NRK > Nyheter

Thursday, 28 March, 09:24

NRK - 19 dec 22 kl. 03:43

FNs matvaresjef gir seg

Sjefen for FNs matvareprogram, amerikanske David Beasley, sier han vil gi seg når perioden hans går ut i april neste år. Beasley, som var guvernør i California fra 1995 til 1999, fikk toppjobben i Verdens matvareprogram (WFP) i 2017. Han ble nominert av daværende president Donald Trump til FN-organet, som siden 1992 har vært ledet av amerikanere. Under hans ledelse fikk WFP Nobels fredspris i 2020 for sin innsats mot hungersnød og for at sult ikke skal brukes som våpen i krig og konflikter. WFP-direktører utnevnes normalt for fem år av gangen, men Beasleys periode ble forlenget med ett år i mars.
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, David Beasley, California, Verdens, WFP, Donald Trump, FN, WFP Nobels, Beasleys, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FNs, matvaresjef, gir, seg
NRK - 03 maj 23 kl. 16:39

FNs lastebiler med nødhjelp plyndres i krigsherjet Sudan

FNs nødhjelpssjef er i Sudan for å sikre hjelp til millioner av sivile. Men kampene fortsetter, og seks lastebiler med nødhjelp på vei til Darfur er plyndret. Våpenhvilen som utløper onsdag, hindrer ikke generalene i å fortsette sin brutale maktkamp i Sudan.

NRK - 02 apr 23 kl. 06:11

Zelenskyj fordømmer FNs sikkerhetsråd

– Dessverre har vi noen absurde og destruktive nyheter, sa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale sent lørdag kveld. Han fortsatte med å fortelle at en fem måneder gammel gutt døde i et bombeangrep fra russiske styrker fredag. – Og samtidig skal Russland lede FNs sikkerhetsråd.

NRK - 13 sep 23 kl. 17:32

FNs Sudan-utsending gir seg

FNs spesialutsending til Sudan, Volker Perthes, opplyser at han trekker seg. Perthes er erklært uønsket i Sudan. – Jeg er takknemlig overfor FNs generalsekretær for muligheten og for at han har stolt på meg, men jeg har bedt ham om å løse meg fra tjenesten, sa Perthes til Sikkerhetsrådet i New York.

NRK - 30 dec 23 kl. 04:00

Flere land fordømte Russlands angrep i FNs sikkerhetsråd

FNs sikkerhetsråd diskuterte fredag kveld Russlands omfattende angrep mot Ukraina natt til fredag. Flere land fordømte angrepene Ukraina ba om et hastemøte, etter at minst 30 sivile ble drep og 160 mennesker såret i det som blir omtalt om det største russiske luftangrepet siden invasjonen av Ukraina 24. februar 2022.

Klartale - 23 nov 22 kl. 06:00

Ninas blod redder liv

– Det gjør ikke noe vondt, sier Nina Reims.En solid nål henter ut blod fra armen hennes. Vanligvis tar det kun 5 til 10 minutter å gi blod på vanlig måte.

NRK - 21 okt 23 kl. 13:05

Norge øker støtten til FNs organisasjon for palestinske flyktninger

Norge øker støtten til FNs organisasjon for palestinske flyktninger, skriver Regjeringen i en pressemelding. – Det gir håp at en første konvoi med nødhjelp nå har sluppet inn i Gaza. Men det haster å få mer mat, vann og medisiner inn.

NRK - 11 okt 22 kl. 00:36

FNs hovedforsamling avviser russisk ønske om hemmelig Ukraina-avstemning

Et stort flertall av de 193 medlemslandene i FN avviser Russlands ønske om å holde hemmelig avstemning knyttet til landets annektering av deler av Ukraina. Det store flertallet stemte i favør av åpen avstemning rundt et resolusjonsutkast på møtet i FNs hovedforsamling mandag kveld norsk tid. FN-medlemmene hadde samlet seg for å diskutere Russlands annekteringer av fire regioner i Ukraina.

NRK - 17 jul 23 kl. 19:31

Sametinget deltar på FNs ekspertmekanisme for urfolk

Denne uken deltar Eirik Larsen, politisk rådgiver for Sametinget, på FNs ekspertmekanisme for urfolk (EMRIP) sin 16. Sesjon i Genève. Det melder Sametinget.

NRK - 03 sep 22 kl. 08:37

Russland venter på visum for hovedforsamling i FN

Russland sier de ikke har fått innvilget visum for den russiske delegasjonen som skal til FNs hovedforsamling senere i september. I et brev til FNs generalsekretær António Guterres uttrykker Russlands FN-ambassadør Vasilij Nebenzia bekymring for situasjonen. – Å utstede visum er vertslandets juridiske plikt, ikke en rettighet eller et privilegium, sier han.

NRK - 16 nov 22 kl. 15:29

Første FN-kolonne med nødhjelp har nådd Tigray

FNs første lastebilkolonne med mat og nødhjelpsutstyr har nådd fram til den konfliktrammede regionen Tigray, nord i Etiopia, opplyser FNs matvareprogram onsdag. Gjenopprettingen av bistandsleveranser til Tigray var en sentral del av fredsavtalen mellom etiopiske myndigheter og Tigray-folkets frigjøringsfront (TPLF), som ble undertegnet i begynnelsen av november. FNs leveranse kommer dagen etter at Røde Kors' (ICRC) første leveranser med nødhjelp nådde Tigray.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Putin truer med å skyte ned ukrainske F-16-fly

Russland vil skyte ned F-16-fly når Ukraina får dem, også om de tar av fra baser i andre land, sier Russlands president Vladimir Putin. I en tale til russiske flygere på en base i Tver onsdag understreket Putin at Russland ikke har noen planer om å angripe noe Nato-land, inkludert Polen, de baltiske landene og Tsjekkia. – Men hvis Vesten forsyner Ukraina med F-16-fly, vil de bli skutt ned, sa han og gjorde det klart at slike fly er legitime mål, også om de brukes fra flybaser i andre land.

NRK - 10 minutter siden

Nye tall bekrefter resesjon i Storbritannia

Ferske tall fra Storbritannias Statistisk sentralbyrå (ONS) bekrefter at landet er inne i resesjon. Storbritannias bruttonasjonalprodukt (BNP) falt med 0.3 prosent i siste kvartal i 2023, skriver The Guardian.

NRK - 45 minutter siden

Gruve med fangede gruvearbeidere nesten oversvømt

Gruven der 13 gruvearbeidere er fanget, i Amur-regionen i Russland, er nesten oversvømt, melder det statlige russiske nyhetsbyrået RIA, ifølge Reuters. Arbeiderne har vært fanget i gullgruven, som er en av Russlands største, siden det gikk et ras 19. mars.

NRK - 1 time siden

Ukraina har skutt ned 26 russiske droner

Ukraina sier at de natt til torsdag skjøt ned 26 droner som ble avfyrt fra Russland. Det ukrainske militæret melder på Telegram at russerne skjøt både krysserraketter, S-300-raketter og 28 droner mot Ukraina i løpet av natten. – 26 angrepsdroner av Shahad-typen ble skutt ned i Odesa, Kharkiv, Dnipropetrovsk og Zaporizjzja, sier Mykola Olesjtsjuk som er sjef for flyvåpenet.

NRK - 1 time siden

Nordmenn hamstrer egg i Sverige

Mangelen på egg i norske butikker har ført til at nordmenn hamstrer egg også i butikkene rett over svenskegrensen. Allerede på tirsdag gikk Maxi-Mat på Nordby-senteret ved Svinesund tomt for egg, skriver Nettavisen. Hos Nordby Supermarket på samme senter måtte man samme dag innføre begrensning på hvor mange egg man kunne handle inn, maks tre 20-pakninger per husstand.

NRK - 3 timer siden

Navalnyj-portretter malt nær sovjetisk krigsminnesmerke i Wien

To portretter av den avdøde russiske regimekritikeren Aleksej Navalnyj er malt på en vegg bak et minnesmerke for sovjetiske soldater i Østerrikes hovedstad. Navalnyjs kamp mot korrupsjon i Russland og demonstrasjoner mot myndighetene i Kreml gjorde ham til en av president Vladimir Putin største fiender. Han døde i en straffeleir i den arktiske delen av Russland i februar.

NRK - 3 timer siden

Frankrike saksøker tenåring

Frankrike saksøker en tenåring etter falske anklager om at en rektor skal ha slått henne da de kranglet om bruken av islamsk hodeplagg. Det opplyser den franske statsministeren ifølge BBC. Rektoren skal ha insistert på at hun fjernet hodeplagget på skolens område, som fransk lov krever.

NRK - 4 timer siden

Russland kan ha brukt ny styrt bombe i angrep mot Kharkiv

Russland kan ha brukt en ny type styrt bombe i et angrep på Kharkiv der en person ble drept onsdag, sier lokale tjenestemenn. – Dette er noe imellom en styrt bombe, som de har brukt nylig, og en rakett. Du kan si det er en flygende bombe, sier den regionale politisjefen Volodymyr Tymosjko.

NRK - 5 timer siden

Tre lyktestolper har blitt veltet ut i veien i Rogaland

Tre lyktestolper har i løpet av kort tid natt til torsdag blitt veltet på ulike fylkesveier i Time i Rogland. Alle steder lå de ut i veibanen. Politiet har vært på alle stedene og gjort undersøkelser.

NRK - 6 timer siden

Haukelifjell åpnet

E134 over Haukelifjell ble natt til torsdag åpnet for vanlig trafikk etter at det onsdag kveld ble innført kolonnekjøring på grunn av uvær. På de andre viktige fjellovergangene i Sør-Norge er det åpent, men det meldes om glatt føre på riksvei 7 over Hardangervidda, opplyser Statens vegvesen. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com