NRK > Nyheter

Monday, 15 July, 17:37

NRK - 09 dec 23 kl. 05:35

FN-topp bekymret over meldinger om seksuell vold mot gisler

FNs spesialrepresentant Camilla Patten sier meldingene om seksuell vold mot gisler som holdes av Hamas gjør henne svært bekymret. Patten er generalsekretær Antonia Guterres' spesialutsending for seksualisert vold i konflikter. Hun sier i en pressemelding at hun er bekymret for de sivile som fortsatt holdes som gisler og ber om at de slippes fri umiddelbart og uten betingelser. Israels regjering har invitert Patten på offisielt besøk, noe hun har takket ja til. Hun sier det blir en mulighet til å møte personer som har overlevde seksuell vold, inkludert nylig løslatte gisler, for å løfte fram deres stemmer og få førstehånds vitnesbyrd.
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Camilla Patten, Hamas, Antonia Guterres, Patten, Israel, FN, Guterres, Gaza, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN-topp, bekymret, over, meldingerom , seksuell, voldmot , gisler
Klartale - 21 jun 24 kl. 06:01

Fire av fem er positive til strengere tiltak mot klimaendringer

75.000 mennesker i 77 land har svart på en undersøkelse. Den er gjort av FNs utviklingsprogram (UNDP), universitetet Oxford og GeoPoll.

Klartale - 08 sep 23 kl. 11:00

Flere tror Norge blir verre å leve i

Byrået Respons Analyse har gjort en undersøkelse. De har spurt hva norske velgere tror om fremtiden. 45 prosent tror Norge blir et verre land å leve i.

Klartale - 14 feb 24 kl. 11:05

Folk frykter Russland mindre enn før

24. februar 2022 gikk Russland til angrep på Ukraina. Det er nå rundt to år siden, og frykten for Russland er mindre nå enn før.

Klartale - 13 dec 23 kl. 06:00

Har vi «svenske tilstander» i Norge?

Folk blir drept på åpen gate. Bomber eksploderer utenfor hus. Grov vold har blitt stadig vanligere i Sverige.

Klartale - 10 nov 23 kl. 06:00

Foreldre er bekymret for at de ikke kan gi julegaver til barna

Selskapet YouGov har gjort en undersøkelse for banken Nordea. Undersøkelsen ble gjort i november. 1.

NRK - 01 jul 24 kl. 02:36

Meldinger om skudd i Oslo var fyrverkeri

Politiet har rykket ut etter flere meldinger om skudd på Lambertseter i Oslo. – Vi er på vei til Lambertseter etter flere meldinger om skudd i området. Uklart hva dette er.

Klartale - 10 jul 24 kl. 11:10

Dette handler Nato-toppmøtet om

– Denne krigen vil ende med at Ukraina fortsatt er et fritt og selvstendig land. Det sa Joe Biden til Nato-toppmøte. Biden er USAs president.

NRK - 30 aug 23 kl. 18:52

Bergen: Tusenvis av meldinger fra barnevernet har ikke kommet fram

Over de siste fem årene kan så mange som 3800 meldinger fra barnevernet aldri ha kommet fram til mottakeren. – Vi tar disse sakene på høyt alvor. Etter at sakene kom fram, bestilte jeg en gransking av all kommunikasjon inn og ut av barnevernstjenesten.

NRK - 27 okt 23 kl. 23:37

Hjelpeorganisasjoner bekymret for kolleger i Gaza

Flere internasjonale hjelpeorganisasjoner er bekymret etter at de ikke får kontakt med sine kolleger etter at internett og telefoni ble slått ut i angrepene på Gaza fredag kveld. – Vi har mistet kontakten med våre kolleger i Gaza. Jeg er ekstremt bekymret for deres sikkerhet og nok en natt med ubeskrivelig terror for Gazas én million barn, skriver generaldirektør i FNs barnerettighetsorganisasjon Unicef Cathrine Russel på X.

Klartale - 06 nov 23 kl. 06:00

Kan Saudi-Arabia få VM?

---Ekstra kort og klartSaudi-Arabia er det eneste landet som har søkt om verdens-mesterskapet i fotball i 2034. Det er flere kritiske til.Årsaken er at landet er blitt beskyldt for å ha brutt flere menneske-rettigheter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Alliansen-leder dømt til sju måneder fengsel

Hans Jørgen Lysglimt Johansen ilegges også en bot på 10.000 kroner. VG meldte saken først.

NRK - 45 minutter siden

Alliansen-leder dømt til syv måneder fengsel

Hans Jørgen Lysglimt Johansen ilegges også en bot på 10.000 kroner. VG meldte saken først.

NRK - 1 time siden

Åtte biler i kjedekollisjon på E6 i Lillestrøm

Politiet skriver på X at det har vært en ulykke med flere biler i nordgående kjørefelt ved Arteid bru. To personer skal være skadd, men ikke alvorlig skriver politiet. Veien er nå sperret og det er mye kø på stedet..

NRK - 45 minutter siden

VG: Alliansen-leder dømt til syv måneder fengsel

Hans Jørgen Lysglimt Johansen ilegges også en bot på 10.000 kroner. Det skriver VG mandag..

NRK - 1 time siden

Tatt med nærmere 3 i promille

Politiet stoppet en bil etter meldinger om flere nestenulykker i Lillestrøm mandag. Fører av bilen hadde nærmere 3 i promille, opplyser politiet. Mandag ettermiddag fikk politiet inn flere meldinger om en bil med vinglete kjøring på riksvei 159 i retning Fetsund.

NRK - 1 time siden

Åtte biler involvert i kjedekollisjon på E6 i Lillestrøm

Politiet skriver på X at det har vært en ulykke med flere biler i nordgående kjørefelt ved Arteid bru. De er ikke fremme på stedet enda, men det er meldt om at 8 biler kan være involvert i ulykken. Ifølge politiet er det store trafikale problemer på stedet..

NRK - 1 time siden

Fallskjermhopper skal ha falt tre til fire meter

En fallskjermhopper på Voss fikk en hard landing mandag ettermiddag. Vedkommende skal ifølge politiet ha falt mellom tre og fire meter. Personen er bevisst, men ivaretas av helse..

NRK - 1 time siden

Domstol i Florida avviser dokumentsaken mot Donald Trump

Det melder Reuters mandag ettermiddag. Ifølge dommeren i saken ble spesialetterforskeren i saken ulovlig utnevnt. Etterforskningen og saken mot Trump har handlet om ekspresidentens håndtering av hemmeligstemplede dokumenter..

NRK - 2 timer siden

NBC: Taket Trump-skytteren sto på identifisert sikkerhetstrussel

Ifølge det amerikanske nettstedet NBC var taket attentatmannen skjøt presidentkandidat Donald Trump, og flere andre fra, sett ut som en sikkerhetstrussel før arrangementet..

NRK - 2 timer siden

Stor utrykning til fengsel i Trondheim

Nødetatene rykket mandag ut til Leira fengsel i Trondheim etter røykutvikling. En mann i 60-årene er tatt med til St. Olavs hospital etter røykutvikling på Leira fengsel, opplyser Trøndelag politidistrikt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com