NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 23:08

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke russiske «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om å annektering av fire regioner i Ukraina ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme «folkeavstemningene». Fredag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere lekkasjene i gassrørledningene etter innkalling fra Russland. Ambassadørene startet med å diskutere de folkerettsstridige «folkeavstemningene», der Russland har erklært fire ukrainske områder som russiske. Det gjelder Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Russlands, Ukraina, Russland, USA, Albania, Donetsk, Zaporizjzja

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FNs, sikkerhetsråd, fordømmer, ikke, russiske, folkeavstemningeri , Ukraina, etter, russisk veto
NRK - 04 jun 22 kl. 06:10

Fordømmer drap på FN-soldater i Mali

FNs sikkerhetsråd fordømmer fredagens angrep i Mali der to FN-soldater ble drept og en tredje såret i en bombeeksplosjon. – Medlemmene i FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste angrepet mot Minusma 3. jui nær Douentza, der to fredsbevarende soldater fra Egypt ble drept og en annen såret, står det i en uttalelse fra Sikkerhetsrådet natt til lørdag norsk tid.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om annektering av fire regioner i Ukraina, ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme de ufrie «folkeavstemningene». – Igjen har Russland misbrukt sin veto-rett.

NRK - 28 jul 22 kl. 03:55

FN-fordømmelse av henrettelser i Myanmar

Et enstemmig FNs sikkerhetsråd fordømmer henrettelsen av fire politiske fanger i Myanmar. Rådet krever «fullstendig respekt for menneskerettighetene». I et vedtak onsdag krever de femten medlemmene i Sikkerhetsrådet at alle former for vold må opphøre, og at rettsstatens prinsipper respekteres.

NRK - 23 jul 22 kl. 13:28

Guterres fordømmer angrep i Odesa

FNs generalsekretær Antonio Guterres fordømmer angrepet mot havnen i Odesa. Det sier talsperson Farhan Haq, ifølge Reuters. Guterres understreker at både Russland, Ukraina og Tyrkia er forpliktet til å overholde sin del av kornavtalen som ble undertegnet fredag.

NRK - 14 maj 22 kl. 02:54

Sikkerhetsrådet fordømmer journalistdrap

FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste drapet på Al Jazeera-reporter Shireen Abu Akleh. – Medlemmene av Sikkerhetsrådet ber om en umiddelbar, grundig, transparent, rettferdig og upartisk etterforskning av drapet, heter det i en uttalelse. Norge har sammen med De forente arabiske emirater og USA forhandlet fram uttalelsen, som alle 15 medlemmene i rådet er enige i.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke russisk annektering i Ukraina etter russisk veto

Fredag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere lekkasjene i gassrørledningene etter innkalling fra Russland. Ambassadørene startet med å diskutere de folkerettsstridige «folkeavstemningene», der Russland har erklært fire ukrainske områder som russiske. Det gjelder Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja.

NRK - 03 nov 22 kl. 20:15

FN fordømmer USAs Cuba-blokade

FNs hovedforsamling har med 185 mot 2 stemmer stemt for en resolusjon som krever slutt på USAs blokade av Cuba. USAs sanksjoner mot Cuba ble iverksatt i 1972 og er en av de lengste boikottene i sitt slag noensinne. Hvert år siden 1992 har Cuba fremmet et forslag om å fordømme sanksjonene under FNs hovedforsamling i New York.

NRK - 09 jun 22 kl. 18:49

Erstatter Norge i FNs sikkerhetsråd

FNs hovedforsamling har besluttet hvilke land som skal overta setet når Norges og fire andre lands periode i Sikkerhetsrådet er omme ved årsskiftet. Ecuador, Japan, Malta, Mosambik og Sveits får da plass i FNs sikkerhetsråd, der de erstatter Norge, India, Irland, Kenya og Mexico. Ingen av de 193 landene i FNs hovedforsamling hadde noen innvendinger mot de nye landene, som ble valgt ved hemmelig stemmegivning, skriver NTB..

Klartale - 28 jun 22 kl. 10:24

Kurdisk nettverk fordømmer angrepet i Oslo

– Det er skammelig at fred og friheten ble angrepet. Demokratiet, fred og frihet er vårt mål som vi kurdere kjempet og fortsatt kjemper form, sier Masoud Naseri i en appell. Han er talsperson for Kurdisk Diaspora Senter i Norge.

NRK - 12 okt 22 kl. 22:15

FN fordømmer tvangsinnlemmelse

FNs hovedforsamling har vedtatt en resolusjon som fordømmer Russland tvangsinnlemmelse av ukrainske områder. Siden mandag har FNs hovedforsamling diskutert Russlands annektering av okkuperte områder i Ukraina. Russland har erklært fire ukrainske områder som russiske.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Stabil tilstand etter knivstikking i Oslo

En person ble tidligere lørdag kveld sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på T-banen i Oslo. Ifølge politiet var personen kritisk skadet. Tilstanden skal nå være stabil.

NRK - 2 timer siden

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 3 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 2 timer siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 3 timer siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 3 timer siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 3 timer siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 3 timer siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 3 timer siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com