NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:25

NRK - 11 aug 23 kl. 17:49

FN har fullført overføring av olje fra rustent tankskip utenfor Jemen

FN har fjernet over 1 million fat olje fra et rustent tankskip utenfor Jemen. Dermed er faren for en storstilt miljøkatastrofe over. Hvis oljen hadde rent ut i havet, ville opprydningsarbeidet ha kostet så mye som 20 milliarder dollar, ifølge FN-eksperter. De har i årevis advart om at tankskipet, som har navnet Safer, risikerte å eksplodere slik at oljen rant ut i Rødehavet. Krigen i Jemen har siden 2015 gjort det umulig å vedlikeholde skipet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jemen, FN, Safer, Rødehavet, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN har fullført, overføringav , oljefra , rustent, tankskip, utenfor Jemen
NRK - 17 aug 23 kl. 22:57

USA vil overføring av F-16 til Ukraina

USA vil godkjenne overføring av F-16 fra Danmark og Nederland til Ukraina så snart utdanningen av piloter er fullført, skriver Reuters. Nyhetsbyrået siterer en amerikansk tjenestemann. Ukraina har flere ganger bedt om å få moderne vestlige kampfly for å motvirke Russlands overtak i lufta.

NRK - 31 aug 23 kl. 08:16

Rekordmange fullfører videregående

81 prosent av elevene som begynte på videregående skole i 2016, gjennomførte med studie- eller yrkeskompetanse innen seks år. Det er ny rekord. – Det er fantastisk at rekordmange går ut av videregående med et fagbrev eller vitnemål i hånden.

NRK - 31 aug 23 kl. 08:15

Rekordmange fullfører videregående skole

81 prosent av elevene som begynte på videregående skole i 2016, gjennomførte med studie- eller yrkeskompetanse innen seks år. Det er ny rekord. – Det er fantastisk at rekordmange går ut av videregående med et fagbrev eller vitnemål i hånden.

NRK - 08 jun 23 kl. 08:42

Sju av ti fullfører påbegynt bachelor- eller masterutdanning

Nye tall viser at sju av ti studenter fullfører påbegynt master- og bachelorutdanning. Kvinner fullfører i større grad enn menn. Ved 3-årige bachelorutdanninger fullførte 76 prosent av kvinner innen to år etter vanlig tid, mot 65 prosent blant menn.

Klartale - 31 aug 23 kl. 08:44

Flere fullfører videregående skole nå

81 av de som begynte på videregående skole i 2016, fullførte. Alle fullførte innen seks år med fagbrev eller vitnemål. Det er ny rekord.

NRK - 22 jun 23 kl. 09:00

Olje- og gassnæringen klarte ikke å kutte utslipp i fjor

Olje- og gassnæringens utslipp fra produksjonen i Norge holdt seg stabile i 2022. Det blir krevende å nå målet om 50 prosent kutt i 2030, ifølge OffshoreNorge. Sokkelen må elektrifiseres med kraft fra land for at det skal være mulig å nå målene, påpeker administrerende direktør Hildegunn T.

NRK - 31 maj 23 kl. 11:31

DNB ga kunde 5,9 millioner ved en tastefeil – kunden frikjent for underslag

En mann fra Stavanger er frikjent for underslag etter at han solgte verdipapirer for 5,9 millioner kroner som DNB overførte til ham ved en feil. 1. februar 2021 fikk mannen i 40-årene verdipapirer for nesten 5,9 millioner kroner overført til sin aksjesparekonto.

NRK - 24 aug 23 kl. 16:04

DNB advarer mot svindelforsøk

DNB advarer mot en ny phishing-svindel hvor personer lures til å overføre penger til en falsk konto. Banken har i løpet av sommeren sett flere som har gått på svindelen. – Det som kjennetegner denne svindelen, er at den er svært målrettet, profesjonelt utført, og at de kriminelle klarer å manipulere offeret til å overføre store summer selv, sier leder Sebastian C.

Klartale - 17 nov 23 kl. 06:00

Kan feriedagene overføres til neste år?

Det trenger ikke være et problem å ha feriedager til overs. Det skriver Arbeidstilsynet i en pressemelding.Egentlig skal du ta ut all ferien i løpet av året.

NRK - 23 apr 23 kl. 06:55

Belarus har fått opplæring i utskyting av atomraketter

Styrker fra Belarus har fullført opptrening i Russland i bruk av Iskander-systemet til å skyte ut atomraketter, ifølge myndighetene i Minsk. Kunngjøringen kom lørdag, på dagen fire uker etter at Russlands president Vladimir Putin sa at Russland vil utplassere taktiske atomvåpen i Belarus. Styrkene ble sendt til Russland 4.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 45 minutter siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 45 minutter siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com