NRK > Nyheter

Wednesday, 22 March, 13:13

NRK - 05 sep 22 kl. 18:11

FN fordømmer henrettelser på Gazastripen

FN fordømmer Hamas' henrettelse av fem palestinere på Gazastripen i helgen. – Et grovt brudd på palestinsk lov, sier organisasjonen. Fem palestinere, blant dem to menn som var dømt til døden for å ha samarbeidet med med Israel, ble søndag henrettet av Hamas, som styrer Gazastripen. – Vi fordømmer henrettelsen og oppfordrer myndighetene på Gazastripen til å innføre et moratorium på alle henrettelser, sier Ravina Shamdasani, talskvinne for FNs menneskerettskontor. – Vi ber den palestinske staten om å ta grep for å avskaffe dødsstraff i alle sine områder, sier Shamdasani.
Les mer på NRK


Les mer om:
Hamas, Gazastripen, Israel, Ravina Shamdasani, FNs, Shamdasani, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN fordømmer, henrettelser, Gazastripen
NRK - 04 sep 22 kl. 21:48

Huitfeldt fordømmer palestinske henrettelser i Gaza

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer henrettelsene Hamas har utført på Gazastripen. Fem palestinere, blant dem to menn som er dømt for samarbeid med Israel, er blitt henrettet i Gaza. Sist gang Hamas henrettet palestinere fra Gaza var i 2017.

NRK - 24 maj 22 kl. 02:32

Amnesty: Antall henrettelser økte 20 prosent i fjor

Antall henrettelser på verdensbasis steg i fjor 20 prosent fra året før, som også var et rekordår, slår Amnesty International fast i en rapport tirsdag. Økningen i antall henrettelser kan delvis knyttes til lettelser i koronarestriksjonene, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen. Minst 579 henrettelser ble gjennomført i 18 land i 2021, ifølge Amnestys rapport.

NRK - 25 jul 22 kl. 12:45

USA fordømmer henrettelser i Myanmar

USAs ambassade i Yangon fordømmer henrettelsen av fire politiske fanger i Myanmar, blant dem en tidligere parlamentariker og en kjent demokratiforkjemper. Ambassaden skriver på Twitter at de fire kun har praktisert sine grunnleggende friheter. – Vi fordømmer militærregimets henrettelse av prodemokratiske ledere og valgte tjenestemenn for å ha utøvd sine grunnleggende friheter, heter det i meldingen.

NRK - 23 jul 22 kl. 13:28

Guterres fordømmer angrep i Odesa

FNs generalsekretær Antonio Guterres fordømmer angrepet mot havnen i Odesa. Det sier talsperson Farhan Haq, ifølge Reuters. Guterres understreker at både Russland, Ukraina og Tyrkia er forpliktet til å overholde sin del av kornavtalen som ble undertegnet fredag.

Klartale - 28 jun 22 kl. 10:24

Kurdisk nettverk fordømmer angrepet i Oslo

– Det er skammelig at fred og friheten ble angrepet. Demokratiet, fred og frihet er vårt mål som vi kurdere kjempet og fortsatt kjemper form, sier Masoud Naseri i en appell. Han er talsperson for Kurdisk Diaspora Senter i Norge.

Klartale - 31 jan 23 kl. 13:10

Kan konflikten mellom Israel og Palestina løses?

Vestbredden og Øst-Jerusalem har hatt nye angrep den siste tiden. Det gir oss en påminnelse om verdens eldste flyktningkrise. Og okkupasjonen som aldri tok slutt.

NRK - 22 jan 23 kl. 14:59

Arizona setter henrettelser på pause

Alle henrettelser i den amerikanske delstaten Arizona er satt på vent inntil videre, mens hele dødsstraffprosessen skal gjennomgås, opplyser riksadvokaten. Det er Arizonas nye guvernør, demokraten Katie Hobbs, som har beordret gjennomgangen av delstatens praksis og prosedyrer for henrettelser. Fredag oppnevnte hun en uavhengig kommissær som skal forbedre «oppsynet og åpenheten rundt dødsstraffprosessen i Arizona».

NRK - 01 feb 23 kl. 10:50

Rapport: Saudi-Arabia henretter langt flere enn før

Saudi-Arabia har henrettet neste dobbelt så mange etter at kong Salman og kronprins Mohammed bin Salman kom til makten, sammenlignet med årene før. Over 1.000 mennesker er blitt henrettet under dagens regime, viser en oversikt fra Reprieve og European Saudi Organisation for Human Right.

NRK - 03 mar 23 kl. 03:45

Amnesty: Nesten 100 mennesker henrettet i Iran

Iranske myndigheter henrettet minst 94 personer i januar og februar i år, ifølge menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International. Sammen med den iranske menneskerettighetsorganisasjonen Abdorrahman Boroumand Center, som er basert i USA, har Amnesty funnet at antallet henrettelser har økt betydelig sammenlignet med året før. De offisielle tallene for henrettelser i Iran er ikke kjent.

NRK - 21 dec 22 kl. 22:16

Huitfeldt med på felles uttalelse som fordømmer Taliban

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) har gått sammen med utenriksministrene fra en rekke land om en felles fordømmelse av Talibans studienekt for kvinner. – Vi fordømmer på det sterkeste Talibans nylige beslutning om å nekte kvinner tilgang til universiteter. Talibans undertrykkende regler mot afghanske jenter og kvinner er nådeløse og systemiske, sier Huitfeldt i en uttalelse på Twitter sammen med utenriksministerne i Australia, Canada, Frankrike, Italia, Japan, Nederland, Spania, Storbritannia, Sveits, Tyskland og USA samt EUs utenrikssjef.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Fleire skadde etter skipsvelt i Skottland

Fleire personar er skadde etter at eit skip velta medan det låg i tørrdokk i ei hamn i Skottland, melder Reuters. Fem ambulansar, eit redningshelikopter og redningsmannskap har rykka ut til staden som ligg i Leith utanfor Edinburgh. Ifølge kjelder på staden var kraftig vind grunnen til velten..

NRK - 15 minutter siden

Støre: – Kontrollkomiteens Ukraina-kritikk er feilslått

Statsminister Jonas Gahr Støre mener leder av kontrollkomiteen Peter Frølich (H) prøver å «skåre billig poeng» med kritikken av regjeringens Ukraina-innsats. – Det bildet som komiteens leder prøver å tegne av norsk Ukraina-bistand, mener jeg er feilaktig, sier Støre til NTB. Støre sier at han selvsagt tar komiteens uttalelse på alvor.

NRK - 15 minutter siden

Zelenskyj på besøk nær fronten i Bakhmut

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj besøkte onsdag fronten nær Bakhmut, ifølge ukrainske styresmakter. Der skal han ha møtt soldatar i området, der det har vore svært harde kampar. Slaget om Bakhmut i Aust-Ukraina har gått føre seg i fleire månader.

NRK - 45 minutter siden

Varsler om kraftig snøfokk i Finnmark og Troms

Varslingstjenesten Varsom har sendt ut gult farevarsel for kraftig snøfokk langs kysten og fjordstrøkene i Finnmark og deler av Nord-Troms fra onsdag formiddag av..

NRK - 1 time siden

Ein person gripen for drapsforsøk i Tyskland

Onsdag blei det gjennomført aksjonar mot høgreekstreme miljø i åtte tyske delstatar og Sveits, opplyser tyske styresmakter, ifølge Reuters. Ein person er arrestert mistenkt for drapsforsøk. Ein politibetjent blei skadd då det blei fyrt av skot under aksjonen..

NRK - 1 time siden

Toga går igjen etter ulukka i Hellas

Togtrafikken mellom store byar i Hellas er onsdag i gang igjen etter den store ulukka i slutten av februar. 57 menneske omkom då to tog kolliderte i høg fart mellom Aten og Thessaloniki 28. februar.

NRK - 1 time siden

Abelprisen til matematikaren Luis Caffarelli

Abelprisen for 2023 går til den argentinsk-amerikanske matematikaren Luis Caffarelli. Det er første gong at Abelprisen blir delt ut til ein matematikar frå Latin-Amerika. Han får prisen for banebrytande arbeid med partielle differensiallikningar, som blant anna kan bidra til å forstå korleis naturen endrar seg over tid.

NRK - 1 time siden

– Helseutplattforma kan ikkje utsetjast ytterlegare

– Helseplattforma kan ikkje utsetjast ut over april 2024 med tanke på at det nærmar seg innflytting i det nye sjukehuset på Hjelset. Det sa IKT-direktør i Helse Møre og Romsdal, Helge Storøy. Helse Møre og Romsdal følgjer med på situasjonen og arbeider direkte inn mot Helseplattforma og 15.

NRK - 1 time siden

FN takkar Noreg for innsatsen for fred

FNs undergeneralsekretær for fredsoperasjonar, Jean-Pierre Lacroix. takkar Noreg for den varige støtta til FNs fredsbevaring, melder FN i ei pressemelding. I år er det 75 år sidan FNs fredsbevaring starta.

NRK - 1 time siden

Ny person pågrepet i voldtektssak i Skien

Politiet har pågrepet ytterligere en person etter at en prostituert kvinne natt til tirsdag ble ranet med kniv og voldtatt på en privatadresse i Skien. En lokal mann i 20-årene ble pågrepet samme natt, men ifølge kvinnen var det to personer til stede da hendelsen fant sted. Det skal være denne personen som nå er tatt av politiet, skriver Varden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com