NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 11:17

NRK - 16 sep 22 kl. 11:15

FN skal undersøke angivelig massegrav

FN vil sende et team til den ukrainske byen Izium for å undersøke en angivelig massegrav. Ukraina sier de har funnet 450 mennesker begravd nær byen, som har vært okkupert av russiske styrker. – 450 graver, og dette er bare ett av massegravstedene som er oppdaget nær Izium. I de okkuperte områdene har terror, vold, tortur og massemord hersket i flere måneder, sier Mykhailo Podoljak, en nær rådgiver av Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, i en uttalelse fredag. Ifølge etterforskningsleder i Kharkiv-regionen, Serhij Bolvinov, er det ett av de største massegravstedene som er funnet i en frigjort by..
Les mer på NRK


Les mer om:
Izium, Mykhailo Podoljak, Ukrainas, Volodymyr Zelenskyj, Kharkiv, Bolvinov

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN skal, undersøke, angivelig, massegrav
NRK - 07 okt 22 kl. 21:11

CNN: Ukraina melder om funn av massegrav i Lyman i Ukraina

Det er avdekket to gravsteder i den tidligere russisk-okkuperte byen Lyman øst i Ukraina, hvorav det ene er en massegrav, oppgir ukrainske myndigheter. På det ene stedet er det oppdaget om lag 200 enkeltgraver, mens det andre stedet er en massegrav der det kan være gravlagt både soldater og sivile, ifølge Pavlo Kyrylenko, lederen for den militære administrasjonen i Donetsk, ifølge CNN. – Det nøyaktige antallet er ikke fastsatt ennå, sier han fredag kveld.

NRK - 13 jul 23 kl. 17:03

Norge er forferdet over funnet av en massegrav i Sudan

Utenriksdepartementet skriver på Twitter at volden i Sudan må stoppe, etter funn av en massegrav i Vest-Darfur i Sudan. Minst 87 personer, deriblant etniske masaliter, er funnet i en massegrav i Darfur vest i Sudan, meldte FN torsdag formiddag. – Vi fordømmer på det sterkeste drap på sivile og all vold mot dem, skriver Utenriksdepartementet i en melding på Twitter.

NRK - 14 nov 23 kl. 09:30

Sykehusdirektør: 179 begravet i massegrav

Sykehusdirektøren ved al-Shifa sykehuset i Gaza sier 179 personer er begravet i en massegrav på et område. Det inkluderer også babyer og pasienter som døde på intensivavdelingen. – Vi var tvunget til å begrave dem i en massegrav, sier sykehusdirektør Mohammad Abu Salmiyah, ifølge nyhetsbyrået AFP..

Klartale - 16 sep 22 kl. 08:48

Massegrav funnet i Ukraina

Ukraina har tatt tilbake kontrollen over byen Izium. Russiske styrker har okkupert byen. Serhij Bolvinov leder etterforskningen i Kharkiv-regionen.

Klartale - 22 maj 23 kl. 06:30

De unge er fornøyde med foreldrene sine

I vår har over 41.000 barn og unge svart på undersøkelsen Ung i Oslo. Resultatet legges fram i dag (mandag).

Klartale - 05 jun 23 kl. 06:00

Dette er partienes viktigste saker

11. september 2023 er valgdagen for kommune- og fylkestingsvalget. Der skal det bestemmes hvem som skal styre de ulike kommunestyrene og fylkestingene rundt om i landet.

NRK - 13 jul 23 kl. 09:46

Reuters: Massegrav funnet i Sudan

En massegrav med minst 87 personer skal være avdekket i den vestlige delen av Darfur i Sudan, melder nyhetsbyrået Reuters. De 87 skal alle være del av masalittfolket, som i stor grad er hjemmehørende i Darfur. Ifølge Reuters skal det være informasjon som peker i retning av at det er den paramilitære gruppen RSF (Rapid Support Forces) og deres allierte som står bak massedrapet.

NRK - 13 jul 23 kl. 09:46

FN: Massegrav funnet i Sudan

En massegrav med minst 87 personer skal være avdekket i den vestlige delen av Darfur i Sudan, melder nyhetsbyrået Reuters. De 87 skal alle være del av masalittfolket, som i stor grad er hjemmehørende i Darfur. Ifølge Reuters skal det være informasjon som peker i retning av at det er den paramilitære gruppen RSF (Rapid Support Forces) og deres allierte som står bak massedrapet.

Klartale - 15 jun 22 kl. 13:46

Vil finne ut om 500 stortings-representanter har misbrukt goder

Det siste året har det vært flere nyheter om at politikere har misbrukt ulike goder for Stortings-representanter. Nå skal Riksrevisjonen finne ut hvor mange som har gjort det.De vil se på fire av ordningene.

Klartale - 07 sep 22 kl. 13:00

Slik er de unges liv i sosiale medier

– Klare for neste spørsmål? spør lærer Birgitte Fjelde Gunnarson.– Nei, vi trenger litt mer tid, svarer en elev.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 15 minutter siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 15 minutter siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 1 time siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 30 minutter siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 1 time siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 45 minutter siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.

NRK - 45 minutter siden

Rapport om Riksrevisjonen legges fram torsdag

Utvalget som har sett på hvordan Riksrevisjonen jobber, skal overlevere sin innstilling til Stortinget torsdag. Utvalget ble satt ned av Stortinget i 2021. Det ble bedt om å evaluere Riksrevisjonens virksomhet og foreslå en ny lov.

NRK - 1 time siden

India: Straks fremme hos innesperrede

Redningsarbeidere har gravd seg fram til de 41 gruvearbeiderne som har vært innesperret i en tunnel i India i 17 dager. Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne. De skal nå hentes ut i trygghet, sier en tjenesteperson til Reuters.

NRK - 1 time siden

Drapssiktet fremstilles for fengsling

Den 18 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept en 22 år gammel mann i Porsgrunn natt til mandag, fremstilles i dag for varetektsfengsling. Kvinnen godtar å bli fengslet og kommer derfor ikke til å møte i retten. 18-åringen hadde et forhold til drapsofferet og de to flyttet før helgen inn i leiligheten der drapet skjedde.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com