NRK > Nyheter

Fredag, 07 Mai, 12:39

NRK - 16 april 21 kl. 02:56

FN: Stadig verre i Jemen

I Jemen blir den humanitære krisen stadig verre, advarer FN. Organisasjonens nødhjelpssjef Mark Lowcock sier at titusener av mennesker sulter i hjel. Ytterligere 5 millioner er ett steg unna sultdøden, advarte han på et møte i sikkerhetsrådet torsdag..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jemen, FN, Mark Lowcock

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN Stadig, verrei , Jemen
Aftenposten - 11 april 21 kl. 22:51

Verre og verre i Brasil: Intensivavdelingene fylles av unge mennesker

Brasil går fra vondt til verre. I mars var intensivavdelingene i landet fylt av flere pasienter under 40 år enn over..

NRK - 04 feb. 21 kl. 23:12

Saudi-Arabia støtter Jemen-løsning

Saudi-Arabia gjentar at de er positive til en løsning i Jemen etter at USAs president Joe Biden trakk dette fram i en tale torsdag. Biden kunngjorde torsdag at USA stanser støtten til den saudi-ledede koalisjonens krigføring i Jemen..

NRK - 07 feb. 21 kl. 21:13

Forsøk på å stanse krig i Jemen

FNs Jemen-utsending Martin Griffiths besøkte søndag Iran i et nytt forsøk på stanse den langvarige krigen i Jemen, melder DPA. Den militære konflikten mellom den Saudi-støttede regjeringen og opprørere knyttet til Iran har vart i over seks år..

NRK - 02 mars 21 kl. 10:21

Skuffet etter Jemen-konferanse

Verdenssamfunnet har for andre år på rad sviktet folket i Jemen, mener Redd Barna. Heller ikke under årets giverkonferanse ble innsamlingsmålet nådd. Ifølge FNs generalsekretær António Guterres trengs det i år 33 milliarder kroner til Jemen..

NRK - 10 april 21 kl. 12:20

Mange drept i harde kamper i Jemen

Kampene om den strategisk viktige Marib-provinsen i Jemen blir stadig hardere. Det siste døgnet er 53 stridende drept, blant dem både krigere som støtter regjeringen, og houthi-opprørere, opplyste kilder som støtter regjeringen..

Aftenposten - 08 feb. 21 kl. 07:47

Norge og allierte har brukt enorme summer i Afghanistan. Men situasjonen blir verre og verre.

Hver eneste morgen da Khan Wali Kamran dro på jobben, fryktet han at barna skulle bli drept i Kabuls gater..

NRK - 19 mars 21 kl. 12:08

SV: – Verre klima og mer vei

Audun Lysbakken er raskt ute med å reagere på NTP-planene til 1200 milliarder. – Dette er planen for et verre klima, mindre naturvern og mer motorvei. Et steg i feil retning for klima og naturen i Norge, sier SV-lederen fra Bergen..

E24 - 22 april 21 kl. 06:01

Dagens økonomiske krise i Libanon oppleves verre enn borgerkrigen

Borgerkrigen i Libanon for 30 år siden forårsaket store ødeleggelser og redsler. Men nå sier folk som overlevde krigen, at dagens økonomiske krise er verre..

NRK - 29 april 21 kl. 08:43

– Forholdet USA-Russland er verre

På grunn av mangel på gjensidig respekt er Russlands forhold til USA nå verre enn under den kalde krigen, ifølge utenriksminister Sergej Lavrov, melder NTB. Lavrov understreker i et intervju at Moskva ønsker å normalisere forholdet til Washington..

NRK - 04 feb. 21 kl. 21:43

-Et skritt mot fred i Jemen

Houthi-opprørerne i Jemen sier USAs plan om å stanse støtten til den saudiledede militæroffensiven, er et viktig skritt for å få slutt på krigen.Over 4 millioner mennesker er drevet på flukt siden konflikten brøt ut i 2015, og minst 112.000 er drept..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Strammer inn våpenloven

Det blir forbud mot kjøp av halvautomatiske rifler med størst ildkraft, opplyser Justisdepartementet. Med dette lukker vi et lovarbeid som har pågått etter 22. juli 2011, melder justisminister Monica Mæland.

NRK - 30 minutter siden

Varetektsfengsles i fire uker

Mannen som er siktet for forsettlig drap i Lyngdal varetektsfengsles i fire uker. Oppholdet fortsetter på psykiatrisk avdeling på Sørlandet sykehus. To psykiatere skal gjøre en fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse av siktede over helgen.

NRK - 15 minutter siden

Tyga til Trondheim

Tyga kommer til Trondheim i september, avslører festivalen Festningen. Dette er det eneste Norges-besøket til verdensstjernen i år. – Vi har fått marsjordre fra kulturministeren om å planlegge for festival, sier festivalsjef Hermann Ørn Vidarsson..

NRK - 15 minutter siden

Nedgang i smittetallene i Tyskland

Den tredje smittebølgen som tyske myndigheter har advart om, synes å være stanset, sier Tysklands helseminister. Den siste tiden har landet opplevd en kraftig smitteøkning drevet av den muterte britiske virusvarianten. Den siste uka har det imidlertid vært registrert en jevn nedgang i smittetallene, opplyste helseminister Jens Spahn fredag.

NRK - 30 minutter siden

Forbud mot machete i Norge

Regjeringen innfører forbud mot kjøp av machete fra 1. juni. – Dette er et grep i kampen mot gjengkriminalitet og vold og trusler i det offentlige rom, sier justisminister Monica Mæland (H) til Nettavisen..

NRK - 30 minutter siden

38 nye smittede i Bergen

Det er registrert 38 nye koronasmittede i Bergen det siste døgnet. 30 av tilfellene er nærkontakter, fem har ukjent smittevei og tre har usikker smittevei. 2019 personer testet seg torsdag..

NRK - 30 minutter siden

3,2 milliardar til idrettsformål

Regjeringa har fordelt 3 230 millionar kroner i spelemidlar til idrettsformål i 2021. Beløpet er 369 millionar kroner høgare enn i fjor, opplyser Kulturdepartementet i ein pressemelding. Tildelinga av spelemidlar i år er den høgste nokon gong..

NRK - 45 minutter siden

Anbefaler å stenge ned Grenland

FHI og Helsedirektoratet anbefaler nå Grenland å stenge ned og innføre tiltaksnivå 5B. Det sier ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, etter et møte mellom helsemyndighetene og grenlandskommunene i morges. Porsgrunn avventer nå hva de andre kommunene bestemmer seg for..

NRK - 1 time siden

To palestinere drept på Vestbredden

To palestinere ble drept og en tredje ble skadd da de åpnet ild mot en israelsk grensestasjon nær Jenin på den okkuperte Vestbredden. Voldsepisoden skjer samtidig som situasjonen rundt Øst-Jerusalem er mer anspent enn på lenge, melder NTB..

NRK - 1 time siden

Strengere regler for elsparkesykler

Dersom flere kjører sammen på en elsparkesykkel venter en bot på 3000 kroner..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt