NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 04:38

NRK - 05 jun 21 kl. 10:24

FN-eksperter ber om gransking

FN-eksperter ber Canada og Vatikanet granske dødsfallene til barna som er funnet i en massegrav ved en religiøs skole for urfolk vest i landet. – Vi ber myndighetene om en altomfattende etterforskning av omstendighetene og ansvarsforholdet rundt disse dødsfallene, inkludert rettsmedisinske undersøkelser, og at de savnede barna blir identifisert og registrert, ser ni FN-eksperter.
Les mer på NRK


Les mer om:
Canada, Vatikanet, FN

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: FN-eksperter, berom , gransking
NRK - 20 maj 21 kl. 02:06

Flertall for uavhengig gransking

Et flertall i Representantenes hus stemte for en uavhengig gransking av stormingen av Kongressen i januar. Det er uklart om forslaget får nok støtte i Senatet. Demokratene mener en gransking er avgjørende for å komme til bunns i hva som skjedde 6.

NRK - 27 maj 21 kl. 18:56

FN beordrer gransking

FNs menneskerettsråd beordrer gransking av overgrep i Israel og Palestina, skriver NTB. Resolusjonen baner vei for en gransking i et omfang som FN-rådet ikke tidligere har bedt om. Også de «grunnleggende årsakene» til den langvarige konflikten skal granskes.

NRK - 27 maj 21 kl. 18:56

Lager permanent granskingskommisjon

FNs menneskerettsråd beordrer gransking av overgrep i Israel og Palestina, skriver NTB. Granskingskommisjonen skal være permanent. Resolusjonen baner vei for en gransking i et omfang som FN-rådet ikke tidligere har bedt om.

NRK - 23 maj 21 kl. 20:11

Nato ber om gransking

Nato ber om en internasjonal gransking etter at Hviterusslands president beordret et passasjerfly til å lande i Minsk for å pågripe en regimekritisk journalist og blogger. – Dette er en alvorlig og farlig hendelse som krever en internasjonal undersøkelse. Hviterussland må sørge for at alle passasjerer og mannskap kommer trygt hjem, skriver Natos generalsekretær Jens Stoltenberg på Twitter..

NRK - 13 apr 21 kl. 23:10

Obos ber KPMG om ekstern gransking

Etter at Obos solgte en en boligblokk til et utleieselskap har Obos-styret bedt revisjonsselskapet KPMG gjennomføre ekstern gransking. Både politikere og Obos-medlemmer har reagert på salget der familien til boligdirektøren i Obos ble utleieinvestor..

E24 - 07 maj 21 kl. 09:33

Opposisjonen krever DNB-svar fra regjeringen – vil ha ekstern gransking

Ap ber næringsminister Iselin Nybø (V) vise full åpenhet om hva hennes departement har visst og gjort rundt funnene av gjentatte brudd på hvitvaskingsloven i Norges største bank siden 2016. SV vil ha en ekstern gransking..

NRK - 09 mar 21 kl. 11:02

Ikkje grunnlag for ny gransking

Riksrevisjonen meiner det ikkje finst grunnlag for å gjennomføre ei ny gransking av Alexander Kielland-ulukka. Dei konkluderer også med at styresmaktene svikta dei overlevande og etterlatne etter ulukka..

NRK - 06 apr 21 kl. 16:44

Har satt i gang gransking

Tromsø kommune har satt i gang egen gransking av IT-innkjøp for omlag 100 millioner kroner som kan ha skjedd i strid med regelverket. Det ble formannskapet informert om tirsdag. To kommunale ledere er fjernet fra stillingene sine..

E24 - 09 apr 21 kl. 11:48

Lederne krever ny Kielland-gransking - følg høringen her

– Den eneste naturlige konklusjonen av kritikken som Riksrevisjonen legger frem at det må gjennomføres en ny avsluttende og helhetlig gransking, mener forbundet Lederne..

E24 - 09 apr 21 kl. 11:48

«Kielland»-overlevende: - Vi kan aldri legge saken bak oss uten ny gransking - følg høringen her

–Vi har så mange spørsmål som må avklares i en ny gransking. Først når det er gjort kan vi gå videre med livene våre, er det klare meldingen fra «Kielland»-overlevende Anders Helliksen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Beruset 16-åring bak rattet

Politiet stoppet en bilsjåfør etter tips om at vedkommende var beruset. Billisten var en gutt på 16 år. Den foreløpige blåseprøven indikerte en promille på rundt 1,2, tvitrer politiet i Sør-Vest..

NRK - 1 time siden

USA håper på samtale med Frankrike

USA ønsker å få diskutere med Frankrike om sin forsvarsavtale med Australia på FNs generalforsamling neste uke, opplyser utenriksdepartementet fredag. – Frankrike er en viktig partner og vår eldste allierte, skrev talsmann for utenriksdepartementet, Ned Price på Twitter fredag. Den diplomatiske striden oppsto da en omfattende forsvarsavtale mellom USA, Australia og Storbritannia ble kunngjort onsdag.

NRK - 1 time siden

USA stenger grenseovergang

USA har stengt en grenseovergang i Texas der tusenvis av migranter har strømmet inn i landet. Samtidig skal et stort antall migranter sendes tilbake til- Haiti. Ifølge en tjenestemann skal USA sende et «massivt» antall migranter fra grensa i Texas til Haiti med fly.

NRK - 1 time siden

NTL vil endre navn

Tiden har løpt fra navnet til fagorganisasjonen Norsk Tjenestemannslag (NTL). Nå ønsker de å skifte til et mer kjønnsnøytralt navn. Forbundet organiserer ansatte i offentlig sektor, som for eksempel i universiteter, Nav, Avinor og NRK, og ble startet så langt tilbake som i 1947.

NRK - 1 time siden

Full beredskap i Washington

Politiet i Washington tar alle forholdsregler før Donald Trump-supportere lørdag skal demonstrere ved USAs kongressbygning. Trump-supporterne har varslet at de vil vise sin støtte til dem som er fengslet og stilt for retten etter kongresstormingen 6. januar.

NRK - 2 timer siden

Millionær kjent skyldig i drap

Eiendomsmillionæren Robert Durst er av en jury i Los Angeles kjent skyldig i et drap som skjedde i 2000. Durst er tidligere frikjent for drapet på en nabo og har vært mistenkt for drapet på kona, men er nå kjent skyldig i å ha drept sin beste venninne, Susan Berman, i Los Angeles i 2000. Mangemillionæren fra New York har vært omtalt i flere podkaster og TV-serier om anklagene.

NRK - 2 timer siden

Amper stemning i Trondheim

I Trondheim fikk politiet melding om flere personer som var involvert i en slåsskamp natt til lørdag. Det var mye sinte folk og dårlig stemning da politiet ankom stedet. To personer ble siden bortvist, tvitrer politiet i Trøndelag..

NRK - 2 timer siden

Person slått ned i Oslo

En person skal ha blitt slått ned i Oslo natt til lørdag. Fornærmede blødde fra hodet da politi og ambulanse kom frem. Gjerningspersonene har løpt fra stedet, og patruljer søker i området, melder politiet i Oslo på Twitter..

NRK - 2 timer siden

To tenåringer til sykehus

To 15 år gamle gutter er fraktet til Haukeland sykehus etter at motorsykkelen de satt på kjørte av vegen ved Øygarden natt til lørdag. Begge falt i sjøen, men var bevisste, melder Vest politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Koronabøter i retten

To kvinner som nektet å betale bøtene de fikk for brudd på koronabestemmelsene i Bergen november i fjor, får ankesaken sin behandlet i Gulating lagmannsrett. I Bergen tingrett i juni ble kvinnene dømt til å betale bøter på henholdsvis 12.000 og 6.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt