NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 06:39

NRK - 03 maj 22 kl. 15:45

FN: Vellykket evakuering fra Mariupol tirsdag

En kolonne med over 100 sivile som har blitt evakuert fra stålverket i Mariupol, har kommet fram til Zaporizjzja, opplyser FN tirsdag. Ifølge FN dreier det seg om 101 sivile som i flere uker har oppholdt seg inne i Azovstal-verket. I kolonnen var også 26 sivile fra områder i nærheten av verket. Evakueringen ble organisert av FN og Røde Kors. Ukrainas visestatsminister Iryna Veresjtsjuk sier det fortsatt befinner seg flere hundre sivile inne i bunkere på verket, som russiske styrker angriper daglig.
Les mer på NRK


Les mer om:
Mariupol, Zaporizjzja, FN, Azovstal, Røde Kors, Iryna Veresjtsjuk, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN Vellykket, evakueringfra , Mariupol, tirsdag
Klartale - 04 maj 22 kl. 14:00

De fryktet at de aldri ville slippe ut fra Mariupol

– Vi var i ferd med å miste håpet om at vi noensinne ville komme oss ut. Det sier en kvinne til kanalen til BBC.Da de kom fram var folk preget av at de var slitne og lettet.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 03 maj 22 kl. 03:34

Mariupol-evakueringen fortsetter tirsdag

Evakueringen av sivile i den beleirede havnebyen Mariupol skal gjennomføres også tirsdag, ifølge byrådet. Evakueringen starter tirsdag morgen med bistand fra FN og Røde Kors, heter det i en melding fra Mariupol-byrådets kanal i meldingstjenesten Telegram. Kolonnen skal riktig nok ikke starte i Mariupol, men ved en rundkjøring nær den russiskokkuperte byen Berdjansk vest for Mariupol, melder CNN.

NRK - 24 apr 22 kl. 16:33

Zelenskyj drøftet evakuering fra Mariupol med Erdogan

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj diskuterte evakuering av sivile fra Mariupol da han snakket med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan på telefon søndag. Zelenskyj skriver på Twitter at han i samtalen understreket behovet for øyeblikkelig evakuering av sivile fra den sønderbombede byen, inkludert de flere hundre sivile som befinner seg inne på stålverket Azovstal. Zelenskyj understreker også at han snakket med Erdogan før Erdogans planlagte møte med Russlands president Vladimir Putin.

NRK - 26 apr 22 kl. 16:22

Putin påstår at kampene i Mariupol er over

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan snakket tirsdag med Russlands president Vladimir Putin, hvor Putin påsto at kampene i Mariupol i Ukraina er over. I telefonsamtalen skal Erdogan ha spurt Putin om situasjonen i den beleirede byen Mariupol, ifølge Kreml. – Byen er frigjort, og det foregår ikke kampoperasjoner der, skal Putin ha svart.

Klartale - 29 mar 22 kl. 11:15

Tamara og moren lever i en mørk kjeller

Tamara Bolshakova ser aldri sønnen igjen. Danil ble bare 22 år gammel. Han er ett av mange ofre i krigen i Ukraina.

Klartale - 31 mar 22 kl. 12:05

Ukraina skal få hente folk i Mariupol

En rekke med busser er på vei. Det sier Ukraina. De skal hente folk fra byen Mariupol.

NRK - 06 maj 22 kl. 07:05

Ny evakuering frå Mariupol

Ein tredje runde med evakuering av sivile frå den beleira hamnebyen Mariupol er undervegs, opplyser FN-sjef António Guterres. – Ein tredje operasjon er på gang, men politikken vår går ut på å ikkje snakke om detaljar rundt noko av dette før evakueringa er fullført, for å unngå å undergrave mogleg suksess, sa generalsekretæren på eit møte i FNs tryggingsråd i New York torsdag kveld norsk tid. Tidlegare på dagen uttalte FNs nødhjelpssjef Martin Griffiths på ein donorkonferanse for Ukraina i Polen at ein ny FN-kolonne er på veg til Mariupol.

NRK - 02 apr 22 kl. 10:03

Ukraina ventar gode nyheiter i helga

Ukraina ventar gode nyheiter i helga når det kjem til evakuering av sivile frå den omleira byen Mariupol. Det seier rådgivaren til den ukrainske presidenten, Oleksij Arestovits ifølgje Reuters. På ukrainsk TV fortalde Arestovits at dei hadde kome fram til ein avtale om evakuering under samtalane med Russland i Istanbul.

NRK - 20 apr 22 kl. 04:33

Kommandør i Mariupol sier de kanskje er inne i sine siste timer

En kommandør for de ukrainske marinestyrkene som kjemper i den beleirede byen Mariupol, sier de «kanskje står overfor våre siste dager, om ikke timer». – Fienden er ti ganger så mange som oss, sier kommandør Serhij Volyna i en video på Facebook. Volyna er blant styrkene som har forskanset seg i stålverket Azovstal i Mariupol.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Syklist til sykehus etter trafikkulykke

En syklist kjøres til sykehus etter en trafikkulykke på Bækkelaget i Oslo, opplyser politiet på Twitter. Ulykken var mellom sykkel og bil, og fant sted i 6-tiden mandag morgen..

NRK - 30 minutter siden

Ecuador kutter prisen på drivstoff

Ecuadors president Guillermo Lasso kunngjorde søndag at prisen på drivstoff skal reduseres, men ikke så mye som urfolkene bak omfattende protester krever. Lasso sier i en radio- og TV-overført tale at den galopperende prisen på drivstoff skal reduseres med 10 cent per gallon, det vi si cirka 25 øre per liter. (NTB).

NRK - 1 time siden

Zelenskyj ber belarusere ikke involvere seg i krigen

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ber belaruserne ikke la seg bli dratt inn i russernes krig mot Ukraina. I en tale søndag henvendte han seg til folket i nabolandet Belarus og sa de ikke trenger å bli slaver og kanonføde, selv om Russland har lagt opp til det. – Dere trenger ikke å dø, sa han og la til at belaruserne ikke må la andre ta beslutninger for Belarus..

NRK - 1 time siden

Seks politifolk drept i Mexico

Seks politifolk ble drept av antatte narkokarteller da patruljen deres falt i et bakhold i Nord-Mexico søndag morgen. Gjengen som overfalt patruljen, var utstyrt med ti hjemmelagde pansrede kjøretøy og tunge våpen. Politiet sier at patruljen ble overfalt på en vei som går til en grenseovergang ved Nuevo Laredo i delstaten Nuevo León.

NRK - 1 time siden

Minst 123 avlyste flygninger mandag

Allerede før flytrafikken startet mandag, var det meldt inn 123 kanselleringer, skriver VG. Natt til søndag ble konflikten mellom NHO og Luftfart og Norsk Flyteknikerorganisasjon trappet opp med lockout, og 450 flyteknikere får ikke gå på jobb. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Putin på første utenlandstur siden invasjonen

Russlands president Vladimir Putin reiser denne uka på sitt før statsbesøk utenlands siden invasjonen av Ukraina i februar. Det er den statlige TV-kanalen Rossija 1 som søndag meldte at Putin reiser til Aserbajdsjan og Tadsjikistan. Putin planlegger også en reise til Belarus i månedsskiftet juni/juli.

NRK - 2 timer siden

Skeptisk til terrorkategorisering

Ekstremismeforsker Lars Gule reagerer på at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) gikk tidlig ut og sa de vurderte masseskytingen som en terrorhandling. Uttalelsen Gule reagerer på, kom fra konstituert PST-sjef Roger Berg lørdag, som la til: – Dette er bakteppet for vår del, og så etterforsker politiet om det kan være sykdom, helse eller andre forhold som setter saken i et dårlig lys. Gule mener dette kan påvirke hvordan politiet etterforsker saken, skriver Dagbladet.

NRK - 2 timer siden

Russland misligholder utenlandsgjeld

Russland klarte ikke å betale et avdrag på utenlandsgjelden innen fristen søndag og har dermed misligholdt gjeld for første gang på et hundreår. Flere medier, blant dem Bloomberg og BBC, skriver at Russland ikke klarte å foreta en rentebetaling på 100 millioner dollar som hadde forfall søndag. Russland har pengene og er villig til å betale, men på grunn av sanksjonene etter invasjonen av Ukraina er det blitt umulig å få overført pengene til de utenlandske kreditorene.

NRK - 3 timer siden

Franskmenn bes redusere energiforbruket

Toppene i tre store franske energiselskaper ber franskmennene kutte forbruket av olje, gass og elektrisitet på grunn av reduserte lagre og stigende priser. – Innsatsen må være umiddelbar, kollektiv og massiv, sier lederne for TotalEnergies, EDF og Engie i en felles erklæring som er trykt i avisa Journal du Dimanche. (NTB).

NRK - 3 timer siden

Leteaksjon i Kvinnherad

Det er natt til mandag satt i gang en leteaksjon i Kvinnherad kommune i Vestland, etter en mann som ikke har kommet tilbake etter fjelltur. Leteaksjonen foregår ved Melderskin og Malmangernuten, opplyser Vest politidistrikt..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com