NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 11:08

NRK - 03 nov 22 kl. 16:12

FN: 8 millioner mennesker trues av sult i Sør-Sudan

To tredeler av Sør-Sudans innbyggere, nesten 8 millioner mennesker, vil oppleve akutt matusikkerhet og risikerer sult fram mot neste sommer, ifølge FN. Dette er den høyeste andelen noensinne i landet, som fortsatt sliter tungt etter borgerkrigen som var over i 2018. Klimaendringer og fortsatt konflikt i deler av landet bidrar til å forverre situasjonen. 1,4 millioner barn vil ifølge FN trolig ende opp underernærte i det som regnes som den magre sesongen i Sør-Sudan, mellom april og juli neste år. Over 1 million mennesker i deler av Sør-Sudan ble nylig rammet av styrtregn og flom som ødela avlinger og infrastruktur..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sør-Sudans, FN, Sør-Sudan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN 8 millioner, mennesker, truesav , sulti , Sør-Sudan
Klartale - 20 sep 22 kl. 15:00

Hvert fjerde sekund dør et menneske av sult

345 millioner sulter akkurat nå. Og dette er dobbelt så mange som for tre år siden. Det skriver flere hjelpeorganisasjoner i et brev.

NRK - 06 dec 22 kl. 12:01

Villa Sult ga uforsvarlig behandling til pasient

Statsforvalteren i Oslo og Viken kritiserer Villa Sult, et privat institutt for spiseforstyrrelser i Oslo, etter at en yngre pasient ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Det skriver TV2. Statsforvalteren startet tilsyn mot Villa Sult etter et varsel fra barneklinikken på Oslo universitetssykehus.

NRK - 06 jul 22 kl. 18:18

Stadig flere sulter i verden

2,3 milliarder mennesker sliter med å finne nok mat, og opptil 828 millioner sultet ved årsskiftet, ifølge ny FN-rapport. FN anslår i sin årlige rapport om matsikkerhet i verden at antallet mennesker som sulter økte med 46 millioner i løpet av fjoråret. – Sult rammet 278 millioner mennesker i Afrika, 425 millioner i Asia og 56,6 millioner i Latin-Amerika og Karibia, heter det i rapporten.

NRK - 10 jan 23 kl. 06:54

Frykt for sultkatastrofe uten sidestykke: – Utsiktene ser ikke bra ut, sier ekspert

FN slår alarm om en kraftig forverring av sultkatastrofen, som særlig rammer barn. Utviklingsministeren advarer mot høsten vi står overfor. Det er 345 millioner mennesker som trues av akutt matmangel, ifølge FNs matvareprogram (WFP).

Klartale - 09 dec 22 kl. 13:55

Flyktninger er syke av sult og kolera i Kongo

Flere hundretusener mennesker har flyktet fra krigen i Øst-Kongo siden oktober. Årsaken er opprørsgruppa M23. Gruppa tok kontroll over Goma i oktober.

NRK - 20 sep 22 kl. 10:54

Hjelpeorganisasjoner: Hvert fjerde sekund dør et menneske av sult

Hvert fjerde sekund dør det nå et menneske av sult i verden, advarer over 200 hjelpeorganisasjoner fra 75 land i et felles utspill. 345 millioner mennesker opplever nå akutt sult, og dette er over dobbelt så mange som i 2019, går det fram av et åpent brev der organisasjonene ber om økt innsats for å møte den økende sultkrisen. (NTB).

Klartale - 11 okt 22 kl. 07:00

Dyrefôr kan bli mat til mennesker

Rundt en tredel av all kornproduksjon i verden går til å mate dyr. Dyrene igjen blir til mat for mennesker. Forskere vil at mer at det som går til dyrefôr går til mennesker i stedet.

NRK - 28 sep 22 kl. 21:39

Joe Biden lover kamp mot sult og overvekt i USA

President Joe Biden mener det er på tide at amerikanere endrer kostholdet sitt. Han vil ha slutt på både sult, sykelig overvekt og diettrelaterte sykdommer. Onsdag var Biden vert for en konferanse om sult, ernæring og helse som ble arrangert i Det hvite hus.

NRK - 11 aug 22 kl. 14:51

Tørke og sult har drevet over 1 million somaliere på flukt

Tørke og matmangel har drevet over 1 million somaliere på flukt, og landet trues av en sultkatastrofe av dimensjoner, advarer Flyktninghjelpen og FN. − Milepælen på 1 million må sette i gang alarmklokkene for Somalia. Sult herjer over hele landet, og vi ser stadig flere familier som er tvunget til å flykte fra alt de eier fordi det er tomt for både vann og mat i landsbyene deres, sier Flyktninghjelpens landdirektør Mohamed Abdi.

Klartale - 29 okt 22 kl. 21:40

Minst 146 døde under feiring av halloween

Tragedien skjedde i en smal gate i hovedstaden Seoul i Sør-Korea. Tusenvis av feststemte mennesker var ute for å feire halloween. Trengselen i gata ble for stor.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Prisstigning øker prislappen på flyplass i Rana

Et brev fra Samferdselsdepartementet slår fast at kostnadsrammen for den nye lufthavnen ved Mo i Rana økes til 4 milliarder kroner, skriver Rana Blad. I 2021 var det anslått at flyplassen ville koste 3,3 milliarder kroner Samferdselsdepartementet har gitt Avinor AS oppdraget med å bygge den nye lufthavna, innenfor den kostnadsrammen som Stortinget har vedtatt. Departementet forventer som eier av Avinor AS og oppdragsgiver for prosjektet, at det skal gjennomføres innenfor den vedtatte kostnadsrammen, står det i brevet..

NRK - 10 minutter siden

Fiskeridirektoratet melder Aller Aqua etter fiskerømming

Det var i fjor haust at 35.000 fiske rømde frå Aller Aqua Norway AS sitt anlegg i Høyanger kommune. Saka har blitt følgt opp av Fiskeridirektoratet.

NRK - 5 minutter siden

Bjørn Olav Jahr er fornøyd med avgjørelsen

Forfatter og journalist Bjørn Olav Jahr har skrevet to bøker om Baneheia-saken og ment at Viggo Kristians var uskyldig dømt for voldtekt og drap. Han mener det er bra at riksadvokaten har bedt om at saken mot Jan Helge Andersen tas opp igjen. – eg er veldig fornøyd med avgjørelsen og tenker at den er veldig riktig, og er helt som forventet.

NRK - 15 minutter siden

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB.

NRK - 15 minutter siden

Overraskende økning i detaljhandelen i Storbritannia

Detaljhandelen i Storbritannias vokste mer enn ventet forrige måned og ligger nå på samme nivå som før pandemien. Økingen var på 1,2 prosent, ifølge nye tall fra det statistiske sentralbyrået ONS, gjengitt av Bloomberg. Økonomer som deltok i en Bloomberg-undersøkelse i forkant ventet langt lavere vekst.

NRK - 15 minutter siden

Andersens forsvarer: Nekter fortsatt for drap på Lena

Jan Helge Andersen forsvarer Svei Holden sier klienten hans nekter for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen. – Jeg hadde nettopp en samtale med han, og han fastholder først og fremst at han ikke er skyldig i den anklagen om drap. Men nå får vi bare ta påtalemyndighetens vurderinger til etterretning så vil vår oppgave være å belyse saken best mulig, sier Holden til NRK.

NRK - 15 minutter siden

Indisk opposisjonsleder kastet ut av nasjonalforsamlingen

Den indiske opposisjonslederen Rahul Gandhi får ikke lenger være medlem av nasjonalforsamlingen i landet etter at han torsdag ble dømt for ærekrenkelse. – Rahul Gandhi har blitt diskvalifisert fra nasjonalforsamlingen som følge av ærekrenkelsesdommen, heter det i en uttalelse fra Indias nasjonalforsamling fredag. Flere medlemmer av nasjonalforsamlingen har protestert mot torsdagens domfellelse, der Gandhi dømt til to års fengsel for ærekrenkelse løst knyttet til Indias statsminister Narendra Modi.

NRK - 30 minutter siden

TV2: Viggo er ikke overrasket

Viggo Kristiansen er ikke overrasket over at Riksadvokaten ønsker å forfølge saken mot Jan Helge Andersen, sier han til TV2. – Jeg må si at tilliten min til rettssystemet er styrket etter dette. Når det er sagt, mener jeg at dagens utfall er forventet, sier Viggo Kristiansen.

NRK - 30 minutter siden

Estland utviser russisk diplomat

Utenriksdepartementet i Estland har besluttet å utvise en russisk diplomat som jobber ved den russiske ambassaden i Tallin, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Bistandsadvokat: De pårørende er fornøyd med gjenopptakelse

Bistandsadvokat Håkon Brækhus sier de pårørende er fornøyd med at riksadvokaten har bedt om gjenopptakelse av saken mot Andersen. – Det er klart at slik vi ser det er det mye bedre at dette bringes inn for domstolene, enn at det ikke gjøres det. Så sånn sett er man veldig fornøyd med dagens avgjørelse.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com