NRK > Nyheter

Tirsdag, 27 Juli, 07:16

NRK - 26 mai 21 kl. 10:54

FN advarer om hungersnød

FN advarer om alvorlig hungersnød i Tigray i Etiopia, med mindre det settes inn store tiltak i området. FN beskriver også alvorlige overgrep mot sivilbefolkningen i området, melder NTB. FN anslår at over 90 prosent av årets høst har gått tapt grunnet kampene i området, samtidig som 80 prosent av alt storfe skal være stjålet eller drept..
Les mer på NRK


Les mer om:
Tigray, Etiopia, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN advarerom , hungersnød
NRK - 16 juni 21 kl. 16:20

Hungersnød i Etiopia

Hungersnøden som preger den krigsherjede, etiopiske regionen Tigray er i ferd med å spre seg til andre deler av landet, advarer FN. 350.000 mennesker i Tigray trues av alvorlig hungersnød.

NRK - 26 mai 21 kl. 03:20

FN advarer om Tigray-sult

FNs visegeneralsekretær for humanitære saker, Mark Lowcock, sier at umiddelbare tiltak må til for å unngå hungersnød i krigsherjede Tigray i Etiopia. Han sier at minst 20 prosent av befolkningen i området mangler mat. – Det er alvorlig fare for hungersnød hvis hjelpen ikke oppskaleres de neste to månedene, skriver Lowcock i en orientering til FNs sikkerhetsråd.

NRK - 09 juni 21 kl. 12:07

FN advarer: Hundretusentalls kan dø

FN slår alarm og frykter at hundretusener av sivile risikerer å miste livet i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia, melder CBS News. FN advarer om at området står på «randen av hungersnød», dersom konflikten ikke kommer under kontroll. – Hundretusentalls mennesker kan dø, sier FNs visegeneralsekretær for humanitære saker, Mark Lowcock..

NRK - 10 juni 21 kl. 14:42

FN: Katastrofal matmangel i Tigray

FN advarer igjen om situasjonen i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia. Ifølge FN står 350.000 mennesker nå overfor en katastrofal matmangel i regionen, melder Reuters.

NRK - 01 juni 21 kl. 11:56

Stort behov for nødhjelp i Tigray

Over 90 prosent av befolkningen i den krigsherjede Tigray-regionen i Etiopia trenger nødforsyning av mat, sier Verdens matvareprogram (WFP). FN har advart om at det er stor risiko for hungersnød i Tigray dersom ikke hjelpen til området trappes opp de neste to månedene..

Aftenposten - 05 juni 21 kl. 22:59

Bildene sjokkerte verden for over 30 år siden. Nå står historien i fare for å gjenta seg.

Befolkningen i etiopiske Tigray lever på randen av hungersnød. Nå frykter innbyggere gjentagelse av katastrofeåret 1984..

Aftenposten - 21 juni 21 kl. 22:04

Byene rundt ham bukker under hungersnøden. Nå frykter «Jemal» at sulten vil nå familien.

Valget i Etiopia skal bane vei til en demokratisk fremtid. Men store deler av landet har ikke fått stemme..

Aftenposten - 05 juli 21 kl. 19:51

Fredsprisvinneren nektet for hungersnød. En uke senere brukte han det som argument for våpenhvile.

Vil fredsprisvinner Abiy Ahmed holde det han har lovet?.

NRK - 11 juli 21 kl. 12:54

11 mennesker dør av sult i minuttet

Rundt 155 millioner mennesker over hele verden lever på krisenivå av matusikkerhet. Det er 20 millioner flere enn i fjor, skriver Al Jazeera. De viser til en rapport fra Oxfam, som også slår fast at 11 mennesker dør av sult hvert minutt.

Dagbladet - 26 feb. 21 kl. 17:48

Stavanger advarer befolkningen

Stavanger kommune advarer befolkningen om at det nå er ekstra viktig å følge smittevernreglene og begrenser antall nærkontakter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Få personar med Alzheimer har GPS

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 5 minutter siden

Få personar med Alzheimer har GPS.

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 15 minutter siden

Brann i terrenget i Stryn

Det er ein brann i terrenget i Åsheimsfjellet i Stryn, skriv 110 Vest på Twitter. Branntenesta seier det er langt frå farbar veg. Dei melde fyrst at dei tok seg ut i området med ATV, men opplyste klokka 06:41 at dei vurderer skogbrannhelikopter når brannvesenet er framme og har oversikt..

NRK - 15 minutter siden

Brannbomber mot Cubas ambassade

Cubas utenriksminister Bruno Rodriguez hevder landets ambassade i Paris har blitt angrepet med brannbomber, skriver NTB, Han ga ingen detaljer om angrepet i en melding på Twitter, og det er heller ikke klart om noen ble skadd eller om angrepet gjorde skade..

NRK - 30 minutter siden

Mann arrestert for skyteepisode

Ein mann i 25-årsalderen blei fredag arrestert sør i Stockholm og mistenkt for å vera innblanda i ein skyteepisode der to barn blei trefte i ein beina. Mannen forsøkte å stikka av då politiet kom og prøvde å køyra over ein politibetjent under arrestasjonen. Han er dermed også mistenkt for drapsforsøk på politimannen, skriv Expressen..

NRK - 30 minutter siden

Melbourne letter på restriksjonene

Melbourne åpner igjen tirsdag etter den siste tids nedstenging. I storbyen Sydney i New South Wales går fortsatt mot nedstenging etter fire uker med strenge restriksjoner. Tirsdag ble det registrert 172 nye smittetilfeller i delstaten.

NRK - 30 minutter siden

170 utan straum i Agder

Tysdag morgon er 170 husstandar utan straum i Agder etter uværet måndag kveld, opplyser Agder Energi til NRK. Selskapet har hatt feilretterar ute heile natt til tysdag. På det verste måndag kveld var nesten 3000 husstandar straumlause..

NRK - 45 minutter siden

Vil ha oppgjer med høgreekstremisme

Preses Olav Fykse Tveit i Den norske kyrkja vil ta initiativ blant religiøse leiarar til å ta eit oppgjer mot haldningane som låg bak 22. juli-terroren. – Vi vil ta ansvar for eit oppgjer blant trus- og livssynssamfunn etter terrorangrepet 22.

NRK - 45 minutter siden

Uvaksinerte får ikkje eigne reglar

Fleire europeiske land innfører eigne reglar for uvaksinerte. Høg vaksinasjonsdekning og stabil smittespreiing gjer at det same truleg ikkje vil skje i Noreg. – Ein vil følgja utviklinga av epidemien nøye framover, spesielt med omsyn til kva effekt spreiing av deltavarianten får for sjukdomsutvikling, både hjå vaksinerte og uvaksinerte personar.

NRK - 1 time siden

Norcem-brann slukket

Brannen på Norcems sementfabrikk i Brevik i Telemark er slukket, opplyser 110-sentralen i Sør-Øst. Brannen startet ved 22-tiden i kullanlegget på fabrikken. Ifølge Norcem selv var regnvann årsaken til at styringssystem ble slått ut, og fin-kullet selvantente.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt