NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 09:51

NRK - 13 nov. 16 kl. 15:28

Fare for tsunami på opptil 5 meter

Sivilforsvaret på New Zealand har sendt ut kart som viser at hele østkysten av Sørøya, Nordøya og Chatham-øyene kan bli rammet av tsunamibølger på opptil 5 meter. En serie på 13 jordskjelv har gjort at folk bør holde seg borte fra kysten, advarer de..
Les mer på NRK


Les mer om:
New Zealand, Sørøya, Chatham

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fare, for, tsunami, opptil5 , meter
NRK - 18 juli 17 kl. 04:36

Tsunamivarsel i Beringhavet avblåst

Pacific Tsunami Warning Center sier det ikke er noen fare for en tsunami øst for Kamsjatkahalvøya i Russland. Det var et jordskjelv i området med en styrke på 7,8 i natt, men senteret mener det ikke er noen fare for en tsunami i området..

NRK - 08 des. 16 kl. 18:58

Tsunami-varsel i Stillehavet

En tsunami kan komme til å treffe kysten av Solomon-øyene, Vanuatu, Papua Ny Guinea eller Nauru i løpet av de tre neste timene. Det er innholdet i en advarsel sendt ut rett før klokken 19.00 norsk tid av Tsunami-senteret for Stillehavet..

NRK - 08 des. 16 kl. 21:45

Trakk tilbake tsunami-varsel

Varselet om tsunami for flere øyer i Stillehavet er trukket tilbake etter at intet tegn til tsunami er opppdaget på tre timer. Varselet ble sendt ut etter et kraftig jordskjelv med en styrke på 7,7 i havet utenfor Solomon-øyene..

NRK - 13 juli 17 kl. 06:26

Ikke tsunami-varsel

Det er ikke utstedt tsunami-varsel etter jordskjelvet utenfor Papua Ny-Guineas kyst torsdag morgen, ifølge Pacific Tsunami Warning Center. Skjelvet ble målt til 6,7, men det er ikke meldt om materielle skader av betydning, melder Reuters..

NRK - 28 jan. 20 kl. 20:39

Tsunami-varsel i Karibia

En tsunami kan i løpet av kort tid komme til å treffe Jamaica, Cuba og Caymanøyene. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Advarselen fra Tsunami-senteret kommer etter et jordskjelv med styrke på 7,7 utenfor kysten av Jamaica..

NRK - 10 jan. 18 kl. 07:00

Ikke lenger fare for tsunami

Det er ikke lenger fare for tsunami, melder USAs jordskjelvsenter USGS etter jordskjelvet utenfor kysten av Honduras. Et jordskjelv med styrke 7,6 ble registrert på 10 kilometers dyp klokken 21 tirsdag kveld..

NRK - 30 mars 18 kl. 00:31

USGS: Ikke lenger fare for tsunami

Ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS er det ikke lenger fare for tsunami, etter at et jordskjelv ble registrert utenfor kysten av Papua Ny-Guinea fredag morgen lokal tid..

NRK - 15 des. 17 kl. 20:27

Tsunami på Java etter jordskjelv

Sjøvann strømmet inn i gatene i Kebumen og Cilakap på det sørlige Java etter at en tsunami ble utløst av et kraftig jordskjelv fredag. Ifølge den lokale TV-kanalen Kompas TV er beboerne bedt om å forlate høyhus på grunn av fare for sammenrasing..

VG - 23 jan. 18 kl. 11:06

Jordskjelv styrke 7,9 i havet utenfor Alaska – fryktet tsunami i Stillehavet

Det kraftigste jordskjelvet på over 30 år ble registrert under havet vest for Alaska ved 1030-tiden norsk tid. Folk i San Francisco ble bedt om å forberede evakuering på grunn av tsunami-fare..

NRK - 10 feb. 21 kl. 21:02

Fare for tsunami avblåst

New Zealand, Vanuatu og Fiji har satt beredskapen til normalt nivå etter at faren for en tsunami er over. Flere jordskjelv i Stillehavet skapte frykt for at en flodbølge kunne treffe øystater. Bølgen som traff deler av Fiji var 30 centimeter høy..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

OL-publikum bes unngå «high five»

Publikum på OL i Tokyo bes om å unngå å gi hverandre «high fives» eller snakke høyt under lekene, melder Reuters. Årsaken er å forhindre smittespredning..

NRK - 15 minutter siden

45 nye smittede på Nord-Jæren

Det er registrert 45 nye tilfeller av koronasmitte i kommunene på Nord-Jæren det siste døgnet. 27 av smittetilfellene er registrert i Stavanger. 19 av de smittede i Stavanger er nærkontakter, mens seks har ukjent smittevei.

NRK - 15 minutter siden

Apple Daily gir opp

Den prodemokratiske Hongkong-avisen Apple Daily gir seg, melder AFP. Forrige uke gikk myndighetene til aksjon mot avisen. Kontoer ble sperret og flere ledere pågrepet med hjemmel i den omstridte sikkerhetsloven.

NRK - 15 minutter siden

Krisemøte i Grimstad

26 ungdommer i aldersgruppen 15 til 20 år har testet positivt på koronaviruset i Grimstad. I dag møtes kriseledelsen for å vurdere tiltak..

NRK - 30 minutter siden

Kommunaltopp i Vestfold dømt

En tidligere kommunaltopp i Vestfold er dømt til ni års fengsel for voldtekt av en 13-åring og seksuelle overgrep mot samme gutt og en 15-åring. Agder lagmannsrett dømte han også for oppbevaring av overgrepsmateriale, skriver Sandefjords Blad..

NRK - 30 minutter siden

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 30 minutter siden

Moskva vil samarbeide om cyberkrim

Russland vil samarbeide med USA for å finne cyberkriminelle, skriver Reuters. Nyhetsbyrået siterer et annet nyhetsbyrå som heter RIA, som siterer sjefen for det russiske sikkerhetspolititiet, Alexander Bortnikov. Bortnikov sier at sikkerhetsbyrået vil følge avtalene mellom USAs president Joe Biden, og Russlands president Vladimir Putin- De diskuterte cybersikkerhet tidligere denne måneden i Sveits..

NRK - 30 minutter siden

Vei stengt på grunn av bilbrann

Fylkesvei 255 ved Fåberg kirke på Lillehammer er stengt på grunn av en bilbrann. Det opplyser vegtrafikksentralen øst på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Vil forby overvåkningsreklame

I en ny rapport tar Forbrukerrådet oppgjør med det de kaller «overvåkningsbasert reklame», noe de ønsker å forby, skriver NRKBeta. 55 organisasjoner i Norge og utlandet, skal sende brev til beslutningstakere om å vurdere et forbud mot overvåkningsbasert reklame. – Dette er et tydelig signal om at mennesker ikke skal bli utsatt for overvåkning for at produsenter av varer og tjenester skal drive med markedsføring, sier direktør Inger Lise Blyverket til NRK.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke sør for Brumunddal

Politiet i Innlandet skriver på Twitter at det er meldt om en trafikkulykke på E6 like sør for Brumunddal i sørgående felt. Nødetatene er på stedet og skadeomfanget er uavklart..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt