NRK > Nyheter

Saturday, 23 September, 12:22

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke russisk annektering i Ukraina etter russisk veto

Fredag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere lekkasjene i gassrørledningene etter innkalling fra Russland. Ambassadørene startet med å diskutere de folkerettsstridige «folkeavstemningene», der Russland har erklært fire ukrainske områder som russiske. Det gjelder Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizjzja. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme «folkeavstemningene». Forslaget ble stemt ned etter at Russland brukte vetoretten sin..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Russland, Donetsk, Zaporizjzja, USA, Albania, Ukraina

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FNs, sikkerhetsråd, fordømmer, ikke, russisk, annekteringi , Ukraina, etter, russisk veto
NRK - 02 apr 23 kl. 06:11

Zelenskyj fordømmer FNs sikkerhetsråd

– Dessverre har vi noen absurde og destruktive nyheter, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale sent lørdag kveld. Han fortsatte med å fortelle at en fem måneder gammel gutt døde i et bombeangrep fra russiske styrker fredag. – Og samtidig skal Russland lede FNs sikkerhetsråd.

NRK - 04 jun 22 kl. 06:10

Fordømmer drap på FN-soldater i Mali

FNs sikkerhetsråd fordømmer fredagens angrep i Mali der to FN-soldater ble drept og en tredje såret i en bombeeksplosjon. – Medlemmene i FNs sikkerhetsråd fordømmer på det sterkeste angrepet mot Minusma 3. jui nær Douentza, der to fredsbevarende soldater fra Egypt ble drept og en annen såret, står det i en uttalelse fra Sikkerhetsrådet natt til lørdag norsk tid.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om annektering av fire regioner i Ukraina, ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme de ufrie «folkeavstemningene». – Igjen har Russland misbrukt sin veto-rett.

NRK - 30 sep 22 kl. 21:28

FNs sikkerhetsråd fordømmer ikke russiske «folkeavstemninger» i Ukraina etter russisk veto

Et forslag i FNs sikkerhetsråd om å fordømme Russlands «folkeavstemninger» om å annektering av fire regioner i Ukraina ble nedstemt, fordi Russland la ned veto. USA fremmet sammen med Albania et forslag om å fordømme «folkeavstemningene». Fredag møtes FNs sikkerhetsråd for å diskutere lekkasjene i gassrørledningene etter innkalling fra Russland.

NRK - 27 dec 22 kl. 20:58

FNs sikkerhetsråd fordømmer Talibans kvinneforbud

FNs sikkerhetsråd ba tirsdag Taliban om å gi kvinner og jenter «full, likestilt og meningsfull deltagelse i samfunnet», melder Reuters. I forrige uke innførte Taliban et forbud mot kvinnelige studenter, lørdag ble dette fulgt opp med et vedtak om å forby kvinner å jobbe for internasjonale hjelpeorganisasjoner. Sikkerhetsrådet sier de fordømmer avgjørelsen og mener den vil ha en betydelig og umiddelbar påvirkning for hjelpeorganisasjoner.

NRK - 28 jul 22 kl. 03:55

FN-fordømmelse av henrettelser i Myanmar

Et enstemmig FNs sikkerhetsråd fordømmer henrettelsen av fire politiske fanger i Myanmar. Rådet krever «fullstendig respekt for menneskerettighetene». I et vedtak onsdag krever de femten medlemmene i Sikkerhetsrådet at alle former for vold må opphøre, og at rettsstatens prinsipper respekteres.

NRK - 19 jan 23 kl. 15:21

Norge vil tilbake i FNs sikkerhetsråd

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) bekrefter nå at Norge igjen vil stille til medlemskap i FNs sikkerhetsråd. Men neste mulighet ligger langt fram i tid og kommer først i 2039–2040. Huitfeldt kom med sin avklaring i Stortingets debatt om den norske perioden i Sikkerhetsrådet i dag.

NRK - 06 jun 23 kl. 19:52

Fem nye medlemmer valgt til FNs sikkerhetsråd

Algerie, Guyana, Sierra Leone, Sør-Korea og Slovenia ble tirsdag valgt som nye medlemmer av FNs sikkerhetsråd for en toårsperiode. Mens de fire første landene ble valgt enstemmig av FNs 193 medlemsland, fikk Slovenia den femte og siste plassen etter å ha vunnet over Belarus med 153 mot 38 stemmer. De fem landene tar over for Albania, Brasil, Gabon, Ghana og De forente arabiske emirater, som går ut av Sikkerhetsrådet ved årsskiftet.

NRK - 13 jul 23 kl. 00:37

FNs sikkerhetsråd møtes etter ny nordkoreansk rakettest

FNs sikkerhetsråd samles torsdag etter at Nord-Korea onsdag prøveskjøt en interkontinental ballistisk rakett. Storbritannia, som for tiden har formannskapet i FNs sikkerhetsråd, opplyste natt til torsdag at Sikkerhetsrådet skal møtes i New York torsdag for å diskutere Nord-Koreas siste rakettest. Det skjer etter oppfordring fra USA, Albania, Frankrike, Japan, Malta og Storbritannia.

NRK - 23 jul 22 kl. 13:28

Guterres fordømmer angrep i Odesa

FNs generalsekretær Antonio Guterres fordømmer angrepet mot havnen i Odesa. Det sier talsperson Farhan Haq, ifølge Reuters. Guterres understreker at både Russland, Ukraina og Tyrkia er forpliktet til å overholde sin del av kornavtalen som ble undertegnet fredag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Foreningen Fri fikk Humanistprisen

Foreningen Fri er tildelt Humanistprisen 2023 for arbeidet og håndtering i tiden etter terrorangrepet mot London pub i fjor sommer. Foreningen mottok prisen på Human-Etisk Forbunds landsmøte fredag kveld. Humanistprisen er på 100.

NRK - 1 time siden

Iraks statsminister til Moskva

Iraks statsminister Mohammed Shia Al-Sudani skal besøke Moskva i løpet av de neste ukene, heter det i en uttalelse fra det irakiske utenriksdepartementet lørdag..

NRK - 1 time siden

Hotellgjester måtte evakueres fra skogbrann på Sicilia

To personer mistet livet og 700 turister måtte evakueres fra et hotell etter skogbranner på Sicilia i natt. Hotellgjestene ble evakuert fra et hotell i nærheten av byen Cefalu. Gjestene måtte fraktes til en lokal idrettshall da flammene kom nærmere.

NRK - 2 timer siden

Ukraina: Russiske flåtesjefer drept i angrep

Ukraina hevder at det de omtaler som «senior russiske flåtesjefer» er blitt drept i angrepet på Sevastopol fredag, melder AFP. Det er foreløpig ikke kommet opplysninger om navn. Ukraina angrep Svartehavsflåtens hovedkvarter i Sevastopol på Krim fredag.

NRK - 2 timer siden

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død

Tidligere sosialminister Ruth Ryste er død. Hun ble 91 år gammel. Ryste døde torsdag, skriver Varden.

NRK - 8 timer siden

Stort kvikkleireskred på E6 nær Göteborg – flere skadd

Et stort kvikkleireskred forårsaket av regn gjør at E6 er stengt i begge retninger ved Stenungsund, nord for Göteborg. Flere kjøretøy, inkludert en buss, er rammet. – Tre skadde er fraktet til sykehus, opplyser vakthavende befal Fredrik Flyberg i politiet til nyhetsbyrået TT..

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i utbrent campingvogn

Lørdag ble nødetatene varslet om brann i en campingvogn i Stord kommune. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen, og etter en stund ble det gjort funn av en død person inne i brannruinene. – Politiet arbeider ut i fra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen.

NRK - 3 timer siden

Fant nesten 200 kilo kokain blant agurker

Nesten 200 kilo kokain og flytende metamfetamin ble forrige uke funnet i to trailere ved en grenseovergang mellom USA og Mexico, opplyser grensevakten i USA. Begge funnene var ved grenseovergangen i Otay Mesa i San Diego, heter det i en pressemelding fra grensevakten. Det første funnet ble gjort 12.

NRK - 3 timer siden

Bil kjørte på elg og havnet på taket

En bil har kjørt på en elg i Melhus lørdag morgen. Bilen havnet på taket etter ulykken, og føreren har kommet seg ut av kjøretøyet, opplyser politiet. Elgen har stukket til skogs, og viltnemnda er varslet..

NRK - 3 timer siden

Aftonbladet: Skudd mot bolig i Sollentuna

En mann har avfyrt skudd mot inngangen til en bolig i Sollentuna nord for Stockholm, men ingen er skadd, ifølge Aftonbladet. Ifølge avisens opplysninger skal vitner ha sett en mistenkt skytter forlate stedet i en taxi. Politiet har satt i gang en etterforskning, men ingen er pågrepet, skriver Aftonbladet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com