NRK > Nyheter

Onsdag, 28 Juli, 06:04

NRK - 15 mai 21 kl. 01:58

FN ber om umiddelbar våpenhvile

FNs generalsekretær António Guterres ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne og sier han frykter konsekvensene av fortsatte kamper. – Kampene kan potensielt føre til en ukontrollerbar sikkerhets- og humanitær krise og føre til ytterligere ekstremisme, ikke bare på det okkuperte palestinske området og i Israel, men i regionen som helhet, sier Guterres videre. Guterres sier også at FN aktivt forsøker å mekle fram en våpenhvile. – Den pågående militære eskaleringen har ført til store lidelser og ødeleggelser. Den har krevd mange sivile liv, blant annet mange barn, uttaler Guterres ifølge Times of Israel.
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, António Guterres, Israel, Guterres, FN, Times, Ashdod, The Times

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN berom , umiddelbar, våpenhvile
NRK - 14 mai 21 kl. 02:16

FN ber om våpenhvile

FNs generalsekretær Antonio Guterres ber om en umiddelbar våpenhvile i Gaza og Palestina. – Ut av respekt for Id, ber jeg om en umiddelbar nedeskalering og at fiendtlighetene opphører i Gaza og Israel. For mange uskyldige sivile har allerede dødd, skriver Guterres på Twitter.

Aftenposten - 15 mai 21 kl. 07:28

Guterres ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne. Samtidig fortsetter angrepene.

FNs generalsekretær António Guterres ber om umiddelbar våpenhvile mellom Israel og palestinerne..

NRK - 17 mai 21 kl. 17:54

USA krever ikke våpenhvile

Utenriksminister Antony Blinkens siste uttalelser om Midtøsten-konflikten tyder på at USA ikke kommer til å kreve noen våpenhvile mellom Israel og Hamas ennå. Blinken, som mandag besøkte København, sier at USA er villig til å støtte partene hvis de skulle ønske en våpenhvile. Han sier også at USA ønsker FN og andre lands bestrebelser på å få til en våpenhvile velkommen.

NRK - 19 mai 21 kl. 21:00

Søreide: Må ha våpenhvile

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) har onsdag diskutert situasjonen på Gazastripen i et bilateralt møte med USAs utenriksminister Antony Blinken. Begge er til stede på en samling i Arktisk Råd i Reykjavík på Island. – Blinken sa i møtet at de har vært veldig tydelige overfor israelerne om at de forventer en de-eskalering og en vei mot våpenhvile.

NRK - 20 mai 21 kl. 23:00

Søreide: – Veldig velkomment

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide sier det har kommet rapporter om at begge parter ønsker en våpenhvile, og at den kan tre i kraft i natt. – Dersom det viser seg å faktisk bli en våpenhvile, er det veldig velkomment og helt nødvendig. Norge har jobbet for dette i Sikkerhetsrådet, og bedt om umiddelbar våpenhvile, sier Søreide til NRK..

NRK - 18 mai 21 kl. 19:51

Hamas: Klar for våpenhvile

Etter ni dager med harde kamper mellom Israel og Hamas i Gaza var det tirsdag små tegn til at en våpenhvile kan være i emning. En Hamas-representant i Qatar, Moussa Abu Marzouk, sier til New York Times at Hamas er klar for våpenhvile. Ifølge ham krever Israel at Hamas stanser rakettangrepene i to-tre timer før de bestemmer seg for det samme.

NRK - 18 mai 21 kl. 15:32

Merkel ber om våpenhvile

Tysklands statsminister Angela Merkel og Jordans kong Abdullah oppfordrer til en snarlig våpenhvile i konflikten mellom Israel og palestinske Hamas. Det opplyser Merkels talsmann etter at de to hadde en videosamtale tirsdag. Også Tysklands utenriksminister Heiko Maas har bedt om våpenhvile mellom Israel og Hamas.

NRK - 29 juni 21 kl. 11:31

Våpenhvile i Tigray-region

De tidligere lederne i Etiopias Tigray-region sa mandag at de var tilbake i kontroll over den regionale hovedstaden Mekelle etter nesten åtte måneders kamp, ​​og regjeringen som avsatte dem erklærte et ensidig våpenhvile med umiddelbar virkning. Beboere i sentrum av Mekelle rapporterte at de hadde sett opprørsstyrker i byen for første gang siden de ble drevet ut av regjeringsstyrker i november, og flere beskrev scener med jubel i gatene, skriver Reuters..

NRK - 12 mai 21 kl. 12:37

Israel: Uaktuelt med våpenhvile nå

Israelske forsvarsminister Benny Gantz sier at før det er aktuelt å vurdere en våpenhvile, vil Israel angripe flere militære mål i Gaza for å sørge for en langvarig ro. – Først når vi oppnår det målet, kan vi begynne å snakke om en våpenhvile, sier Gantz..

NRK - 14 mai 21 kl. 22:43

Skal vise interesse for våpenhvile

Det kan gå mot våpenhvile mellom Israel og Hamas over helgen, skriver nettavisen The Times of Israel. Ifølge av avisen skal meglere fra begge i større grad vise interesse for våpenhvile..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

39 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 45 minutter siden

MC-fører (19) omkom i Melhus

En 19-årig motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. Føreren ble erklært død på stedet av lege. De pårørende er varslet.

NRK - 15 minutter siden

Biden anklager Russland

USAs president Joe Biden anklager Russland for innblanding i neste års kongressvalg ved å spre feilinformasjon. Han advarer om at cyberangrep kan føre til krig, og utrykte stor bekymring for løsepengevirus, som har rammet flere bedrifter i USA..

NRK - 45 minutter siden

Anker heroinsak til høyesterett

To menn ble pågrepet da Tolletaten beslagla 3,46 kilo heroin i en bil i Kongsvinger, begge involverte anker nå til Høyesterett i håp om lavere straff enn det tingretten og lagmannsretten mener de fortjener, skriver Mitt Kongsvinger..

NRK - 45 minutter siden

MC-fører omkom i melhus

En motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. De pårørende er varslet..

NRK - 45 minutter siden

Gjester bestiller mer mat via app

Erfaringer under pandemien viser at restaurantgjester kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen ved bordet. Mange restauranter vil fortsette med kontaktløs bestilling også etter pandemien, både fordi det fører til mersalg og reduserer dødtid, skriver Adresseavisen..

NRK - 45 minutter siden

Sykehusklovner frykter milliontap

De rødgrønne partiene har lovet å fjerne gaveforsterkningsordningen om de får flertall til høsten. Det kan gi et tap på to millioner årlig for Sykehusklovnene, skriver Klassekamoen. Ordningen ble opprettet av Solberg-regjeringen i 2014 for å stimulere til flere private donasjoner til kunst- og kultur..

NRK - 45 minutter siden

Asheim vil endre fuske-regler

Utdanningsminister Henrik Asheim ønsker en mer oversiktlig lov etter at rekordmange studenter er tatt i fusk og utestengt fra høyere utdanning. I lovverket skilles det ikke mellom type fusk. For eksempel vil «selvplagiering» sanksjoneres likt som å skrive direkte av pensum, skriver VG..

NRK - 1 time siden

39 nye smittet i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 1 time siden

Dramatisk da dobbeltsculler kantret

Are Strandli og Kristoffer Brun havnet i vannet like før slutt under semifinalen i lettvekt dobbeltsculler i Tokyo-OL. Dermed er OL-eventyret over for duoen. Videosbilder viser at båten gikk rundt like før målgang da den norske duoen kjempet om å ta seg til finale.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.







Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt