NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 10:34

NRK - 22 mar 23 kl. 11:31

FN takkar Noreg for innsatsen for fred

FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjonar, Jean-Pierre Lacroix. takkar Noreg for den varige støtta til FNs fredsbevaring, melder FN i ei pressemelding. I år er det 75 år sidan FNs fredsbevaring starta. Noreg er i dag den 73. største bidragsytaren til oppdraga med 43 medarbeidarar i seks operasjonar..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Pierre Lacroix, Noreg, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN takkar, Noreg, for, innsatsen, for, fred
Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

NRK - 25 maj 23 kl. 06:29

Kirkens Bymisjon: Noreg bryt plikter ovanfor bustadlause EU-migrantar

Norske styresmakter må ta ei langt meir aktiv rolle i å hindre og motverke at EU-migrantar står utan bustad, meiner Kirkens Bymisjon. I ei ny kartlegging skriv dei at Noreg bryt menneskerettslege plikter og at gruppa er definert ut av det norske velferdssystemet fordi dei manglar fast bustad. Det kallar Mari Seilskjær i Kirkens Bymisjon for kynisk.

NRK - 05 dec 22 kl. 00:25

Verdal kommune vil lagre vindturbinar i raudlista elvedelta

Verdal kommune i Trøndelag ønsker å fylle igjen eit raudlista elvedelta for å skaffe lagerplass til vindturbinar. Dårleg nytt for fuglane, meiner Birdlife Noreg. – Vi er midt i ei global og ei norsk naturkrise.

NRK - 05 dec 22 kl. 11:13

Noreg gir 325 millionar til matsikkerheit i Somalia

Den norske regjeringa har bestemt å gje 25 millionar til akutt mathjelp til tørkeramma område av Somalia. Afrikas Horn er råka av den mest omfattande tørka på 40 år. Mange stader har både dyr og avlingar døydd, og mange har flykta frå heimane sine for å finne mat.

NRK - 15 jan 23 kl. 11:33

Straumprisen 20 gongar så høg i Bergen som i Oslo

Sundag er det store skilnader på straumprisane internt i Sør-Noreg. I morgontimane (mellom klokka 05 og 60) sundag kosta straumen 5 øre/kwh på Aust- og Sørlandet, medan prisen var 106 øre/kWh i vest, skriv Europower.no.

NRK - 24 feb 23 kl. 10:09

Dømd til fengsel etter urmakarinnbrot

To menn i 30- og 40-åra frå Romania er dømd til fengsel etter innbrotet i ei urmakarforretning i Molde i fjor haust. Dei to braut seg inn og stal 133 klokker som hadde ein utsalsverdi på rundt 3,3 millionar kroner. Dei stakk så av i ein stolen bil og det blei starta ei politijakt.

NRK - 16 maj 23 kl. 14:21

Historisk låg straumpris på 17. mai

Det blir låge straumprisar i heile landet på grunnlovsdagen. Midt- og Nord-Noreg knusar tidlegare botnrekordar både for døgnpris og på timenivå. Natt til 17.

NRK - 26 feb 23 kl. 10:31

Støre berømmer brannvesenet for innsatsen i Kragerø

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier trehusbrannen i Kragerø sentrum har gjort sterkt inntrykk. Han takker for innsatsen med å slukke brannen. – Vi la oss lørdag kveld til bildene av en voldsom brann i trehusbebyggelsen i Kragerø.

NRK - 30 nov 22 kl. 18:02

Stoltenberg helsar norsk-tysk samarbeid velkomen

Generalsekretær i Nato Jens Stoltenberg er positiv til forslaget frå Noreg og Tyskland om å opprette eit senter som skal overvake undersjøisk infrastruktur. – Eg helsar forslaget frå Tyskland og Noreg varmt velkomen, seier Stoltenberg. Han ser fram til å diskutere saka med Olaf Scholz og Jonas Gahr Støre seinare onsdag.

NRK - 29 nov 22 kl. 16:42

Noreg kjøper luftvernrakettar frå Polen

For første gong kjøper Noreg berbare luftvernrakettar til bruk i Hæren. Våpena blir kjøpt frå Polen, og blir levert neste år. Kontrakten er på rundt 350 millionar kroner, opplyser Forsvarsmateriell i ei pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 10 minutter siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 45 minutter siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 45 minutter siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke på E6 ved Ulven i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på E6 inngående på Ulven i Oslo. Tre bilister er involvert. En person har smerter i brystet, og blir sjekket av ambulanse på stedet.

NRK - 2 timer siden

AFP: Åtte skadd i «uavbrutt bombing» av russisk grenseby

Åtte mennesker skal være skadd i byen Shebekino i den russiske regionen Belgorod på grensen til Ukraina etter «uavbrutt bombing». Det hevder guvernøren i området på Telegram, ifølge nyhetsbyrået AFP. Guvernør Vyacheslav Gladkov anklager Ukraina for å stå bak angrepene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com