NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 14:00

NRK - 08 jan 23 kl. 18:28

Faktisk Verifiserbar: Bilde viser omfattende skader etter ukrainsk rakettangrep

Et ferskt satellittbilde viser omfattende ødeleggelser på en skole i byen Makiivka i Donetsk, øst i Ukraina. Området ble angrepet med Himars-missiler av ukrainske styrker nyttårsaften. Bildet er levert av Planet Labs på oppdrag fra Faktisk Verifiserbar. Ukrainsk etterretning påstår at 400 russiske soldater ble drept i angrepet. Russland hevder på sin side at 89 soldater døde.
Les mer på NRK


Les mer om:
Makiivka, Donetsk, Ukraina, Himars, Planet Labs, Faktisk Verifiserbar, Kramatorsk, Reuters, Russland, Verifiserbar

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Faktisk, Verifiserbar, Bilde, viser, omfattende, skader, etter, ukrainsk, rakettangrep
NRK - 12 okt 22 kl. 16:06

Faktisk.no: Satellittbilder viser 11 strategiske bombefly 20 mil fra Norge

En rekke strategiske bombefly befinner seg 20 mil fra Norge, melder Faktisk Verifiserbar. Verken forsvarssjefens talspersoner eller Etterretningstjenesten vil begi seg inn på å tolke avsløringen til Faktisk Verifiserbar. – Høsten bærer tradisjonelt preg av høyere aktivitet i de russiske styrkene.

NRK - 20 nov 23 kl. 17:33

Faktisk Verifiserbar: IDF-videoer viser sjakt ved sykehus

Det israelske militæret (IDF) publiserte søndag 19.11 en pressemelding og flere videoer som de hevder viser en tunnelinngang ved utkanten av sykehusområdet Shifa. Faktisk Verifiserbar kan med stor sikkerhet slå fast at de to videoene fra IDF viser en sjakt/et hull i bakken i ytterkanten av sykehusområdet Shifa.

NRK - 12 okt 22 kl. 16:06

Faktisk Verifiserbart: Satellittbilder viser 11 strategiske bombefly 20 mil fra Norge

En rekke strategiske bombefly befinner seg 20 mil fra Norge, melder Faktisk Verifiserbart. Satellittbilder av en russisk flybase nær norskegrensen viser et økt nærvær av langtrekkende strategiske bombefly. Flyene har kapasitet til å angripe mål i USA og hele Europa med atombomber, ifølge Faktisk.

NRK - 20 nov 23 kl. 17:33

Faktisk Verifiserbar: – IDF-videoer som viser sjakt ved sykehus er ekte

Det israelske militæret (IDF) publiserte søndag 19.11 en pressemelding og flere videoer som de hevder viser en tunnelinngang ved utkanten av sykehusområdet Shifa. Faktisk Verifiserbar kan med stor sikkerhet slå fast at de to videoene fra IDF viser en sjakt/et hull i bakken i ytterkanten av sykehusområdet Shifa.

Klartale - 10 nov 23 kl. 13:49

Barn blant drepte ved sykehus i Gaza, ifølge videoer

Verdens helseorganisasjon (WHO) bekrefter at sykehuset er blitt angrepet. Men de vil ikke bekrefte at Israel står bak angrepet.Margaret Harris jobber i WHO.

NRK - 01 nov 22 kl. 16:33

Russisk helikopter skutt ned i Donetsk

Faktisk Verifiserbar har ettergått og kontrollert påstander om at et russisk Mi-8 helikopter ble skutt ned av ukrainske styrker i Donbas mandag. Faktisk Verifiserbar kan slå fast at helikopteret ble skutt ned over et jordbruksområde nær landsbyene Berestove og Spirne, som ligger i Donetsk. Helikopteret fortsatte ferden noen hundre meter etter at raketten traff, før det gikk i bakken på Luhansk side av regionsgrensen, og ender opp i en ildkule..

VG - 19 feb 24 kl. 14:49

Faktisk.no: Disse videoene og bildene har vi verifisert

Faktisk Verifiserbar har verifisert bilder og videoer som viser angrep mot sykehus og skoler i Midtøsten, flere av dem kontrollerte sprengninger..

NRK - 18 dec 23 kl. 16:16

Faktisk: Tilbakeviser påstander om bulldosere i Gaza

Helseminister Mai al-Kaila ba tirsdag, ifølge Al Jazeera, om en undersøkelse av påstander om at israelske styrker skal ha begravd sivile med bulldosere ved sykehuset Kamal Adwan nord på Gaza. Påstandene har nå blitt tilbakevist av Faktisk Verifiserbar som sier at videoen er gammel og ikke er fra Gaza, men er trolig tatt i Egypt i 2013. Videoen skulle angivelig vise israelske styrker som bulldoser og begraver mennesker levende utenfor sykehuset..

NRK - 18 dec 23 kl. 16:16

Faktisk: Tilbakeviser en av bulldoser-videoene fra Gaza

Helseminister Mai al-Kaila ba tirsdag, ifølge Al Jazeera, om en undersøkelse av påstander om at israelske styrker skal ha begravd sivile med bulldosere ved sykehuset Kamal Adwan nord på Gaza. Påstanden om en av videoene har nå blitt tilbakevist av Faktisk Verifiserbar som sier at videoen er gammel og ikke er fra Gaza, men er trolig tatt i Egypt i 2013. Videoen skulle angivelig vise israelske styrker som bulldoser og begraver mennesker levende utenfor sykehuset.

Klartale - 22 maj 23 kl. 06:30

De unge er fornøyde med foreldrene sine

I vår har over 41.000 barn og unge svart på undersøkelsen Ung i Oslo. Resultatet legges fram i dag (mandag).

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Mann i 70 årene funnet omkommet i Holmestrand

En mann i 70 årene er funnet omkommet i vannet ved båten sin i Holmestrand. – Det er ingen grunn til å tro at det dreier seg om noe annet enn en ulykke, skriver politiet på X. Nærmeste pårørende er varslet om dødsfallet..

NRK - 5 minutter siden

Kongressleder: – Retorikken må tones ned

Leder for republikanerne i Representantenes hus, Mike Johnson, sier i en uttalelse at den politiske retorikken i landet har vært opphetet den siste tiden. – Retorikken må tones ned, sier han..

NRK - 30 minutter siden

Republikanerne øker sikkerheten

Donald Trumps valgkampteam varsler at de øker sikkerheten rundt kontorene til valgkampanjen. Det melder Reuters, som viser til Politico. Ansatte blir bedt om å holde seg unna kontorene mens de undersøkes.

NRK - 15 minutter siden

Trump: – Viktigere enn noen gang at vi står samlet

Ekspresident Donald Trump skriver på hans sosiale plattform at han ber for ofrene etter skytingen på valgkampmøtet i Pennsylvania. Han ønsker de to mennene som ble kritisk skadet god bedring. – Det er viktigere enn noen gang at vi står samlet, skriver han..

NRK - 30 minutter siden

Paragliderulykke i Bodø

Politiet melder om paragliderulykke i Bodø. Nødetatene på vei til stedet. Det pågår livreddende førstehjelp på stedet.

NRK - 4 timer siden

Usikkert om Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Nyhetsbyrået AFP meldte søndag at har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza. Senere meldte derimot nyhetsbyrået Reuters at de ikke hadde trukket seg fra samtalene. Begge byråene viser til kilder i Hamas.

NRK - 1 time siden

38.584 personer skal være drept siden krigsutbruddet

Helsemyndighetene på Gazastripen melder at minst 38.584 palestinere har blitt drept siden krigsutbruddet mellom Israel og Hamas 7. oktober i fjor.

NRK - 2 timer siden

Over 24 000 besøkande på Norsk Countrytreff

Etter fem dagar med countrystemning og strålande vestlandsvêr kan Norsk Countrytreff på Breim skilte med ny publikumsrekord med over 24 000 besøkande. Det er ein forbetring frå fjorårets rekord som var på 21.300.

NRK - 2 timer siden

Åtte parterte kvinner funnet på søppelfylling i Kenya

Kenyansk politi har startet etterforskning etter å ha funnet flere parterte lik i en søppelfylling i hovedstaden Nairobi, skriver AFP. Hittil har åtte lik blitt hentet ut, alle av dem kvinner..

NRK - 2 timer siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com