NRK > Nyheter

Thursday, 28 September, 00:42

NRK - 07 nov 22 kl. 14:17

FN-rapport: Initiativer for skogen når ikke målene i Parisavtalen

Verden er ikke i nærheten av å nå målet om å reversere avskoging innen 2030, slår en ny FN-rapport fast. Rapporten lanseres samme dag som klimatoppmøtet i Egypt offisielt åpnes. – Foreløpig reflekterer ikke finansiering av skogen hvor mye det haster eller omfanget av problemene vi står overfor, sier Andre Guimaraes i Amazon Environmental Research Institute..
Les mer på NRK


Les mer om:
FN, Egypt, Andre Guimaraes, Amazon Environmental Research Institute, Parisavtalen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN-rapport, Initiativer, for, skogen, når, ikke, målenei , Parisavtalen
Klartale - 20 dec 22 kl. 07:00

De deler ut mat og klær året rundt

– Dere kan begynne. Nå! roper Frode Inderøy i Gateteam Oslo.

Klartale - 22 jul 22 kl. 11:30

Abdur vil få innvandrere ut på tur

For folk fra Norge er det vanlig å ta seg en søndagstur. Om det enten er en kort tur til parken eller en lengre tur til skogen.– Slike turer som nordmenn går, er ikke vi utlendinger vant til.

NRK - 17 jul 23 kl. 17:47

Dødstallet har passert 400 i sekt i Kenya

Over 400 mennesker er mandag registrert døde etter at en pastor i Kenya overbeviste folk til å sulte seg til døde for å møte Kristus. – Totalt dødstall: 403, sa den regionale kommissæren Rhoda Onyancha til AFP mandag etter den siste runden med å grave opp graver i Shakahola-skogen. Tolv nye lik ble funnet.

NRK - 22 nov 22 kl. 05:39

USAs visepresident besøker filippinsk provins nær omstridt hav

USAs visepresident Kamala Harris reiste tirsdag til en filippinsk øy nær farvann som Kina har gjort krav på, for å vise støtte til sin amerikanske allierte. Harris er den høyest rangerte amerikanske tjenesteperson som noensinne har besøkt den vestlige filippinske provinsen Palawan nær det omstridte Sør-Kinahavet, hvor hun etter planen skulle møte lokale fiskere, samfunnsledere og kystvakten. Besøket viser USAs forpliktelse til å stå sammen med Filippinene for «å opprettholde den forpliktende internasjonale maritime orden i Sør-Kinahavet», heter det i en uttalelse fra kontoret hennes.

NRK - 20 dec 22 kl. 05:05

FN-sjefen tror ikke på snarlig slutt på krigen i Ukraina

FNs generalsekretær ber verden gjøre alt for å få slutt på krigen i Ukraina. Han tror ikke på noen snarlig løsning, men håper krigen kan være over i 2023. FN regner ikke med noen fredssamtaler i nær fremtid og konsentrerer seg derfor om initiativer for å øke korneksporten via Svartehavet, sier FN-sjef António Guterres på en pressekonferanse.

NRK - 01 feb 23 kl. 15:27

Regjeringen lanserer tipunktsplan for bedre utvalg og lavere priser i matbutikker

Matvareprisene øker og regjeringen har tatt en rekke initiativer for å bedre konkurranseforholdene i dagligvarebransjen og bidra til bedre utvalg og lavere priser for forbrukerne..

Aftenposten - 16 apr 23 kl. 07:07

Vil du ha billig, grønn strøm? Løsningen svenskene bruker, stoppes i Norge.

Folks egne initiativer produserer mye grønn energi. Hvor viktig denne brikken er i miksen, er for første gang blitt….

Klartale - 19 apr 23 kl. 11:10

Muslimer vil bruke ramadan for å få folk til å tenke på miljøet

– Ramadan gir oss en unik mulighet til å se på hvordan vi lever sammen med naturen. Det sier Saffet Catovic. Han kommer fra USA og er imam.

NRK - 23 apr 23 kl. 09:16

Sterk motstand mot havvind på Rødt-landsmøtet

Saken ble gjenstand for heftig debatt på Rødt-landsmøtet lørdag kveld, der et stort flertall av dem som var oppe på talerstolen, sa et høyt og tydelig nei til å snu i havvindspørsmålet. Søndag skal landsmøtet stemme over en uttalelse om kraftpolitikk som tar til orde for å åpne for havvind. Et flertall i Rødts uttalelseskomité har stilt seg bak uttalelsen.

NRK - 01 jun 23 kl. 07:10

Flyktninghjelpen: Burkina Faso verdens mest neglisjerte fluktkrise

På Flyktninghjelpens årlige liste over verdens mest neglisjerte fluktkriser, er Burkina Faso på toppen. – Å neglisjere noe eller noen er et aktivt valg. At millioner av mennesker på flukt blir ignorert år etter år, og ikke får den støtten de trenger, er ikke uunngåelig, sier generalsekretær i Flyktninghjelpen Jan Egeland i en pressemelding.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Motorsyklist kjørte i 100 km/t i 60-sone i Tromsø

En MC-fører mistet lappen på stedet da han ved 22-tiden onsdag ble målt til 100 kilometer i timen i en 60-sone i Langnes i Tromsø. Troms politidistrikt skriver på X at føreren fikk beslaglagt førerkortet på stedet. Kjøringen fant sted på Ringveien på Langnes, og Nordlys skriver at det var en ung mann som kjørte motorsykkelen.

NRK - 15 minutter siden

Trump får ikke byttet dommer

Tanya Chutkan, som er dommer i den føderale valgpåvirkningssaken mot USA ekspresident Donald Trump, avviser hans krav om at hun trekker seg. Trump og hans forsvarere mener at ting Chutkan har sagt som dommer i saker etter kongresstormingen, beviser at hun allerede har trukket konklusjoner rundt Trumps eventuelle skyld, og at hun dermed ikke kan være nøytral. Blant annet har de pekt på at Chutkan i et rettsmøte sa at kongresstormerne var motivert av «blind lojalitet til en person som, forresten, stadig går fri i dag».

NRK - 1 time siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 2 timer siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 4 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 5 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 4 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 4 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 5 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com