NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 07:53

NRK - 18 apr 22 kl. 18:15

FNs sikkerhetsråd møtes tirsdag for å diskutere Jerusalem

Sikkerhetsrådet skal møtes på tirsdag for å diskutere opptøyene i Jerusalem, melder AFP. Over 20 israelere og palestinere ble skadd i flere hendelser i og rundt al-Aqsa-moskeen i Øst-Jerusalem søndag, skriver NTB. Siden fredag har over 170 mennesker blitt skadet i opptøyene. Den siste tiden har det også vært angrep med dødelige utfall både i Israel og på den okkuperte Vestbredden. Siden slutten av mars er 36 mennesker drept.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jerusalem, AFP, aqsa, jerusalem, NTB, Israel, Vestbredden, FNs

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FNs, sikkerhetsråd, møtes, tirsdag, forå , diskutere, Jerusalem
NRK - 22 feb 22 kl. 09:13

FN: Kina, Russland og Serbia leverer våpen til juntaen

Kina, Russland og Serbia forsyner fortsatt de militære kuppmakerne i Myanmar med våpen, ifølge FNs spesialrapportør Tom Andrews. – Til tross for beviser for at militærjuntaens grusomme forbrytelser siden kuppet i fjor, fortsetter Russland og Kina, som er medlemmer av FNs sikkerhetsråd, å forsyne dem med jagerfly og pansrede kjøretøy, sier Andrews, som er spesialrapportør for menneskerettigheter i Myanmar. – I løpet av samme periode har også Serbia autorisert eksport av raketter og artilleri til Myanmars militære, legger han til.

NRK - 28 feb 22 kl. 17:39

FNs hovedforsamling holdt ett minutts stillhet for Ukraina-krigens ofre

Det hasteinnkalte møtet i FNs hovedforsamling om Russlands invasjon av Ukraina mandag, startet med ett minutts stillhet for de drepte i konflikten. Etter dette krevde presidenten i FNs hovedforsamling, Abdulla Shaid, umiddelbar våpenhvile. De 193 medlemslandene skal i løpet av møtet gi sitt syn på Ukraina-konflikten.

NRK - 06 maj 22 kl. 19:32

Russland støtter Ukraina-resolusjon i Sikkerhetsrådet

Medlemmene av FNs sikkerhetsråd er enige om en erklæring, formulert av Norge og Mexico, som tar til orde for en fredelig løsning i Ukraina. Også Russland har uttrykt støtte til teksten. Den skal formelt vedtas rundt klokken 21 norsk tid, opplyser den norske FN-delegasjonen til NTB.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 09 jun 22 kl. 18:49

Erstatter Norge i FNs sikkerhetsråd

FNs hovedforsamling har besluttet hvilke land som skal overta setet når Norges og fire andre lands periode i Sikkerhetsrådet er omme ved årsskiftet. Ecuador, Japan, Malta, Mosambik og Sveits får da plass i FNs sikkerhetsråd, der de erstatter Norge, India, Irland, Kenya og Mexico. Ingen av de 193 landene i FNs hovedforsamling hadde noen innvendinger mot de nye landene, som ble valgt ved hemmelig stemmegivning, skriver NTB..

NRK - 05 apr 22 kl. 16:54

Zelenskyj til frontalangrep mot Russland i FNs sikkerhetsråd

– Jeg har returnert fra byen Butsja nylig. Russiske styrker har skutt og drept, og prøvd å brenne kroppene. De ble drept hjemme, knust av stridsvogner.

NRK - 24 feb 22 kl. 02:02

FNs sikkerhetsråd møtes kl. 3.30

FNs sikkerhetsråd skal møtes igjen i natt klokka 3.30 norsk tid, opplyser diplomater i FN. Det er Ukraina som har bedt om møtet som blir det andre hastemøtet om Ukraina-krisen denne uka..

NRK - 05 mar 22 kl. 00:56

FNs sikkerhetsråd møtes mandag

FNs sikkerhetsråd skal møtes mandag der de skal diskutere den humanitære krisen i Ukraina, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 10 maj 22 kl. 19:08

Tsjekkia får Russlands plass i FNs menneskerettsråd

FNs hovedforsamling har besluttet at Tsjekkia skal overta Russlands plass i FNs menneskerettsråd. Et flertall av medlemmene i FNs hovedforsamling vedtok i begynnelsen av april å suspendere Russland fra FNs menneskerettsråd, og tirsdag gikk plassen i stedet til Tsjekkia. Det var ingen andre kandidater til å overta Russlands plass i rådet, som har 47 medlemsland.

Klartale - 31 maj 22 kl. 16:30

To kjemper møtes til kamp

Rafael Nadal og Novak Djokovic er to av verdens beste tennisspillere. Tirsdag møtes de til en tøff kamp. Der skal de kjempe om en plass videre til semifinalen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 1 time siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 2 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 2 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.

NRK - 3 timer siden

Kyivs ordfører ber Nato om hjelp

Kyivs ordfører oppfordrer Nato-lederne som nå er samlet til toppmøte i Madrid, om å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen. Flere land kan komme til å bli neste offer hvis Russland ikke blir stanset, heter det i en advarsel fra Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. – Våkne opp, folkens.

NRK - 3 timer siden

En av tre unge har aldri lest Bibelen

En tredel av alle under 30 år har aldri åpnet en bibel, viser en undersøkelse. Bibellesingen faller samtidig som det blir flere ikke-religiøse, sier sosiolog. Religionssosiolog Erlend Hovdkinn Fonn ser sammenhengen mellom det at færre regner seg som religiøse og at færre leser Bibelen.

NRK - 3 timer siden

Ingen skadet i brann på Hop i Bergen

Brannmannskapene har kontroll over en brann i en seksjon av et trehus med flere leiligheter på Hop i Bergen, opplyser politiet. – Vi fikk melding klokken 3.14 om brann i et stort hus, opplyser operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NRK.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com