på Grim i Kristiansand

En mann og en kvinne i 20-årene er siktet for drapsforsøk, etter at en mann i 20-årene i februar ble alvorlig skadet etter å ha blitt skutt mot utenfor Meny på Grim i Kristiansand. Det skriver Fædrelandsvennen. Tidligere er en mann i 20-årene pågrepet i saken.

NRK - 45 minutter siden

NVE: Fyllingsgraden fortsetter å synke

Ved inngangen av året, i uke 1, hadde vannmagasinene i Norge en fyllingsgrad på 61,8 prosent. Ti uker senere er det redusert med mer enn en tredel. I vannmagasinene i Norge lå fyllingsgraden på 38,3 prosent ved utgangen av forrige uke, altså uke 11.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform bør tre i kraft før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma bør bli vedteke og tre i kraft før årsskiftet, melder Reuters. Han sa han forstod at reforma er upopulær, men at ho er naudsynt. – Jo lenger vi ventar, desto verre blir underskotet.

NRK - 1 time siden

Bekrefter aksjon mot Karlsøybruket

Christin Pedersen i selskapet Fjordlaks bekrefter at det tirsdag var en aksjon mot Karlsøybruket i Troms. – Regnskapet til denne bedriften blir administrert og ført i Ålesund. Derfor ble det i den forbindelse også gjort beslag i dokumenter som befant seg i Ålesund, skriver Pedersen i en uttalelse.

NRK - 1 time siden

Kina vil ha FN-gransking av Nord Stream-sabotasjen

Kina støttar Russlands ønske om ei FN-leia, uavhengig gransking av sabotasjeaksjonen mot gassrøyrleidningane Nord Stream 1 og 2 i Austersjøen. Det opplyser kinesisk UD på Twitter onsdag. Ukraina har skulda Russland for å stå bak sabotasjen, medan europeiske land har vore forsiktige med å seie noko om kven som kan stå bak..

NRK - 1 time siden

Lager Easee - 81 mister jobben

Norautron har produsert elbil-laderen Easee. Nå får det konsekvenser for 81 ansatte i Horten at elbil-laderen har fått forbud mot salg i Sverige. Det kom fram på et allmøte i går tirsdag, skriver Gjengangeren.

NRK - 1 time siden

Togpassasjerene mindre fornøyde enn før

Jernbanedirektoratets undersøkelse av kundetilfredshet viser en nedgang fra fjerde kvartal i fjor til første kvartal i år. Det er særlig punktligheten og kundeinformasjon når togene ikke er i rute som drar tilfredsheten ned, mens kundene er jevnt over godt fornøyd med servicen om bord og renhold på togene. Særlig på Østlandet har det de siste månedene vært mange avvik og lav punktlighet, i tillegg til problemene med Follobanen.

NRK - 1 time siden

Macron: Pensjonsreform blir vedteke før årsskiftet

Frankrikes president Emmanuel Macron seier til fransk TV at den omstridde pensjonsreforma kan bli vedteke før årsskiftet, melder Reuters. Den siste tida har det vore fleire demonstrasjonar mot reforma, som blant anna hevar pensjonsalderen. Regjeringa overlevde også så vidt eit mistillitsforslag tidlegare denne veka..

NRK - 1 time siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com