NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 12:50

NRK - 21 dec 22 kl. 00:22

FN letter på våpenembargo mot Kongo – forlenger fredsbevarende oppdrag

FNs sikkerhetsråd har vedtatt lettelser i våpenembargoen mot Kongo. Samtidig forlenges mandatet til den fredsbevarende FN-styrken i landet med ett år. Målet er fortsatt at Monusco-styrken kan avvikles på sikt. I resolusjonen om å forlenge oppdraget, fordømmer et enstemmig sikkerhetsråd alle væpnede grupper – kongolesiske og utenlandske – som er aktive i landet. Rådet krever umiddelbar stans i volden, destabiliserende virksomhet og «ulovlig utnytting og smugling av naturressurser».
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Kongo, FN, Monusco, M23, Ntb-ap

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN letter, våpenembargomot , Kongo, forlenger, fredsbevarende, oppdrag
NRK - 04 mar 23 kl. 11:37

M23-opprørerne i Kongo skal ha gått med på våpenhvile

M23-opprørerne i Kongo har ifølge Angolas president João Lourenço gått med på en våpenhvile som trer i kraft 7. mars. Lourenço har på vegne av Den afrikanske unionen (AU) meklet i konflikten mellom Kongo og Rwanda, som FN anklager for å støtte M23-opprørerne militært.

Klartale - 30 sep 22 kl. 12:35

Tre livvakter fra politiet stanset med våpen på flyplass

Torsdag var tre livvakter fra Politiets sikkerhets-tjeneste (PST) på vei til Kongo. På N’djili-flyplassen ble de stanset for kontroll.De var der for å gjøre klart for å være livvakt for Espen Barth Eide.

NRK - 04 mar 23 kl. 14:17

Macron varsler straffetiltak hvis fredsprosessen i Kongo avspores

Frankrikes president Emmanuel Macron lover penger til de konfliktrammede områdene i det østlige Kongo. Under et besøk i Kongo kunngjorde Macron en hjelpepakke på 34 millioner euro. Macron advarer om straffetiltak mot dem som forsøker å spolere fredsprosessen.

NRK - 02 nov 22 kl. 12:28

Kenya sender soldater til Kongo for å bekjempe opprørere

Kenya sender soldater til Kongo for å delta i en regional styrke som skal bekjempe opprørere øst i landet, opplyser president William Ruto. – Som naboer er vår og Kongos skjebne sammenvevd, sa Ruto på en seremoni Nairobi onsdag. Soldatene er del av en regional styrke med bidrag fra Burundi, Uganda og Sør-Sudan.

NRK - 01 dec 22 kl. 18:09

50 sivile drepne i Kongo

Opprørsgruppa M23 og deira støttespelarar skal torsdag ha drepe 50 personar i byen Kishishe aust i Kongo, melder Reuters. Kongo skuldar på nabolandet Rwanda for at opprørsgruppa M23 igjen er aktiv. Rwanda nektar for å ha støtta opprørarane.

Klartale - 20 jan 23 kl. 12:33

Minst 145 kan være døde i Kongo

Natt til torsdag sank en båt i Kongo. Den hadde altfor mange mennesker i. Nå frykter myndighetene at minst 145 personer er døde.

NRK - 08 mar 23 kl. 16:22

Aktor ber om dødsstraff for drap på italiensk ambassadør i Kongo

Påtalemyndigheten i Kongo ber om dødsstraff i saken mot seks menn som er tiltalt for å ha drept Italias ambassadør i 2021. Påstanden om dødsstraff ble lagt fram i retten i hovedstaden Kinshasa onsdag. Kongo har i praksis stanset gjennomføringen av henrettelser siden 2003, men landets domstoler fortsetter å dømme personer til døden.

NRK - I førrgår: 05:43

Storbritannia forlenger tollfri import fra Ukraina

Storbritannia forlenger ordningen med tollfri import av ukrainske varer til mars neste år. I mai i fjor fjernet Storbritannia avgifter på all import fra Ukraina, og i november i fjor inngikk britiske myndigheter en prinsippavtale om digital handel med landet. Natt til mandag kunngjorde britiske myndigheter at landet forlenger nullavgiftsavtalen på ukrainsk import til mars 2024, som del av Londons tiltak for å støtte den ukrainske økonomien etter den russiske invasjonen i fjor.

NRK - 01 sep 22 kl. 21:36

22 drept i sammenstøt i Kongo

Minst 14 sivile og åtte militssoldater er drept i sammenstøt øst i Kongo, ifølge lokale myndigheter. Ifølge ordføreren i Mongbwalu i Ituri-provinsen, Jean-Pierre Bikilisende, angrep Codeco-militsen i et forsøk på å frigjøre medlemmer som er tatt til fange av regjeringsstyrker. Codeco-militsen hevder å representere interessene til den etniske gruppen lendu og regnes som en av de voldeligste blant de rundt 120 militsgruppene som opererer i det østlige Kongo.

NRK - 30 sep 22 kl. 16:02

Norges ambassadør til Kongo: Misforståelse

NRK har vært i kontakt med ambassadør Jon-Åge Øyslebø i Kongo som bekrefter at ingen av de PST-ansatte er arresterte og at dette beror på en misforståelse. Utover dette har han ingen ytterligere kommentarer til saken, og viser til det PST har sagt. Torsdag ble fire livvakter fra norske PST stoppet på N'djili-flyplassen i Kinshasa i Kongo og fratatt våpnene de hadde med seg.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Varsler om kraftig snøfokk i Finnmark og Troms

Varslingstjenesten Varsom har sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk langs kysten og fjordstrøkene i Finnmark og deler av Nord-Troms fra onsdag formiddag av..

NRK - 45 minutter siden

Ein person gripen for drapsforsøk i Tyskland

Onsdag blei det gjennomført aksjonar mot høgreekstreme miljø i åtte tyske delstatar og Sveits, opplyser tyske styresmakter, ifølge Reuters. Ein person er arrestert mistenkt for drapsforsøk. Ein politibetjent blei skadd då det blei fyrt av skot under aksjonen..

NRK - 45 minutter siden

Toga går igjen etter ulukka i Hellas

Togtrafikken mellom store byar i Hellas er onsdag i gang igjen etter den store ulukka i slutten av februar. 57 menneske omkom då to tog kolliderte i høg fart mellom Aten og Thessaloniki 28. februar.

NRK - 45 minutter siden

Abelprisen til matematikaren Luis Caffarelli

Abelprisen for 2023 går til den argentinsk-amerikanske matematikaren Luis Caffarelli. Det er første gong at Abelprisen blir delt ut til ein matematikar frå Latin-Amerika. Han får prisen for banebrytande arbeid med partielle differensiallikningar, som blant anna kan bidra til å forstå korleis naturen endrar seg over tid.

NRK - 1 time siden

– Helseutplattforma kan ikkje utsetjast ytterlegare

– Helseplattforma kan ikkje utsetjast ut over april 2024 med tanke på at det nærmar seg innflytting i det nye sjukehuset på Hjelset. Det sa IKT-direktør i Helse Møre og Romsdal, Helge Storøy. Helse Møre og Romsdal følgjer med på situasjonen og arbeider direkte inn mot Helseplattforma og 15.

NRK - 1 time siden

FN takkar Noreg for innsatsen for fred

FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjonar, Jean-Pierre Lacroix. takkar Noreg for den varige støtta til FNs fredsbevaring, melder FN i ei pressemelding. I år er det 75 år sidan FNs fredsbevaring starta.

NRK - 1 time siden

Ny person pågrepet i voldtektssak i Skien

Politiet har pågrepet ytterligere en person etter at en prostituert kvinne natt til tirsdag ble ranet med kniv og voldtatt på en privatadresse i Skien. En lokal mann i 20-årene ble pågrepet samme natt, men ifølge kvinnen var det to personer til stede da hendelsen fant sted. Det skal være denne personen som nå er tatt av politiet, skriver Varden.

NRK - 1 time siden

Riksdagen skal ta historisk Nato-avgjerd

Den svenske Riksdagen skal onsdag formelt godkjenne eit svensk medlemskap i Nato. Landet gir med det opp nøytraliteten som alliansefritt land. To av partia i Riksdagen, Miljöpartiet de gröna og Vänsterpartiet, kjem til å stemme imot.

NRK - 1 time siden

Tømte magasinet på pistolen

27-åringen som har innrømmet at han skjøt og drepte Bård Lanes (33) i Tønsberg, sier våpenet hans klikket etter at han skjøt de første skuddene på utsiden av solstudioet på Kilen. Lanes skulle ta sol sammen med kjæresten, men gikk ut for å gå på do da han møtte på 27-åringen. Den drapssiktede sier han løp etter Lanes etter at han ladet om våpenet, men er usikker på hvor mange skudd han løsnet.

NRK - 1 time siden

Elbiler kjørte mer enn bensinbiler

Norske kjøretøy tilbakela i alt 45,4 milliarder kilometer på veiene i fjor. Tall fra SSB viser at elbiler nå for første gang kjører mer enn bensindrevne biler. Selv om elbiler nå kjører mer enn bensinbiler, kjøres fortsatt dieseldrevne personbiler mer enn bensin- og elbiler sammenlagt, ifølge tallene fra Statistisk sentralbyrå (SSB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com